Nieuw

Volk pompt moeras leeg – Alabama kiest Bannon-favoriet als senator, niet die van Trump

De Republikeinse verkiezingsstrijd in Alabama om een vrijgevallen Senaatszetel is gewonnen door de fundamentalistische oud-rechter, oud-cowboy en oud-kickbokser Roy Moore. De door Donald Trump gesteunde, iets gematigder kandidaat Luther Strange verloor. Het rechtse populisme binnen de partij laat zich dus niet meer in de fles stoppen, ook niet door de president.

De uitslag is een teken aan de wand voor het Republikeinse establishment. Moore won met een felle campagne tegen de partij-elite in Washington.

Moore is een zuidelijke nationalist die met zijn bijbel en zijn pistool zwaaide tijdens campagnerally’s, die afgeeft op de Islam.

Volkskrant >>

Roy Moore’s Alabama Victory Deals Devastating Blow to McConnell, Establishment — and It’s Not Over Yet

Judge Roy Moore’s blowout victory in the Alabama Senate race Tuesday deals the most serious in a line of devastating blows to Senate Majority Leader Mitch McConnell’s reputation and authority — as the establishment GOP struggles to put a lid on a brewing civil war from its populist, conservative base.

In his 1945 novel Brideshead Revisited, author Evelyn Waugh describes a main character’s latest crisis as “a blow, expected, repeated, falling upon a bruise, with no smart or shock of surprise, only a dull and sickening pain and the doubt whether another like it could be borne.”

“A dull and sickening pain” is exactly what McConnell and his allies in the GOP establishment and donor class must have felt Tuesday night as they watched their chosen candidate, former D.C. lobbyist Luther Strange, get crushed underfoot by Moore, despite outspending Moore by as much as 10-1.

Breitbart >>

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7439 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Volk pompt moeras leeg – Alabama kiest Bannon-favoriet als senator, niet die van Trump

  1. Trump volgde advies Jared Kushner, duurde niet lang voordat hij erachter kwam maar helaas niet vroeg genoeg. Kushner zal ook wel het “you’re fired” krijgen.

    Like

  2. Beetje verward die Jared:

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: