Nieuw

Het tijdperk van de deugers komt ten einde

Door: Sid Lukkassen

‘Maar de vraag is of het niet al te laat is voor Europa’

Er zijn momenten waarop je ’s nachts wakker schrikt met een beklemmend gevoel; een druk op de borst. Dat is dan de druk van het algehele tijdsgewricht: de grote verschuiving die daar in plaatsvindt en de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt.

De doorbraak van de AfD is een enorme klap in het gezicht van de deug-hegemonie. En ook het feit dat zo’n 10 procent van de Duitsers FDP stemde, is bemoedigend. Individueel denken en oordelen is niet iets waarin Duitsers uitblinken: het feit dat zo’n kwart in het stemhokje niet bezweek onder de deug-hegemonie is daarom een belangrijk signaal. Nu is de vraag wat het verhaal gaat worden: serieuze oppositie tegen Merkel met inhoudelijke aandacht voor alle gecreëerde misstanden, of weer verder met de symptoombestrijding en dus met zijn allen tégen de AfD? De sfeer die uit de verkiezingsuitslag opstijgt riekt toch naar het laatste. Het leidt tot de vraag: is het voor Europa niet eigenlijk al te laat?

Lees verder:

http://politiek.tpo.nl/2017/09/25/sid-lukkassen-het-tijdperk-van-de-deugers-komt-ten-einde/

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5561 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: