Nieuw

Bernard Welten levert zijn riante contract bij politie in om salarisrel

 De ex-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, nu adviseur van de nationale korpsleiding, levert na 43 dienstjaren zijn contract in. Dat bespaart de overheid volgens een ingewijde zo’n 700.000 euro.

Welten kwam de laatste jaren ge­regeld in het nieuws doordat hij meer verdient dan de balkenendenorm à 130 procent van een ministerssalaris. Welten verdient veel meer dan de gestelde 2 ton per jaar, inclusief een pensioenbijdrage, een levensloop­regeling en een omstreden bijdrage aan zijn huis.

Met andere kopstukken raakte hij verwikkeld in de ‘IRT-affaire’ over de omstreden opsporingsmethoden.

Op zijn tweede werkdag werd Theo van Gogh vermoord.

Parool >>

In een brief van het ministerie staat dat Welten begin 2016 is uitgenodigd door minister Stef Blok om zijn vergoeding te bespreken. Daar is overeengekomen om Welten vanaf 1 maart 2018 eervol ontslag aan te bieden. Dat is vier jaar voor zijn geplande pensioen en dat levert de politie zo’n 700.000 euro op, zo valt te lezen in de verklaring.

Het aantal grootverdieners bij de politie groeit en groeit. Vorig jaar kregen 24 politiemedewerkers een salaris dat hoger was dan 179.000 euro, tegen zeven in 2015. 179.000 euro is het salaris van een minister. En het is ook meer dan de 148.000 euro die korpschef Erik Akerboom vorig jaar opstreek. Hij trad in maart 2016 aan als hoogste politiebaas. Welten spande de absolute kroon met zijn 255.000 euro per jaar.

AD >>

Zie ook:

Wetsweigeraar Bernard Welten: xenofobie is een veiligheidsprobleem en islam noem ik lekker niet

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8004 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Bernard Welten levert zijn riante contract bij politie in om salarisrel

 1. trebor2110 // september 28, 2017 om 16:34 //

  graag delen en ogen open AUB

  GESTOLEN: de beige AK400 van vriend Erik in Amsterdam……beschrijving: rijdt als de beste maar is zeer vies, smerig en roestig.
  Herkenbaar aan 2 nieuwe zijpanelen.
  foto is voorbeeld….kenteken: 47-YB-17
  GRAAG DELEN

  Like

 2. Like

 3. Die Welten heeft alleen maar ellende veroorzaakt in Amsterdam.
  Deze linkse politiefunctionaris was de eerste, die de radicale imams naar de mond praatte en de radicale islam in Amsterdam zijn gang liet gaan en hun fascistische gif liet spuien.

  Like

 4. Haha al die medailles op die foto. Die heeft waarschijnlijk namens andere billenlikkers opgespeld gekregen. Alleen helden behoren medailles te dragen.

  Like

 5. Burgemeester Cohen heeft die eikel aangesteld en dat vette contract gegeven als linkse politie outlul. Het is ongehoord ongehoord hoe die linkse kliek elkaar steeds maar het balletje heeft toegespeeld en het stopt niet want die eikel stopt nu met zijn fulltime job als adviseur maar blijft nog maar 3 dagen per maand adviseur bij de politie voor slechts 55.000 per jaar . Ofwel voor 12 x 3 dagen is 36 dagen krijgt die eikel 55.000 ofwel 1700 euro per dag !!

  Wij zijn hier in ons land toch echt helemaal van het padje af en dat we dit met z’n allen ook nog gewoon pikken van de linkse elite.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: