Nieuw

Is het onkunde, onmacht of opzet ?

Vandaag werd bekend dat het Groningse transportbedrijf Reining Transport stopt met ritten door de Calaistunnel. GeenStijl voegde daar een filmpje bij dat al vanaf augustus 2016 op YouTube staat en dat de idioterie feilloos bloot legt.

De complete situatie bij de tunnel is natuurlijk van de ratten besnuffeld en had natuurlijk nooit mogen ontstaan en jarenlang heeft mogen door etteren. Frankrijk heeft natuurlijk min of meer een “traditie” met clochards. Dronken dak en thuislozen die leefden van god weet wat. Maar in het geval van de migranten hebben we het niet over clochards, ze zijn hooguit tijdelijk dakloos, ze zijn op weg, het zijn ‘reizigers’ die tijdelijk worden opgehouden. Calais is zeg maar de bottleneck, er is filevorming…

highway-2606937_640

Absurd is het natuurlijk wel dat men dit heeft laten ontstaan want zo mag je dit wel noemen; men heeft het láten ontstaan. Bewust, nergens anders is het denkbaar dat er een kilometers groot terrein wordt veranderd in een krottendorp, zet ergens in Frankrijk als toerist je tent of camper op een plek waar het niet is toegestaan en binnen ja en nee komt men je verwijderen en als dat niet goedschiks kan wees dan maar voorbereid dat het kwaadschiks zal gaan. Organiseer met wat medestanders een wandeltocht over de snelweg, hoe ver zou je komen ? De migranten bij Calais zijn echter geen toeristen, dat zijn mensen die doelbewust en illegaal op weg zijn naar Engeland. Waarom ? God mag het weten, ik zie niet hoe Engeland beter is dan een van de andere EU-landen. Donker Afrika denkt daar anders over en daar zullen ze ongetwijfeld redenen voor hebben.

Hoe zijn deze mensen in Frankrijk gekomen ? Waarom zijn ze niet uitgezet omdat ze illegaal waren (en zijn) ? Goed vorig jaar is het “kamp” dan eindelijk ontruimd maar daarmee was het probleem niet opgelost, op zijn best was het verplaatst, of zou er werkelijk iemand zijn die gelooft dat ze dachten; “Oei nou hebben ze ons kamp afgebroken laten we nu maar teruggaan” ?

question-2415069_640

Goed terug naar de vraag, was het onkunde? Dat waag ik te betwijfelen, Frankrijk heeft een aanzienlijke politiemacht en zelfs als die niet toereikend is dan hebben ze ook nog een leger. Dus dat kan het niet zijn. Was het dan onmacht ? Ook daar moet het antwoord nee zijn, zelfs als de wettelijke mogelijkheden niet toereikend waren dan hadden deze aangepast moeten worden aan de tijd, wetten zijn ooit opgesteld maar worden continu aangepast aan nieuwe omstandigheden en dat hier sprake is en was van ‘nieuwe omstandigheden’ daar zal vriend en vijand het wel over eens zijn.

Blijft over dat het dan opzet geweest moet zijn. En daar mag je wat mij betreft ook kwaadaardig aan toevoegen. Hoe kan het dat de Franse overheid dit door liet gaan en daarmee bijvoorbeeld de bevolking blootstelde aan het gevaar van het uitbreken van besmettelijke ziekten ? Maar ook; hoe kan het dat men daar niet massaal tegen in opstand kwam ? Zijn de Fransen zo gemakkelijk om de tuin te leiden ? Daar lijkt het niet op, de vele en vaak zeer gewelddadige stakingen laten een heel ander beeld zien.

Waarom transportbedrijven niet veel eerder besloten om niet langer via de tunnel te rijden is nog zo’n onbeantwoorde vraag, hoeveel schijt moet je hebben aan je personeel als je ze aan deze gevaren blootstelt ? En dat dan nog los van de schade aan wagens en lading. Mensen staan er vaak niet bij stil maar die wagens vertegenwoordigen een waarde van vele tonnen. Ook de boetes die in Engeland werden uitgedeeld als er toevallig toch een migrant ongemerkt was binnengedrongen. Daar moeten dan toch kennelijk gigantische winsten tegenover staan, dat kan haast niet anders. Er wordt vaak afgegeven op vrachtwagen chauffeurs maar ik denk dat ze in dit geval toch een groot compliment verdienen, ik weet niet of er bij mij niet een punt zou zijn gekomen dat ik er gewoon op ingereden zou zijn. Zij niet, zij hebben zich al die tijd lijdzaam laten terroriseren zonder iets terug te doen. En die zelfbeheersing is een groot compliment waard.

Enfin, u mag het met mij oneens zijn maar bekijk de beelden dan eens en zeg me waar ik de denkfout maak. Maar vertel me dan ook eens hoe deze mensen wel eenvoudig Frankrijk zijn ingekomen maar plots bij de buitengrens wel worden tegengehouden !

En zullen we dan ook eens nadenken wat de achterliggende reden van die opzet is of kan zijn ?

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

12 Comments on Is het onkunde, onmacht of opzet ?

 1. Tijl Uylenspiegel // september 25, 2017 om 15:58 //

  Het begint een beetje “the story of my life” te worden dat ik na een tijdje op een artikel te hebben zweten er achter te komen dat het inmiddels al in een ander vorm ook op de site is komen te staan. 😦

  Liked by 1 persoon

 2. Goedmakertje dan maar:

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // september 25, 2017 om 16:35 //

  Nou vooruit, voor deze keer dan maar ! 😀

  Like

 4. Met dat gezeik van de islam en de EU beginnen alle artikelen op elkaar te lijken.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // september 25, 2017 om 16:50 //

  Nou behalve die van mij natuurlijk, die lijken nergens op. Of wou je dat niet zeggen ? 😀

  Like

 6. Liked by 1 persoon

 7. Claudia M. // september 25, 2017 om 19:28 //

  @Tijl, ieder bericht heeft z’n eigen charme en geeft stof om over na te denken. Ook de reacties, zijn veelal een welkom inzicht en dat maakt dat je over een geheel weer een eigen mening kunt vormen; toch?

  Like

 8. Henk der Niederlànder // september 25, 2017 om 20:31 //

  Het ergste van alles is dat je ook in dit filmpje weer diezelfde zeepkutten ziet die moeten rondlopen met borden die wek aangeven hoe ziellug die godverdomste apen wel weer zijn.
  Mijn vraag is alleen nog zijn deze mufferts toevallig uit op een dropstaaf of zo.

  Like

 9. Onkunde gepaard met lafheid.

  Like

 10. templars2017 // september 25, 2017 om 22:07 //

  Tijl dat is op zich niet erg ,ieder van ons interpreteerd op zijn eigen manier in zijn eigen stijl.
  Dat het soms over hetzelfde gaat maakt niets uit ,het is juist goed om verschillende standpunten te hebben over één thema dan komt de synthese vanzelf.
  Dat er veel over de islam(ietjes) geschreven wordt geeft enkel aan dat het een heikel punt is dat veel mensen bezig houd , een reactie op iets van een dergelijke omvang gaan we niet zien in de reguliere media , dus iemand moet het doen , ik weet dat er veel tijd en energie in kruipt maar hou je voor, het is voor het welzijn van hen die willen luisteren , zij die doof wensen te blijven hebben ongelijk en zullen dat ook keihard betalen.
  Als je ge-informeert bent en je luistert nog niet dat is ook dat je eigen schuld ,maar wees gerust er zijn veel mensen die dankbaar zijn voor de informatie die hier en elders te verkrijgen is .
  Als er onheil dreigt en je hebt er geen informatie over dan kan je er ook niets tegen inbrengen .
  Als je ge-informeert bent dan kan je plannen voor het geval dat ,is je planning niet nodig zoveel te beter ,maar als je geen planning hebt ……
  Informatie uit Nederland ,België , Frankrijk wordt bij ons grondig gedeeld en velen hebben al voorbereidingen getroffen ,zonder dit en andere forums waren al die mensen niets waard in het geval van …nu wel , dus Tijl je inspanningen lonen , samen met vele anderen zonder dat jullie de impact ervan kunnen zien,
  Mijn respect voor je inspanningen

  Liked by 1 persoon

 11. Tijl Uylenspiegel // september 25, 2017 om 23:14 //

  Ben bang dat je het niet snapt Claudia, we zeiken elkaar als auteurs op deze site weleens vaker af, dat is gewoon een eigenaardig gevoel voor humor maar het maakt wel dat we het al een hele tijd met elkaar uithouden. De waarheid is dat we mekaar waarderen om wie we zijn in al onze verscheidenheid. Persoonlijk denk ik dat het juist onze charme is dat we zo verschillen, maar dat kan ook gewoon kapsones zijn….

  Liked by 1 persoon

 12. Bovendien had ik een copy-paste en Tijl had er een eigen artikel van gemaakt. Onvergelijkbaar. Blijkbaar vallen ons soms dezelfde dingen op terwijl we het nieuws doorspitten. Zo had rommel net een vertaling dat de helft vd criminaliteit in Berlijn door crimigranten is, en had ik net de Engelse versie daarvan getweet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: