Nieuw

Engeland: kopvod verplicht voor meisjes zo jong als 4 op door staat gefinancierde scholen

Door de staat gefinancierde scholen ‘dwingen’ meisjes om de hijab te dragen.

Meisjes zo jong als vier worden gedwongen om de hijab te dragen als onderdeel van een goedgekeurd schooluniform in door de staat gefinancierde islamitische scholen, zo hebben activisten ministers verteld.

Volgens onderzoek door ‘the National Secular Society‘, is de hijab verplicht in acht door de staat gefinancierde islamitische scholen in Engeland, waaronder drie lagere scholen.

Ook 51 privé islamitische scholen van de 176 door ‘the society‘ onderzochte scholen verplichten dat de hoofddoek door de vrouwelijke leerlingen gedragen wordt. Achttien scholen zeiden dat het dragen van de hoofddoek optioneel was.

Eén school zei dat ‘het gezicht bedekt’ moest zijn buiten de school (net als in de klas).

Een andere, in Bradford, zei: “Het is zeer belangrijk dat het uniform ruim valt en bescheiden is en dat de hijab strak om het hoofd past. Het uniform is verplicht.”

Het onderzoek is naar Justine Greening gestuurd, de minister van onderwijs, met het verzoek “of de schoolinspecteurs er zorg voor kunnen dragen dat meisjes met een moslim achtergrond vrije keuze hebben, in plaats van dat hen zogeheten ‘bescheidenheid codes’ opgelegd worden.”

De brief omschrijft de gewoonte om jonge meisjes te verplichten om een hijab te dragen als ‘onvrij en onderdrukkend’.

Het zegt: “Geen kind zou verplicht moeten zijn om een hijab te dragen, of enig onderdeel van religieuze kleding terwijl het op school is.”

De brief is ondertekend door verscheidene vrouwelijke moslim activistes waaronder de schrijfster/journaliste Yasmin Alibhai-Brown en Amina Lone, een voormalig kandidate voor Labour.

De activisten beweren dat het opnemen van de hijab als onderdeel van het schooluniform de seksualisering van kinderen bevordert omdat het normaal gedragen wordt als teken van bescheidenheid tegenover mannen.

Afgelopen maand onthulde een onderzoek van The Sunday Times dat bijna een vijfde (18%) van de 800 lagere scholen, waaronder ook scholen van de Church of England, in 11 regio’s van Engeland de hijab nu hebben aangemerkt als onderdeel van hun schooluniform beleid, meestal als optioneel onderdeel.

Ofsted inspecteurs onderzoeken nu of schoolhoofden onder druk gezet zijn door ouders of religieuze leiders.

Het ministerie van onderwijs zegt: “Schooluniform beleid is een zaak van de individuele scholen. Als eens school zou willen besluiten dat boerka’s toegestaan zijn, dan is dat aan de school.”

The Times >>

h/t @Prof_DAH_Vintik

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8004 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Engeland: kopvod verplicht voor meisjes zo jong als 4 op door staat gefinancierde scholen

 1. templars2017 // september 26, 2017 om 21:33 //

  Wat een hoop flauwekul ,waar is de scheiding van kerk en staat? overboord gegooid .
  Nog een bewijs dat het totaal aan het ontsporen is !
  Dat er dan nog idioten zijn die dit gaan proberen goed te praten onder de mom van “ze zullen vrij mogen kiezen” gaat er bij mij niet in je kan al die gutmenschen beter op één hoop gooien met de verderfelijke voddekoppen en hun verfoeilijke ideologie .
  Al wie mee heult ,hand en/of spandiensten vestrekt , goedkeuring vestrekt of zelfs uit lafheid geen mening durft te uiten zou moeten behandeld worden als die islamieten door de rest van ons.
  Dat gedachtengoed is niet alleen huidkleur gebonden het is iets dat je toelaat tussen je oren, het is een keuze die je maakt ,als je voor islam kiest op eender welke vorm ook dan BEN je islamiet ,dat zijn net de smoelentrekkers die , wanneer de afrekening komt , zullen zeggen “das haben wir nicht gewust ”
  Er komt een tijd waarin iedereen zal moeten kleur bekennen…………….

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // september 27, 2017 om 00:24 //

  Oei ! Kennelijk zijn ze in Groot-Brittannië al verder op de weg naar beneden (islamisering) dan ik al dacht, en ik had daar al niet zo’n hoge pet van op.

  Like

 3. Ik weet niet wat ik lees, arme kinderen!!!

  Like

 4. Verschrikkelijk geslaagde integratie, veel zelfgevende schouderklopjes graag met het liefst een pakweg 10 cm hoge voorpagina dik vet gedrukte alinea in alle msm kranten hoe geslaagd alles verloopt. Werkelijk te zot voor woorden.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. HAAT SCHOLEN – Inspecteurs vinden boeken in Britse islamitische scholen die vrouwen slaan goedkeuren en zeggen dat vrouwen naar de hel gaan als ze hun haar knippen

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: