Nieuw

Weinig immigranten in Duitsland werken – 7 van de 10 Duitsers vindt de integratie van asielzoekers mislukt

Van een miljoen asielzoekers die in de afgelopen jaren naar Duitsland zijn gekomen, heeft slechts een vijfde één of ander soort werk verworven. Nu is een grote meerderheid van de Duitsers van mening dat het immigratiebeleid moet veranderen. In de verkiezingen van zondag is immigratie de belangrijkste verkiezingsvraag geworden.

Zoveel als zeven van de tien Duitsers is van mening dat de zogenaamde integratiepolitiek na de asielgolf naar Duitsland volledig is mislukt.

Van de nieuw aangekomen immigranten zijn er maar weinig die tot nu iets nuttigs aan het land leveren.

Van de één miljoen asielzoekers die de afgelopen jaren naar Duitsland zijn gekomen, heeft slechts een vijfde, of 200 000, een werkgelegenheid gevonden. Maar bij dit cijfer is niet alleen werk opgenomen, maar ook stages en studies. Degenen die echte banen hebben is dus een stuk minder.

Desondanks is de Duitse werkgeversbond tevreden over de uitgebreide vluchtelingen-import in het land, en is van mening dat het lange tijd duurt om de taal te leren.

De Duitse Bundestag verkiezingen vinden morgen plaats, zondag 24 september. Ruim voor de verkiezingen is immigratie naar de eerste plaats gestegen van de kwesties die kiezers denken dat het belangrijkst is.

In 2015 zochten 1.1 miljoen mensen asiel in Duitsland.

– Hoe kunnen we al deze mensen in hemelsnaam goed laten integreren? Ze laten begrijpen hoe onze cultuur en onze rechtsstaat werkt, zegt Siegfried Walch, van Landraad Traunstein tegen SVT, en wijst erop dat dit “onmogelijk” is omdat er zoveel zijn.

Hij denkt dat de toekomst van Duitsland zal worden gekenmerkt door parallelle samenlevingen, en verklaart dat er slechts weinigen van degenen zijn die geen asielreden hebben, uit Duitsland worden gedeporteerd. Ze blijven omdat de verantwoordelijke politici hen niet durven te deporteren, aldus Walch.

De immigratie-kritische partij Alternativ för Tyskland (AfD), zal naar verwachting de komende zondag de Bondsdag, het Duitse parlement, met een goede marge binnengaan. De partij kan de derde grootste worden met tussen de 9-11 procent van de stemmen, wijzen de opiniepeilingen uit. In de verkiezingen van 2013 kreeg AfD slechts 4,7 procent.

Gelijktijdig worden de opiniepeilingen geleid door kanselier Angela Merkel’s christelijke-democratische partij CDU. Maar de steun is sinds de vorige verkiezingen gedaald. Samen met hun zusterpartij CSU in Beieren, hebben ze tussen de 36-37 procent van de kiezerssteun, die aanzienlijk lager is dan in 2013 toen de CDU/CSU 41,5 procent had.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sju-av-tio-tyskar-tycker-att-det-har-gjorts-for-lite-for-att-integrera-nyanlanda-flyktingar

 

Doe mee met 2.524 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5189 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: