Nieuw

Deense soldaten nemen politietaken over

Voor het eerst in 86 jaar zijn soldaten de Deense straten opgestuurd. Niet iedereen is tevreden over de beslissing van de regering, maar op vrijdagochtend stopten voorbijgangers om naar de soldaten te kijken en het ‘historische moment’ waar te nemen. Op de linkerarm dragen de soldaten een armband met het woord “Politie”. De laatste keer dat soldaten op de Deense straten werden uitgezonden was in 1931. Toen communistische arbeiders het stadhuis van Nakskov binnengedrongen waren en bezet hadden.

In Kopenhagen nemen soldaten nu politietaken over om de politie te verlichten. Zij zullen twee gebouwen die behoren tot de Joodse gemeenschap en de Israëlische Ambassade in Kopenhagen bewaken. Tegelijkertijd nemen soldaten ook delen van de Deense grenscontrole over.

Volgens een eerdere politieke beslissing zullen in eerste instantie totaal 160 soldaten worden ingezet. Om aan hun taken te voldoen hebben zij twee weken opleiding gehad.

De woordvoerder van de Joodse gemeenschap in Denemarken, Dan Rosenberg Asmussen, vreest dat de aanwezigheid van de militairen misschien beangstigend kan zijn. “We zijn bezorgd dat een meer gewelddadig aanzicht door aanwezigheid van militair personeel een deel mensen kan afschrikken die anders de Joodse instellingen zouden bezoeken,” zegt Rosenberg Asmussen.

En hij voegt eraan toe dat hij hoopt dat de ongerustheid ongegrond is en dat de Joodse samenleving in Denemarken zich veilig voelt. Hij begrijpt ook dat de politie door veel arbeidsopgaven onder druk staat .

Het is onduidelijk hoe lang het leger de politie in Denemarken op deze manier zal helpen. Kolonel luitenant Steen Dalsgaard benadrukt tijdens een persconferentie dat militairen gewend zijn om dit soort taken op te lossen en dat de soldaten er goed in zijn.

– Ze staan daar niet met een mes tussen hun tanden, ze zijn vriendelijk en zeggen tegen iedereen die voorbijkomt met een glimlach goedendag.

Bron:

https://www.b.dk/politiko/med-gevaer-i-haand-bevogter-soldater-nu-synagogen-i-koebenhavn-det-er-lidt-ligesom

 

Doe mee met 2.527 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5149 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Deense soldaten nemen politietaken over

 1. polderboy // september 29, 2017 om 15:21 //

  Er staan volgens dit artikel al zeker 15.000 continue op straat in allerlei EU landen.
  Wat vinden de soldaten zelf ervan: “We staan hier als bloempotten te wachten om kapot gemaakt te worden.”
  https://www.reuters.com/article/us-europe-attacks-military-analysis/soldiers-on-europes-streets-dent-natos-defense-edge-idUSKCN1BP1CA

  België gaat zelfs al een speciaal korps voor binnenlandse veiligheid oprichten de komende jaren: al die VIP’s in de EU in Brussel moet natuurlijk zelf eerst goed bewaakt worden.
  Frans Timmermans filosofeert, terwijl hij zichzelf voor de spiegel bewondert: “Diversiteit is leuk, en ook die open grenzen, maar mijn veiligheid moet gegarandeerd blijven en die kosten moeten de burgers voor opdraaien. Maar goed, een koning is ook onschendbaar, dus dan ben ik, EU Frans de Eerste, later denk ik bijgenaamd “de Geniale”, dat zeker.”

  Like

 2. Het is duidelijk welke instellingen de soldaten beschermen. O ja, ook nog een grenscontrole, maar dat is slechts van ondergeschikt belang…

  Like

 3. Ik hoop voor die jongens, dat ze van de Deense Hennis voldoende munitie mee krijgen.

  Like

 4. Tsja. Even nadenken hoor, maar wanneer je je soldaten inzet op eigen gebied is er volgens mij sprake van een soort van belegering. Gewoon het beestje bij de naam noemen.
  Ik ben overigens erg voor de inzet van het leger op eigen grondgebied. Maar dan wel om alle moskeeen te sluiten en alle moslims op te pakken en in kampen onder te brengen.
  Daar kunnen ze dan de keus krijgen tussen het openbaar afzweren van islam, met ondertekenen van een document, of emigratie naar een islamitisch land naar eigen keuze

  Like

 5. Als je je leger inzet in eigen land dan is er iets aan de hand.
  We worden aangevallen door moslims en we doen net of dat niet zo is.
  Ondertussen gaan we ook onze grenzen niet bewaken.
  Nog gekker we laten gewoon elke dag nieuwe moslims binnen.
  Hoe lang pikken we deze shit nog of zijn we gewoon te laf en verdienen we het om afgeslacht te worden???

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: