Nieuw

19 gerapporteerde verkrachtingen per dag – Zweden anno 2017

Het aantal gerapporteerde verkrachtingen in Zweden is in een jaar met 14 procent gestegen. Dit blijkt uit de nieuwe statistieken (PDF) van Brå (Zweedse overheidsinstantie, die onder justitie valt en de opgave heeft om bij te dragen aan kennis op het gebied van het misdaadbeleid en het bevorderen van criminaliteitspreventie). In de afgelopen tien jaar is het aantal gerapporteerde verkrachtingen met een enorme 41 procent toegenomen.

Volgens Brå is het aantal gerapporteerde verkrachtingen in de laatste tien jaar (2007-2016) met 2.000 of 41 procent toegenomen.

De autoriteit is van oordeel dat de verhoging “gedeeltelijk” kan worden verklaard door de nieuwe wet op seksuele misdrijven die op 1 april 2005 in werking is getreden.

Dit betekent dat sommige acties die eerder als seksuele uitbuiting werden ingedeeld, tegenwoordig als verkrachting worden aangemerkt.

Maar de stijging gaat door.

In 2016 zijn in totaal 20.300 seksuele misdrijven gerapporteerd, een stijging van 12 procent ten opzichte van 2015. De gerapporteerde verkrachtingen steeg met 13 procent, tot 6 720 (17 verkrachtingen per dag).

Het toegenomen aantal geldt voornamelijk voor gewelddadige seksmisdaden (verkrachtingen) van volwassenen van 18 jaar of ouder (272 meer misdrijven), en de gemelde verkrachtingsmisdaden van kinderen van 15-17 jaar (120 meer misdrijven).

“De stijging neemt niet af, integendeel, het stijgt,” zegt professor Ann Heberlein in een artikel over de statistieken.

Statistiekenblog ‘Affes statistieken’ heeft eerder Brå-cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat het aantal gemelde verkrachtingen van 421 in het jaar 1975, gestegen is naar 6 294 in 2014, een stijging van 1395 procent.

Bron:

https://ledarsidorna.se/2017/09/bra-valdtakter-upp-14-procent/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 938 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (6091 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on 19 gerapporteerde verkrachtingen per dag – Zweden anno 2017

 1. Normaal in mislim landen waar zweden eigenlijk al voor 50% deel van uit maakt…….

  Like

 2. even tussendoor
  Is dit niet onrechtmatig verkregen .
  De jongen is aan de hand van een sticker op zijn auto gecontroleerd en aangehouden , er zijn ook zoveel mensen met tshirt met I LOVE COCAINE , of die een groot weedblad op de pet hebben , mogen die dan ook staande gehouden worden en gecontroleerd .????

  Op de achterruit van de auto las een jeugdagent in Geertruidenberg de opvallende teksten „I love ketamine” en „keta”. De opvallende uiting van enthousiasme voor deze illegale harddrug was voor de agent reden om het voertuig even tot stoppen te manen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/29381969/__Drugs_in__I_love_ketamine__auto__.html

  Like

 3. Hrt magische woord….gerapporteerde….aangiften die genoteerd zijn….en als de tendens overal is dat slechts 10 procent van de slachtoffers aangifte doet, reken dus maar op 190 per dag, combineer dat met de Zweedee angst rasicst te worden genoemd als men aangifte tegen allachtonen doet en je kunt mogelijk het werkelijke getal per dag in Zweden ergens rond de 400 slachtoffers zoeken….

  note# …voor sommigemensen is aanranding even traumatisch als verkrachting voor anderen, er is geen “zwaarte” aan een van beide misdrijven te koppelen want de ellende is per individu verschillend, net als de gevolgen. Ik noem het moord in etappes, omdat de eigen persoonlijkheid feitelijk word vermoord. Om die reden zou er anders nasr dit “fenomeen” moeten worden gekeken, o dat de impact enorm kan zijn. Helaas is er geen direct nadeel voor de staat anders werden deze misdrijven veel serieuzer behandeld en veel strenger gestraft. Hetis dus wachten op een prijskaartje in hetnadeel van de staat voordat men dit effectief aanpakt. En gezien de “top” ambetenaren die ergens in hun verleden ookdit soot misdrijven hebben geplergd is de weg lang, zo niet eindeloos.

  Gerechtigheid komt slechts van eigen hand.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s