Nieuw

Italiaans tv-programma Matrix zendt video uit met beelden van leden van de pro-migrant NGO Save the Children die met mensensmokkelaars samenwerken

Italian television programme Matrix has shown footage of what they claim is of members of the pro-migrant rescue NGO Save the Children cooperating with people traffickers. The television programme, which is hosted on Italian network Canale 5, released the footage which shows what they claim are people smugglers helping a large wooden boat of migrants get to the ship chartered by Save the Children, the Vos Hestia, off the coast of Libya. The migrants on the boat appear to be clearly Sub-Saharan African, contrasted by the alleged people smugglers who appear to be North African or Arabic.

The footage shows one of the men of North African appearance physically beating the individuals on the boat before they are taken to the NGO vessel. The footage is similar to a case brought against the German NGO Jugend Rettet by the Italian government who are investigating the group for alleged connections to people traffickers. The Italians confiscated their vessel, the Iuventa, in August. The Italian authorities later released pictures which they claimed was evidence of the NGO workers working with the people smugglers. The Trapani prosecutor’s office has confirmed it is investigating Marco Amato, commander of the Vos Hestia, for people smuggling, according to Italian newspaper Giornale Di Sicilia.

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: