Nieuw

Nigel Farage begint een nieuwe partij als islamcritica Anne-Marie Waters het partijleiderschap van UKIP wint

Nigel Farage wil een nieuwe partij oprichten na de rampzalige omgang met Brexit door de Tories

Brexit kampioen Nigel Farage beraamt de aankondiging van een nieuwe partij om oppositie te voeren tegen Theresa May als anti-islam activiste Anne Marie Waters het partijleiderschap van UKIP wint deze week, zo wordt bericht.

Het nieuws komt nadat Farage de vloer aanveegde met de speech van Theresa May in Florence, en claimde dat het uitstel van twee jaar een truc van de Tories is om de volgende algemene verkiezingen te winnen.

De voormalige leider van UKIP, die terugtrad na het EU referendum twee jaar geleden, zou zijn vrienden verteld hebben dat hij zich af wil splitsen van UKIP als de favoriete Anne Marie Waters de partijleiderschapsverkiezing wint.

Farage zou zijn vrienden gewaarschuwd hebben dat UKIP verloren zou zijn als het een anti-islam partij zou worden.

Eerder had mevr. Waters geclaimd dat miljoenen Britten het met haar standpunt eens zijn dat islam ‘evil‘ is.

De Europarlementariër zou zijn nieuwe beweging kunnen starten binnen enkele dagen na het partijcongres in Torque waar vrijdag de nieuwe partijleider verkozen zal worden.

Volgens bronnen heeft de voormalige UKIP leider een hotel gereserveerd in Straatsburg voor volgende maandag  en wordt er verwacht dat hij dan de officiële start van zijn nieuwe afgesplitste partij aan zal kondigen.

Bijna alle UKIP Europarlementariërs zouden met Farage meegaan als mevr. Waters succesvol is, vertelden ingewijden tegen The Mail on Sunday.

Volgens de krant zou Farage gezegd hebben dat: “UKIP verloren is als het een anti-islam partij wordt.”

Na de Brexit speech van de minister president die de Brexit uitstelt tot 2021, wat Farage omschreef als een dikke middelvinger naar de miljoenen Britten die voor de Brexit stemden, heeft hij vrienden verteld dat hij er klaar voor is om een nieuwe beweging op te starten.

De rechtse Europarlementariër hoopt de komende 18 maanden te gebruiken om te protesteren tegen de poging van Theresa May om het Verenigd Koninkrijk via de achterdeur toch in de EU te houden.

UKIP donateur, Arron banks, 51, zei dat mevr. Waters de partij een ‘fatsoenlijke begrafenis’ zou geven als zij de nieuwe leider zou worden.

De zakenman zei dat hij bang was dat de UKIP kandidate de partij in een ‘BNP lite’ zou veranderen en dat haar leiderschap de laatste nagel aan de doodskist van de partij zou zijn.

“Het land heeft een effectieve politieke beweging nodig om de poging van May om onder de Brexit, waar de mensen vorig jaar voor gestemd hebben, uit te komen te stoppen .”

Farage zou de nieuwe partij ook willen gebruiken als een mogelijkheid om van zijn oude vijanden in UKIP af te komen, zoals het voormalige Tory parlementslid Neil Hamilton.

Zijn opvolger, Paul Nuttal, hield het slechts zes maanden vol en trad af na een rampzalig verlopen verkiezing waarin UKIP slechts 1.8% van de stemmen haalde.

De directrice van Sharia Watch, mevr. Waters, heeft een serie controversiële opmerkingen gemaakt over de islam, waaronder: “We moeten in dit land kunnen zeggen wat we willen over een religie en het probleem dat we hebben is dat we op eieren moeten lopen, we spenderen zoveel tijd om ons uit te putten om maar niet het verkeerde ding te zeggen, en dit is wat de mensen zat zijn.”

“Dit is hoe miljoenen mensen in dit land het voelen en ze wachten op iemand die het voor hen uit kan spreken.”

Dit komt nadat Boris Johnson de credits nam voor Theresa May’s Brexit speech, volgens hem zou Groot-Brittanië tot 2024 in de EU gebleven zijn als hij de ‘remainers‘ in het kabinet niet aangepakt had.

Bronnen dichtbij de minister van buitenlandse zaken beweren dat de minister van financiën Philip Hammond zelfs aan had gedrongen op een 5-jarige overgangsperiode.

Maar dankzij het ingrijpen van Johnson, verlaten we de EU zoals gepland in 2019 terwijl we nog twee jaar in de gezamenlijke markt en de douane unie blijven om een plotselinge schokeffect van de ‘exit‘ te voorkomen.

Bron: The Express >>

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7466 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Nigel Farage begint een nieuwe partij als islamcritica Anne-Marie Waters het partijleiderschap van UKIP wint

 1. Dus als ik het goed begrijp heeft Farage geen probleem met de islam en wil die weer de touwtjes in handen nemen omdat die bang is dat als UKIP een anti-islam partij wordt het opgedoekt kan worden.
  Dat valt me dan weer tegen van hem.

  Like

 2. Hij zwalkt, na de aanslagen in Nice Berlijn meen ik, had hij het over een vijfde colonne en dacht ik even dat hij het ging begrijpen. Van de week zou hij weer zoiets gezegd hebben als dat ze radicaliseren door druks, uitsluiting en het bekende riedeltje.

  Hij is heel erg bang om met anti-islam geassocieerd te worden, vandaar ook zijn jarenlange afstand nemen van Marine Le Pen en Geert Wilders. Ik denk dat hij heel graag die ‘fatsoenlijke’ politicus wil blijven en de onvermijdelijke associaties wil vermijden die je krijgt als je islamkritisch bent; nazi. racist.

  En nee, hij gaat niet weer de touwtjes in handen nemen, hij is geen kandidaat voor partijleiderschap van UKIP.

  Hij wil een nieuwe partij, zodat hij ook zijn oude vijanden achter kan laten. Dat betekent meer versplintering. In het Nederlandse stelsel is dat nog niet zo heel erg, we hebben geen kiesdrempel en een evenredige vertegenwoordiging. In het Britse ‘the winner takes all’ districtenstelsel is dat funest. In de voor-vorige algemene verkiezingen had de SNP, schotse nationalisten een paar procent van de stemmen, maar geconcentreerd in enkele districten en kwam met 30 zetels. UKIP met een veel hoger percentage, maar ernstig verspreid en dus geen meerderheden in districten slechts 1 of 2 zetels.

  Overigens denk ik dat Anne-Marie Waters, al zegt ze zinnige dingen over de islam (en heeft steun van mensen als Tommy Robinson en Pat Condell) geen deuk in een pakje boter gaat slaan wegens gebrek aan charisma.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // september 25, 2017 om 01:19 //

  Verwarrend hoor.

  Like

 4. Omdat mensen, ook Farage, bang zijn commentaar op islam te geven, omdat ze dan weggezet worden als …

  Like

 5. Dus aan die Engelse dropveter hebben we ook niks.
  Met zijn wegkijken. Laat die maar lekker met zijn gepenkop in Engeland blijven. Dat zijn land kaalgevreten mag worden door moslimsprinkhanen.

  Liked by 1 persoon

 6. Dit:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: