Nieuw

Stemlokalen geopend in Duitsland : AfD op weg naar een mandaat in het parlement

Pixabay

Duitsland gaat vandaag naar de stembus en het ziet er naar uit dat de conservatieve Alternative für Deutschland (AfD) een plaats krijgt in het Duitse parlement met 11  procent van de stemmen. Deze zou volgens de huidige peilingen 11 procent van de stemmen krijgen, maar volgens de peilingen krijgt Angela Merkel met haar christendemocratische partij het CDU ongeveer 36 procent van de zetels, waarmee ze voor de vierde keer bondskanselier van Duitsland zal worden.

Het is de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat een immigratiekritische partij voet aan de grond krijgt in het parlement van het land.

Tegelijkertijd is het duidelijk dat de 63-jarige Angela Merkel weer verkozen wordt tot Kanselier. Een plaats die zij sinds 2005 in bezit heeft.

De stemlokalen opende om 08:00 uur en sluiten om 18:00 vanavond. Een korte later worden de eerste verkiezingsonderzoeken verwacht.

De verwachting is dat Alternative für Deutschland de Bundestag binnenkomt en zich zal inzetten om de euro-samenwerking te verlaten en harde maatregelen nemen tegen criminaliteit en illegale immigratie.

In 2003 en 2013 stemde zo’n 70 procent van de stemgerechtigde Duitsers, maar dit jaar wordt er een hogere opkomst verwacht. Dit keer zijn er in totaal 61,5 miljoen stemgerechtigden, waarvan 22 miljoen zestig plussers.

Doe mee met 2.524 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5189 Articles)
Altijd in oppositie.

8 Comments on Stemlokalen geopend in Duitsland : AfD op weg naar een mandaat in het parlement

 1. Tjah het is te hopen dat ze een beetje wakker worden daar maarja ze zitten nogal met een ww2 stigma en een hoop van die oudjes vinden dat de AFD te bruin is .
  En dan doel ik niet op negerts maar op de bruinhemden van 70 jaar geleden

  Like

 2. hoe halen ze het in hun hoofd om weer Merkel te kiezen, zijn ze levens moe daar en willen ze hun land naar de verdommenis helpen, ze zien toch wat door Merkel haar beleid allemaal gebeurd in Duitsland, verkrachtingen (interesseerd Merkel niets) berovingen , moorden, onbegrijpelijk, zelfs de dochter 19 jaar van eentje die in de EU zit geloof ik vermoord, nee hoor ze moeten en zullen Merkel stemmen

  Like

 3. JackvanderVeen // september 24, 2017 om 13:13 //

  Daar zit het euvel:
  Die oude garde zal zeker niet op AfD stemmen, want kennen ze niet. De nieuwe nazi’s enz.
  Niet normaal, wanneer je de 65plusser spreekt wat hij vindt van AfD, dus dan maar Merkel want die Schulz is ook niet zo beliebt namelijk.

  Like

 4. Nee Merkel is de ongeneeslijke virus cel van Europa. Ik had wat anders kunnen zeggen maar dat is niet fatsoenlijk tegenover mensen die de ziekte hebben. En Schulz heeft eerst mee geholpen Europa af te breken en wilt verder in Duitsland om het af te maken. Mensen moeten eens af van het schuldgevoel. En dat extreem links tegen de AFD is en voor vluchtelingen. Economisch en echte vluchtelingen komt doordat ze er op lijken. Werken niet en parasiteren ook op de samenleving.

  Like

 5. Ongelooflijk maar waar, de Duitsers stemmen zoals hun ouders dat deden, want “die wisten toch echt wel wat goed is voor ons land”. Gehoord in dorp waar ik woon (aan de grens) en soortgelijke geluiden elders in de regio (Niedersachsen, Grafschaft Bentheim). AfD? “Te veel ‘bruine’ ideeën” zegt men werkelijk (een makelaar die ik sprak). Pegida? “Neo-nazi’s”. Ongelooflijk, terwijl men in die vreedzame tochten zelfs met vlaggen van Israel mee loopt. Het is het onnadenkend linkse meelheul-standpunt dat de Germanen in het bloed zit. Ze helpen hun eigen land naar de verdommenis, met de moslimport. Maar ja, dat doen mijn familieleden in NL ook, die stemmen op de lachende leugenaar. Blij dat ik over de helft ben…

  Like

 6. mee-heul, sorry voor typo

  Like

 7. Eerste prognoses Duitse verkiezingen:

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // september 25, 2017 om 00:20 //

  De SPD zegt niet mee te willen regeren en de oppositie in te gaan, mogelijke coalities die overblijven zijn dan A) CDU/Linke/Grüne = 51,5 % of B) CDU/FDP/AfD = 56,5
  De keus is dus aan Merkel; gaat ze over Links of over Rechts ? Over Links is wel een hele krappe meerderheid, over Rechts wat ruimer maar dan moet ze wel een hele ommezwaai maken tov. het beleid van de laatste jaren.
  Wel bijzonder overigens dat de socialisten overal in Europa historische nederlagen doormaakt. In Nederland, in Frankrijk en nu in Duitsland. Wie weet gaat het toch nog wat worden !!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: