Nieuw

Zweedse politie gebruikt moslim clanleiders om conflicten op te lossen

"Het gerucht gaat rond dat ik de maffia ben." Hashem Ali Khan, familiehoofd van een clan die Angered bestuurd. Foto: Schermdump Aftonbladet TV

Door Anna Ernius -Vertaling: ‘rommel’

NO-GO ZONES – Een islamitische clanleider van een criminele familie beheerst het stadsdeel Angered in Göteborg, en heeft een negatieve invloed op de lokale gemeenschap. Desondanks klopt de politie bij Ali Khan aan om hulp te vragen voor parallellensamenleving rechtshandhaving. Sara Mohammad, grondstichtster van GAPF (een politiek en religieus onafhankelijke non-profitorganisatie die zich inzet tegen eergerelateerd geweld en vrouwenonderdrukking), is geërgerd.

– Jullie kunnen zoveel beter dan deze methoden van criminele/kwaadaardige systemen in Zweden over te nemen, schrijft ze.

In een geanimeerd interview zit de journaliste van het linkse dagblad Aftonbladet met clanleider, imam en maffialeider Hashem Ali Khan, 60, aan tafel en praat met hem. Volgens de politie bestuurd deze grof criminele familie van 129 medeleden heel Angerad. Meer dan 30 man zijn onderhevig aan strafrechtelijke onderzoeken betreffende moord, afpersing, grof geweld op vrouwen, bedreigingen, wapenmisdrijven en drugsmisdrijven, vertelde politiechef Ulf Melander eerder. 200 misdaden in verband met deze familie zijn de laatste twee jaren aangemeld, maar de meesten zijn neergelegd omdat niemand durft te getuigen.

Johanna Bäckström Lerneby’s interview is alsof men een gezellig Sfi-gesprek (Sfi: Zweedse taallessen voor immigranten) ziet om gezellig te keuvelen en vooral begrip voor elkaar te hebben. Een familielid helpt de man die, ondanks 35 jaar in Zweden, niet voldoende Zweeds kan spreken. Wanneer de journalist vraagt ​​waarom hij zijn familieleden niet vertelt te stoppen met het plegen van misdaden, antwoordt hij:

– Dat zeg ik tegen ze, maar ze luisteren niet.

Conflictoplossing

In het gesprek zegt de clanleider dat hij helpt bij het oplossen van conflicten, in aanvulling op de politie. Hij praat met de betrokken families en lost het probleem op wat er gaande is. Dit kan handelen om misdaden die tegen een andere clan/familie zijn begaan. En bevestigt hiermee de parallellensamenleving rechtshandhaving.

Johanna Bäckström Lerneby’s onderschrijft in het tv-programma, na haar ontmoeting met de clanleider, dat de familie regeert door middel van hun geweldsmonopolie, getuigen bedreigen en geldtransacties, ook al zal Ali Khan dit niet erkennen.

– Dit zijn civielrechtelijke rechtszaken. Word je door iemand in je been geschoten, ontmoeten ze hem en lossen ze het op met geld, of op een ander manier.

De politie onderhandelt met criminelen

Maar zelfs de politie werkt samen met de clanleiders. Clanleden wonen bijeenkomsten bij en onderhandelen met politiehoofden. Elf jaar geleden verzamelden zich meer dan tien clanleden bij een ontmoeting in Malmö. Op de bijeenkomst waren politieagenten en familieleden van twee strijdende clans aanwezig. Meerdere van deze mannen zaten in arrest voor gewelddadige misdrijven, maar werden tijdelijk vrijgelaten om toch deel te nemen aan de vergadering. De achtergrond was een conflict wat was geëscaleerd.

– We hebben de meest machtigste personen opgebeld die we konden bereiken om een eind te maken aan het geweld. En het werkte, zegt Dan Granvik, gepensioneerd politieagent in Malmö, tegen Aftonbladet.

Men moet anders werken

Ook in Göteborg gaat de politie naar de familie Ali Khan en andere sterke clanleiders om hulp te vragen. Enkele jaren geleden was er in korte tijd in ruim honderd appartementen in Angered ingebroken. De politie wenden zich tot Ali Khan om de inbraken te beëindigen.

– Ze zeiden dat ze het in de familie zouden bespreken. En de inbraken stopten, zegt Walter Holm, die de politieagent was die hen contacteerde, schrijft Aftonbladet.

Walter Holm zegt dat je anders moet werken in omgevingen waar deze krachtige families bestaan.

Gecreëerde parallelle samenlevingen

Dit alles heeft Sara Mohammed, grondlegster van GAPF, die vecht tegen eercultuur-criminaliteit vreselijk boos gemaakt. Ze ziet wat er gaande is en spaart geen woorden.

“Dit is de verlengde sterke arm van de eercultuur en identiteitspolitiek met zijn walgelijke resultaat in de rechtsstaat Zweden”, schrijft ze op Faceboek.
“Deze clanleiders hebben bijgedragen aan parallelle samenlevingen met steun van identiteitsbeleid voor integratiewerkzaamheden, omdat staatsinstellingen in Zweden niet meer naar behoren functioneren.”

Dit is waar we voor gevlucht zijn

“Het waren precies deze gebaarde oude religieuze en traditionele clanleiders die de motor waren voor het behoud van de normen en waarden van de eercultuur.
En het waren precies deze donkere krachten die ons blootstelden aan eercultuur-misdaden waar we voor gevlucht zijn.
Zweden politici? Jullie kunnen zoveel beter dan deze methoden van criminele/kwaadaardige systemen in Zweden over te nemen”, schrijft Sara Mohammad.

Bron:

https://samtiden.nu/2017/09/polisen-anvander-klanledaren-att-losa-konflikter/

Doe mee met 2.524 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5189 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Zweedse politie gebruikt moslim clanleiders om conflicten op te lossen

 1. Dat ze achterlijk waren, dat was inmiddels wel bekend, maar zo erg.
  Zo laten ze zich compleet chanteren door zo’n clanleider.
  Die stuurt eerst ze mannetjes er op uit om er een zooitje van te maken, waarna ze aan hem vragen om het op te lossen.
  Dus last hij even een misdaad pauze in, tijdelijk uiteraard.
  Zo wordt zijn macht steeds groter, omdat ze ‘m geloven.
  En dus steeds weer met een nieuwe vraag komen om iets op te lossen, terwijl hij er zelf achter zit.
  Nee, dat duurt nu niet lang meer voordat ze daar Zwedistan uitroepen.

  Like

 2. Uitverkoop door het onderhandelen met criminele allachtone clans, ofwel de politieke en ambtelijke stuip trekking van een stervende wetgeving.

  Dit is in onder andere Duitsland en Nederland ook gaande. In mijn directe omgeving is een “volkswoede” waarbij doden zouden moeten vallen om de eer te redden van een allachtone minderheid enige tijd geleden acuut geblust door de ambtelijke macht…..nou ja, geblust, er is een enorme koehandel op gang gekomen waar we het bonnetje van Teeven kinderspel mee kunnen noemen. Er is met clan leiders alhier onderhandeld, er is toegezegd en eris afgesproken, dossiers zijn vermoedleijk verscheurd en god mag weten wat meer, er heeft feitelijk een totale ondergraving en uitverkoop van de wet en rechtssstaat plaatsgevonden, maar de escalatieis uitgebleven en de rust is absoluut, voor nu…
  De betrokken functionarissen zijn acuut naar Den Haag gepromoveerd wegens het exellent resultaat van wat ofwel een allachtone opstand, dan wel een autochtone opstand had kunnen worden…..op landelijkniveau hadden koppen kunnen rollen, zelfs eerdere verkiezingen hadden het gevolg kunnen zijn met de PVV als begunstigde partij…..weet u al waarover dit gaat….
  Van wat de functionarissen achter lieten voor hun collega’s word nergens een woord gerept, maar de opvolger van het ambtelijk kopstuk kreeg een kast met lijken cadeau, sorry, een kamer vol. En alle schuld toegeschoven…

  Als u als autochtoon in conflict raakt met allachtonen houer dan rekening mee dat u aan het kortste eind trekt, want uw belangen zijn slechts van nut als het dezelfde belngen zijn als die van hen die onze leidsels hanteren….

  Macht is de sleutel tot gehoord worden en als je wil dat er met jou rekening word gehouden, petities, demonstraties of een stemronde zijn de paracetamolletjes om de kanker te bestrijden.
  Je krijgt iets te vreten of te slikken maar het maakt geen donder uit op het geheel, maar na je dood kan de dokter zeggen dat je medicatie kreeg…

  Politiek, als je de essentie bekijkt word bepaald op straat, niet in een achterkamer in Den Haag maar in een straat eender waar in Nederland. Wie de baas is op straat is de baas in het land, die bepaald wie iets mag en wie niet. Den Haag speelt monoploy terwijl allachtonen met echt geld en echte huizen werken, en als je op hun straat komt mag je met echt geld betalen….

  Kan iemand dat eens in Den Haag in hun taal uitleggen…zodat ergens het muntje valt?

  Like

 3. polderboy // september 26, 2017 om 12:24 //

  Timmermans twittert opgewonden in een eerste reactie vanuit Brussel:
  “De succesvolle integratie van Taliban leiders in Zweden is een feit,”
  “Een ontwikkeling die de kans op uitreiking van de EU Multiculti Award voor Zweden zeker zal vergroten”

  Liked by 1 persoon

 4. De basis voor de sharia wordt gelegd…..

  Like

 5. Flip,….is gelegd

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: