Nieuw

Deense minister Inger Støjberg: “We moeten trots zijn op de Mohammad-cartoons”

De Deense minister die verantwoordelijk is voor immigratie en integratie heeft een screenshot van de achtergrond van haar iPad gedeeld, wat een afbeelding is van de beroemde Mohammad-cartoon die meer dan tien jaar geleden in de moslimwereld apenstront veroorzaakte.

Inger Støjberg, een robuuste tegenstandster van de massa-immigratie, heeft de beeltenis op Facebook gedeeld, terwijl ze haar toezegging tot steun herhaalde voor vrije expressie, nadat een museum heeft besloten om deze illustratie te censureren.

Het Skovgaardmuseum in Viborg, Denemarken, heeft ervoor gekozen om de tekening niet in de nieuwe tentoonstelling, over blasfemie (godslastering) sinds de Hervorming, op te nemen, ondanks de duidelijke relevantie voor het onderwerp.

“Het is de eigen keuze van het museum en ze hebben het volledige recht om deze beslissing te nemen, maar ik vind het jammer,” zei Støjberg, en voegt eraan toe: “Eerlijk gezegd denk ik dat we trots moeten zijn op de Mohammad-cartoons.”

De publicatie van de tekening in een krant, van de moslim profeet met een bom in zijn tulband, leidde in 2005 tot de zogenaamde “Deense cartoon controverse”.

Gewelddadige protesten en rellen braken over de moslimwereld uit, die ongeveer 50 mensen dood achterliet en de ontsteking was voor een debat in het Westen over vrijheid van meningsuiting, zelfcensuur en geweld in de islam.

“Zelf heb ik de  beroemde tekening van Kurt Westergaard als achtergrond op mijn iPad,” zegt Stojberg in haar Facebook-post.

“Dat doe ik omdat ik van Denemarken hou. Ik hou gewoon van de fundamenten van de vrijheden die door generaties voor ons zijn gelegd en waar ons land is op gebaseerd.”

Het is voor Støjberg niet ongebruikelijk om in controverse te roeren. In mei van dit jaar maakte zij links furieus door een foto van zichzelf te plaatsen waar ze met een taart poseert die speciaal was gemaakt om de aanscherping van immigratiewetten te vieren.

Eind 2016 beweerde ze dat “de integratie in Denemarken is mislukt”, na een rapport over criminaliteit en werkloosheid in 31 migranten-gedomineerde gebieden.

“Naar mijn mening is het omdat we te bang zijn om duidelijke eisen aan te stellen aan de mensen die naar Denemarken komen,” zei ze.

Toevoegend: “We durfden niet te zeggen en te eisen dat we verwachten dat ze voor zichzelf en hun gezinnen zorgen, en dat we ervan uitgaan dat ze zich aanpassen aan onze Deense waarden.”

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/09/27/proud-mohammad-cartoons-danish-minister-shares-controversial-image/

Doe mee met 8.464 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4963 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Deense minister Inger Støjberg: “We moeten trots zijn op de Mohammad-cartoons”

 1. Eindelijk is er een wakker geworden in dat politiek correcte Deense land. Werd hoog tijd -maar- beter laat dan nooit.

  Like

 2. Wel jammer dat deze moedige vrouw er vrijwel alléén voor staat.
  Jammer dat we in onze e.u nep democratie niet eens onze mening over de asielparasieten mógen geven.

  Like

 3. Aanscherping is mooi, een terug kerende trots ook, maar de ontwikkeling die Europa gaat redden is remigratie van moslims en zwarten tussen de 10 en 50 jaar, gevolgd door gezind hereniging.

  Like

 4. Deze Inger heeft meer ballen dan ons gehele laffe kabinet bij elkaar. Wereldwijf.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: