Nieuw

Beveiligingspersoneel verboden om bepaalde delen van Zweedse stad te betreden

Het nieuwe spannende Zweden – Beveiligingspersoneel van verschillende beveiligingsbedrijven mogen niet meer het gebied van Sylte in Trollhättan binnengaan, zonder te worden begeleid door de politie, meldt Zweedse Radio. Dit als gevolg van het invoeren van een beveiligings-stopzetting voor het gebied door de vakbond.

De reden voor de beëindiging zijn de laatste aanvallen op het personeel waar een beveiligingsauto is gevandaliseerd en in brand is gestoken, en een kleuterschool tot de grond werd afgebrand.

– Wij zijn verantwoordelijk voor onze leden en we moeten ervoor zorgen dat ze niet worden blootgesteld aan situaties waar ze hun leven in gevaar brengen. Er moet een oplossing worden gevonden voor de bestaande problemen, maar dat is niet iets wat wij kunnen doen, zegt Ombudsman Lennart Sköld.

Hoelang is deze beveiligings-stopzetting van toepassing?

– Zolang het beveiligingspersoneel zijn werk niet veilig kan uitvoeren.

De beveiligings-stopzetting betekent voor de bewoners van Sylte dat ze het zonder deze dienstverlening moeten doen en inbrekers nu kunnen inbreken zonder dat enige beveiligingsbewaker op het alarm zal reageren, tenzij er een politiepatrouille ter beschikking is om hen naar de plaats te begeleiden.

Lennart Sköld noemt de situatie extreem.

Dit is de eerste keer tijdens mijn loopbaan bij Securutas, en in geheel mijn carrière heb ik het twee keer eerder meegemaakt.

Verleden week werd Sylte getroffen door oproerachtige scènes, waaronder autobranden en stenen gooien op de politie.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=125&artikel=6781381

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4965 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: