Nieuw

Orbán bundelt krachten met Polen in strijd met EU

Door: Elif Isitman

De Poolse en Hongaarse regeringen vinden elkaar in hun ruzies met Brussel. Tegen beide landen lopen procedures van de Europese Unie.

De Hongaarse premier Viktor Orbán en de Poolse premier Beata Szydło spraken elkaar vrijdag in Warschau, in voorbereiding op een bijeenkomst van ministers van Europese Zaken op dinsdag. Bij die vergadering staan onder meer de controversiële juridische hervormingen in Polen op de agenda.

Alleen anders op gebied van Rusland

Orbán neemt het in een gezamenlijke persconferentie met Szydło flink op voor zijn bondgenoot: ‘Wat er nu met Polen binnen de EU gebeurt, getuigt van een compleet gebrek aan respect.’ Europese kritiek op de rechtsstaat in Polen is ‘ongegrond’, aldus Orbán. Polen en Hongarije vormen volgens hem de ‘beschermers van de basisprincipes van de EU’.

Lees verder:

http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/09/orban-bundelt-krachten-met-polen-in-strijd-met-eu-543546/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_23sep17

Doe mee met 8.340 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

1 Comment on Orbán bundelt krachten met Polen in strijd met EU

  1. Ik ga zelf elke zomer naar Polen en het is echt een verademing als je daar helemáál moslim
    vrij en aap vrij rond kan lopen.
    Geen vieze haatbaarden of zo’n stink Ethiopiër die er op uit is om je te beroven.
    En als je dan weer terug naar Nederland gaat dan weet je dat het echt te gek voor woorden is hoe het er bij ons aan toe gaat.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: