Nieuw

Is het verraad nu duidelijk genoeg? IS-terugkeerders zijn welkom en IS-doder Akse wordt uit het bevolkingsregister geschrapt

Foto: Facebook

De Nederlandse oud-militair die in Syrië meevocht tegen IS, is buiten zijn medeweten geschrapt uit het bevolkingsregister, de Basisregistratie Personen (BRP). Dat meldt de Leeuwarder Courant op basis van een verklaring van de advocaat van Jitse Akse (47).

Advocaat Mireille Veldman weet niet precies wanneer de Leeuwarder door de overheid is uitgeschreven, zegt ze in een toelichting tijdens een uitzending van EenVandaag, een actualiteitsprogramma op de Nederlandse televisie. “Maar hij wist zelf nergens van”. De verwijdering uit de BRP kwam aan het licht nadat het Openbaar Ministerie in juni vorig jaar had besloten Akse niet te vervolgen voor zijn acties in Syrië.Wie niet in de BRP staat ingeschreven, heeft geen recht op zaken als een uitkering, huur- of zorgtoeslag.

Lees verder:

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3266082/2017/09/22/Nederlander-die-IS-strijders-doodde-uit-bevolkingsregister-geschrapt.dhtml?utm_medium=twitter&utm_content=volghetnieuwsvanvandaaguitbelgi%C3%ABenhetbuitenlandopdevoetophlnbe&utm_sour

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4968 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Is het verraad nu duidelijk genoeg? IS-terugkeerders zijn welkom en IS-doder Akse wordt uit het bevolkingsregister geschrapt

 1. Je kan het verraad noemen, maar Auke heeft eerst een aantal keer een brief ontvangen van de gemeente om zich te melden.
  Want ergens stond hij ingeschreven.
  Doe je dit niet, dan wordt je uitgeschreven omdat niemand dan weet waar je verblijft.
  En als je een woning heb, dan mag je die niet maandenlang onbeheerd achterlaten.
  Er volgt dan een onderzoek, ben je er nooit, dan ben je je woning kwijt.
  Toevallig ken ik iemand die hetzelfde gaat meemaken.

  Auke had zich moeten aanmelden als zwerver, dan is je inschrijf adres stadhuisplein 1.
  En was er weinig tot niks aan de hand geweest.

  Op grond van art. 2.22 Wet BRP gebeurt er dan dit.

  Like

 2. @BertG
  Toch grappig, want bij ons in t dorp is een stel ‘asielzoekers’ in een huis geplaatst. Die zijn echter ook af en toe maanden weg. Maar dat kan dan blijkbaar wel?

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: