Nieuw

Macron wil een superstaat en wij mogen betalen

Macron wil EU-superstaat maar Merkels creditcard is geblokkeerd

De Franse president Emmanuel Macron legde – om een Duitse opstand te voorkomen – twee dagen na de Bondsdagverkiezingen nog eens uit dat hij Duits (en ook Nederlands) geld wil. In zijn grote Europa-toespraak aan de Sorbonne, de universiteit van Parijs, dinsdagmiddag zette hij de door hem gewenste EU-superstaat onder Duits-Franse maar vooral Franse leiding nog wat verder in de verf.

 

De twee uur durende toespraak was doorspekt van het woord ‘solidariteit’ – vrij vertaald: ‘Wij willen uw geld’. De kans daarop is door de Duitse verkiezingsuitslag evenwel een stuk kleiner geworden. Elsevier >>

In eerste instantie zal Merkel proberen een coalitie met de FDP en de Groenen te vormen. De liberale FDP is fel tegen een verdere Europese integratie en wil niet dat Duitsland meer gaat betalen aan Zuid-Europa. Volgens Le Monde zou Macron in september al in besloten kring hebben gezegd: ‘Als zij (Merkel, red.) zich verbindt met de liberalen, ben ik dood.’ Volkskrant >>

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7466 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Macron wil een superstaat en wij mogen betalen

  1. Hij leidt aan grootheidswaanzin. Net als zijn voorganger Napoleon. Het lijkt wel of we tegenwoordig alleen idioten als regeringsleiders hebben. Frankrijk is ook failliet en dus mogen wij gaan betalen. Gaan we hier echt in trappen of gaan we ten strijde tegen deze regeringen. Het ouderwets vierendelen. Het wordt trouwens eens tijd dat wij geld van Frankrijk gaan eisen voor ons lijden onder Napoleon. En gelijk maar door naar Spanje vanwege Filips en Alva. We hebben nog aardig wat tegoed.

    Liked by 1 persoon

  2. Tijl Uylenspiegel // september 27, 2017 om 00:03 //

    Hier werd een tijdje geleden al voor gewaarschuwd in Elsevier. Macron is €urofiel, zijn land staat er zeer slecht voor en hij ziet de oplossing in een vlucht naar voren die de andere lidstaten mogen betalen. Zijn hervormingen voor de arbeidsmarkt zullen op zeer veel tegenstand aanlopen, Franse werknemers weigeren ten ene malen een stap terug te zetten terwijl ze wel erg riante regelingen hebben. De Franse auto-industrie wordt door de regering overeind gehouden anders waren ze al een hele tijd geleden failliet gegaan en dat terwijl diezelfde industrie in Duitsland booming business is.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Helpt de Duitse verkiezingsuitslag de EU om zeep?

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: