Nieuw

Het irrationele geouwehoer van Jaap de Hoop Scheffer inzake Trump, Noord-Korea en Iran

Door: Martien Pennings

Aardig stuk van Uri van As over Trumps behandeling van de Korea-crisis. Maar er valt meer over te zeggen. Ik kan niet in het hoofd van Trump kijken, maar ik hoop dat daar de volgende logica wordt gevolgd.

Noord-Korea en Iran moeten gestopt worden voordat ze een zodanig nucleair arsenaal hebben dat ze een second-strike-capability hebben, dat ze dus ongeacht de zwaarte van een Amerikaanse first-strike nucleair kunnen terugslaan.

Als eenmaal een second-strike-capability hebben, zijn ze in staat tot elke vorm van chantage. Ik hoop dat Trump dát wil voorkomen door de zaken op scherp te zetten, dat wil zeggen:

De zaken net zo scherp voor te stellen als ze daadwerkelijk zijn.

En de zaken zijn zo scherp geworden dank zij decennia pappen en nat houden inzake Iran en Noord-Korea. Men had veel eerder moeten ingrijpen. Niet Trump is de gek, maar zijn voorgangers.

Trump zet de zaken op scherp zodat Rusland en China en Europa in de gaten krijgen dat er 2 mogelijkheden zijn:

Lees verder:

https://martienpennings.wordpress.com/2017/09/26/het-irrationele-geouwehoer-van-jaap-de-hoop-scheffer-inzake-trump-noord-korea-en-iran/

Doe mee met 2.525 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5158 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: