Nieuw

Rutte houdt vertrouwen in Hennis na spijkerhard rapport Mali

Premier Mark Rutte heeft nog altijd vertrouwen in minister van Defensie Jeanine Hennis. Dat liet hij vanmiddag weten in reactie op het zeer kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het dodelijke ongeval met mortieren in Mali.

Haar ‘niet aftreden, maar optreden’-opmerking valt niet bij alle partijen goed. ,,Schaamteloos. Wat een incompetentie van Hennis”, twittert PVV-leider Geert Wilders.

AD >>

Nabestaanden verbijsterd over fatale fouten defensie bij mortierongeluk

Uit het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid blijkt dat Defensie ernstig tekort is geschoten in de zorg voor de veiligheid van de Nederlandse militairen in Mali. Zo ging de aanschaf van mortiergranaten zeer gehaast en met te weinig kennis over wat ze nu precies kochten, vertoonden de granaten zwakke plekken en deugde het beheer van de munitie niet.

AD >>

Hennis: niet aftreden maar optreden

Minister van Defensie Hennis vindt niet dat ze moet aftreden vanwege het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de dood van twee militairen door een mortiergranaat. In het rapport staat dat Defensie ernstig tekort is geschoten bij het waarborgen van de veiligheid van Nederlandse militairen in Mali.

De minister benadrukt dat ze politiek verantwoordelijk is. “Maar ik weet niet of aftreden iets oplost”, zegt ze in een reactie op het rapport. “Liever treed ik op om herhaling te voorkomen.”

NOS >>

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7466 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on Rutte houdt vertrouwen in Hennis na spijkerhard rapport Mali

 1. Ons mortierkutje ontplofte bijna van woede, toen ze hoorde dat ze misschien maar beter kon aftreden,

  Like

 2. Hennis is dit jaar nog op DAVOS geweest, dat is niet zomaar. Die moet en zal dus MinBuZa worden, daar doen een paar mortiertjes niets aan af.

  Like

 3. Militair worden in NL is net zoiets als russische roulette.

  Like

 4. trebor2110 // september 28, 2017 om 19:55 //

  Een transport bedrijf zal het onderhoud van het wagenpark maar zo behandelen

  Like

 5. Lijkt me dat vooral de chef inkoper van het leger en de fabrikant van de granaten verantwoordelijk zijn, als granaten worden afgekeurd omdat ze te verschillend zijn is er iets niet pluis, je koopt een bepaald artikel en niet een produktnaam….
  Als je dan de controleur ook nog negeert dan ben je zo onverantwoordelijk bezig dat je niet op een positie hoort met enige verantwoording, hooguit bij de honden uitlaat service…
  Het lijkt me een zaak zoals met de landmijnen, ondeugdelijke partij die gewoon aan de kant word gezet omdat de fabrikant het maatje was van een minister of iets dergelijks…

  Ik denk dat een leger, een politiemacht, een land enkel kan functioneren naar behoren als de leiding integer is en beslisisngen in het algemeen belang durft te nemen, al slaan die keihard op de persoon terug. En dan, als iedereen die in een leidinggevende of verantwoordelijke positie zit, enkel dan functioneren dingen optimaal.

  Zolang met vaseline ingesmeerde varkentjes dit land besturen zal er niets veranderen, en ingesmeerde biggetjes kun je niet vastpakken, enkel afschieten. En tot dat moment is er enkel aftakeling, ongeacht hoe gemotiveerd de man op de grond is.

  Liked by 1 persoon

 6. anke van der Walle // september 28, 2017 om 23:46 //

  zij zal haar straffen zullen moeten aanvaarden

  Like

 7. Dit laat dus duidelijk zien zien dat ze gewoon schijt hebben aan de gewone man. Zij zijn de baas en wij moeten gewoon onze muil dichthouden. Was mij al 55 jaar bekend, zolang ben ik al voor 50 procent doof dankzij defensie fouten. Ik was maar een dienstplichtige. Van al die lullo’s in de 2e en 1e kamer heeft nog geen 5 % zijn dienstplicht vervuld. Studie weet u wel, tot je 35 ste en daarna onmisbaar voor de partij.
  De boel belazeren en daarna graaien. Dat noemt zich dan een democratische volksvertegenwoordiger, helaas voor mij is het gajes van de bovenste plank.

  Liked by 2 people

 8. …..En net als je denkt , het kan niet erger, dus rechts 100% doof en gelukkig links nog goed horend, ga je in je naïviteit in Oekraïne(omdat je een Oekraïense partner hebt) kindertehuizen en bejaarden verpleeghuizen steunen en met een nieuw gekocht busje daar speelgoed en kleding naar toe brengen.

  Totdat je, als je ’s avonds een wandelingetje maakt, je wordt aangesproken door 2 zwarte baretten (Spesnas) die je iets vragen in onverstaanbaar Russisch, waarop je netjes vraagt of zij Engels spreken, en je dan zonder enige reden in elkaar beginnen te slaan met hun wapenstokken, en je, blijkt achteraf, van alles (geld+sieraden etc.) bestolen te hebben.

  De volgende dag word je dan wakker in 1 of ander streekziekenhuis met je schoonfamilie aan het bed, en blijkt je linkerarm op drie plaatsen half verbrijzeld te zijn(afweer), een zeer zware hersenschudding te hebben met 5 hechtingen van de hoofdhuid en last but not least is dan je gehoorbeen achter je linker nog enig goede oor verbrijzeld met als resultaat 60% gehoorverlies, zodat ik zelfs met een hoorapparaat nog veel moeite heb om spraak te volgen. Dankzij de fantastische hulp van de ANWB ben ik in eerste instantie en mijn auto daarna, terug naar Nederland gegaan (na 1 week) want de ambassade die vlakbij in Kiev zat deed niets, maar dan ook helemaal niets voor me.

  U begrijpt dus wel, wat ik met het Oekraïne referendum heb gestemd. Maar het ergste is mijn gehoor, het maakt je eenzaam, gelukkig is er nog internet.

  V.w.b. de MH 17, ik ben en blijf ervan overtuigd dat dit toestel is neergehaald door Chocoprince Poroschenko en zijn Nazi bandieten. Als je net als ik 25 jaar ervaring heb met de opkomst en de (nog niet) ondergang van een rijk d.m.v. maffia en maffia oligarchen(pleonasme) kan je vrij aardig de waarheid inschatten.

  Helaas ook hier, net als bij ons , Ze hebben schijt aan hen en aan ons (referenda, politiek, verkiezingen). Totdat de pleuris uitbreekt.

  Like

 9. Sorry voor het gebruik van de naam JanChik, dit was vroeger, moet zijn Ivan Chapka.
  WordPress, wat flik je me nou :-).

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: