Nieuw

Merkel wint minder fors dan verwacht, AfD wordt derde grootste partij

De CDU/CSU van uittredend kanselier Angela Merkel heeft de Duitse parlementsverkiezingen gewonnen. Volgens prognoses van de openbare zenders ARD en ZDF halen de christendemocraten tussen 32,5 en 33,5 pct van de stemmen. Dat is weliswaar onder de verwachtingen. Verrassing van de verkiezingen is Alternative für Deutschland (AfD). De rechtspopulistische partij haalt 13 tot 13,5 pct van de stemmen en maakt daarmee comfortabel haar intrede in het federale parlement.

De SPD van Merkels grote uitdager Martin Schulz haalt volgens de prognoses 20 tot 21 procent van de stemmen, dat is het slechtste resultaat voor de sociaaldemocraten sinds 1949. De SPD heeft al laten weten voor de oppositie te kiezen. Dat betekent dat een voortzetting van de grote coalitie tussen CDU en SPD bij onze oosterburen uitgesloten is.

Lees verder:

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3267683/2017/09/24/Merkel-wint-minder-fors-dan-verwacht-extreemrechtse-AfD-wordt-derde-grootste-partij.

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5568 Articles)
Altijd in oppositie.

13 Comments on Merkel wint minder fors dan verwacht, AfD wordt derde grootste partij

 1. Like

 2. Like

 3. Het is een begin. Toch blijkt het onbegrijpelijk dat zoveel mensen toch voor dat gedrocht van een Merkel hebben gekozen. Je zou zeggen dat zelfs de meest verblindde mensen zo langzamerhand toch moeten gaan inzien dat de instroom van ongeletterde, gewelddadige barbaren nooit een oplossing kan zijn

  Like

 4. Demonstranten gelijk afschieten.

  Like

 5. polderboy // september 24, 2017 om 22:31 //

  Nu ik hun verkiezingsprogramma lees, vind ik hun systeem voor UNHCR vluchtelingen veel beter dan dat EU-asielsysteem. Veel meer echte UNHCR vluchtelingen krijgen zo een kans.
  https://www.afd.de/wahlprogramm/
  Waarom het Nazis genoemd worden is onbegrijpelijk?

  Like

 6. volgens Hartgeld zijn in verschillende steden grote groepen mislams op pad compleet met camo kleding etc….

  Like

 7. templars2017 // september 25, 2017 om 02:41 //

  Ja ,net naar het leugen nieuws gekeken ,en jawel de demonisering van AfD is reeds in volle gang , als je het zou geloven het is een partij die bestaat uit tuig van de richel dat nergens anders een plaats zouden hebben in het politieke partij landschap.
  In plaats van te zeggen waar het voor staat en waar het over gaat nee leugens en nog eens leugens.
  Zelfs merkel kon het niet laten dat ze er een punt van ging maken om de stemmers die op afd gestemd hadden terug te winnen ,dus weet ze verdomd goed waarom ze zo gezakt zijn.
  Wat ook dik in de verf gezet werd was het feit dat aan het oord waar afd zijn overwinning vierde een demonstratie aan de gang was en dat er reeds personen aangehouden waren ,raad eens wie die betoging georganiseerd had …juist links en co.
  Ze waren dus al aan het voorbereiden van voor de stembusgang dat als afd zou winst boeken zij er tegen aan zouden gaan ,en zo geschiede het……
  Ze kunnen bij merkel misschien aan België vragen hoe ze een cordon sanitair moeten hanteren bij ons heeft het gewerkt ,althans voor het oog van de media.
  Het zouden nog wel eens woelige tijden kunnen worden voor merkel en co.

  Like

 8. Partijvoorzitter AfD Frauke Petry scheidt zich af van de partij.
  Gaat 1 dag na de verkiezingen buiten de fractie verder.
  http://nieuws.tpo.nl/2017/09/25/partijvoorzitter-afd-frauke-petry-scheidt-zich-af-partij/

  Like

 9. BERLIJN – De partijvoorzitter van de Alternative für Deutschland (AfD), Frauke Petry, heeft de dag na de Duitse verkiezingen verklaard geen deel uit te willen maken van de fractie van de AfD. Petry verraste vriend en vijand met haar escalatie van de conflicten binnen de AfD, zo kort na de stembusgang.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/29368215/__Voorzitter_AfD_scheidt_zich_af__.html

  Like

 10. polderboy // september 25, 2017 om 10:21 //

  Sky over de AfD:
  “De resultaten en beelden, die huiveringen over Europa zullen brengen.”
  “De Duitse rechts extremen vieren hun officiële terugkeer in de Duitse politiek.”
  Sky toont beelden van activisten, die brullen:“Nazi vuil, Nazi vuil ,Nazi vuil!!!!”
  Een activist: “De Afd is tegen minderheden, tegen niet-blanken, tegen homo’s…”
  Sky toont verkiezingsposters, waarbij de reporter commentaar geeft: “Dit doet denken aan de Nazi propaganda!”
  Op latere demonstraties becommentarieert de reporter: “Schrik heeft zich inmiddels omgezet in woede. Gedurende 60 jaar heeft Duitsland extreem rechts buiten de politiek weten te houden. Vanavond, onder de bewaking van Merkel, zijn ze toch weer verschenen.”
  http://news.sky.com/video/far-right-gains-spark-protests-11052570

  Mijn commentaar.
  De verkiezingsposters refereren aan het verkiezingsprogramma.
  1) Daar staat dat Duitsland de laagste geboortecijfers heeft uit de hele wereld. Dit is een vaststaand en ook algemeen bekend feit. De AfD wil burgers stimuleren kinderen te krijgen.
  2) T.a.v. de uniformen voor moslima’s refereert de Afd in haar verkiezingsprogramma aan de Raad van Europa, die fel op deze uniformen tegen is, omdat die dat zien als integratie remmende uniformen, naast dat de Raad van Europa de dwang uit de shariawet niet zien zitten, die de islam aan vrouwen oplegt, waarvan die uniformdracht een uiting is.

  En daarom zijn ze bij de AfD dus Nazi’s en bedrijft Sky goede journalistiek?

  Like

 11. polderboy // september 25, 2017 om 10:46 //

  @ Bert 10:16, 10:21
  Was al onenigheid over de koers maanden geleden.

  Media zullen zich erop storten, om de AfD als een zootje stuurloze voor bestuur volkomen incompetente schavuiten te etaleren, die dagelijks gelijk een stel dronken torren in de kroeg met elkaar op de vuist gaan.

  Like

 12. polderboy,
  Daar geeft ze dan ook alle aanleiding voor. Dus of dit nou slim is.
  Zou net zo iets zijn als 1 dag na de verkiezing Geert Wilders er uit gestapt zou zijn om weer voor zichzelf te beginnen.
  Een hele boel mensen zouden zich in de zeik genomen voelen als je dit de volgende dag flikt.
  Daar had ze even wat beter of van tevoren over na moeten denken.

  Like

 13. polderboy // september 25, 2017 om 11:10 //

  @BertG 10:56
  Ze was al niet meer het gezicht, Bert, en op de achtergrond gezet.
  Dat ze nu, een dag erna, eruit stapt, kan rancune zijn en ook slim i.v.m. de media aandacht voor de AfD en daarom ook met name voor haarzelf?

  Slim of niet slim, de partij wil op basis van een fors onderbouwd verkiezingsprogramma de politiek instappen. Op basis van lezen en oordeel vormen kun je je keuze maken.
  Het is overigens anders dan wat we hier gewend zijn bij de meeste partijen:
  “We gaan voor meer geluk, welvaart, saamhorigheid, meer geld en auto’s, en ook meer schone en gebakken lucht”

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: