Nieuw

Zo werkt dat nou eenmaal in Den Haag, Ybeltje!

Als je het boek leest en de kwalificaties over Haantje Halbe Zijlstra weglaat, dan blijft kritiek op het politieke systeem over.

In Den Haag is de standaardreactie: zo werkt het nou eenmaal in Den Haag. Dat klopt ook. Maar al die journalisten moesten zich eens afvragen of het ook zo hoort te werken. Ik vrees dat velen al zo lang in de politiek werkzaam zijn, dat zelfs zij zich geroepen voelen om een politiek systeem te verdedigen waar genoeg op is af te dingen.

Feit is dat de kritiek van Ybeltje niet op zichzelf staat. SP-kamerlid Sharon Gesthuizen deed onlangs een boekje open over hoe bij de SP politiek wordt bedreven. Langer geleden stapte Myrthe Hilkens uit de PvdA-fractie, omdat ze zichzelf ongeschikt achtte voor de politiek zoals die nu bedreven wordt.

Het zijn allemaal voorbeelden van systeemkritiek.

RTL >>

Netwerk Thierry Baudet hielp handje bij schrijven pikant boek van ex-VVD’er

De kiem voor de aanklacht tegen de VVD blijkt te zijn gelegd op een bijeenkomst van Forum voor Democratie. Berckmoes gaf in februari een toespraak bij de partij van Baudet, nadat ze in opspraak was geraakt door op de radio te waarschuwen voor ‘een soort Eurabia’ als de immigratie niet beperkt zou worden. Het VVD-Kamerlid raakte bij de FvD-borrel in gesprek met uitgever René van Praag, een kennis van Baudet die meteen voorstelde dat Berckmoes een boek ging schrijven over haar ervaringen. Ze zou worden bijgestaan door de eveneens aanwezige controversiële publicist en journalist Joost Niemöller, die eerder een mede door Baudet ondertekende open brief schreef aan Donald Trump om een nieuw onderzoek te vragen naar de aanslag op MH17.

Volkskrant >>

Doe mee met 8.340 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7156 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Zo werkt dat nou eenmaal in Den Haag, Ybeltje!

 1. Tijl Uylenspiegel // september 28, 2017 om 00:53 //

  controversiële publicist en journalist Joost Niemöller
  Waar halen ze verdomme het gore lef vandaan !?

  Like

 2. Is een compliment, Tijl.

  Zij introduceren Newspeak. Tijd dat we de taalkundige tegenaanval inzetten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: