Nieuw

Humaan of knettergek ?

De landen van Europa hebben zich in tweeduizend jaar ontwikkeld en allemaal hebben ze een eigen cultuur en een min of meer gezamenlijke beschaving tot stand gebracht. Met ups en downs maar toch.

Vele oorlogen zijn gevoerd maar ondanks dat en soms zelfs dankzij dat hebben wij ons ontwikkeld tot wat we voor enkele decennia terug nog waren; een leidende beschaving met grote economische welvaart voor grote groepen. De wetenschap ging met sprongen voorwaarts op elk denkbaar gebied. De westerse beschaving bleef niet beperkt tot Europa maar vond navolging in zeer grote gebieden. Niet zonder slag of stoot en ook niet altijd even netjes, hele volken dolven het onderspit.

So far so good, er was echter één continent dat hopeloos achterbleef; Afrika. Waarschijnlijk het continent met de grootste en rijkste bodemschatten en het overgrote deel is ook nog eens extreem vruchtbaar. Zeker, Europeanen hebben tijdens de kolonisatie veel weggehaald voor eigen gewin. Maar zou het niet zo zijn dat als ze dat niet hadden gedaan dat al die bodemschatten nu nog in de grond hadden gezeten ?

Wat heeft de oorspronkelijke bevolking ooit gedaan om tot voorspoed te komen ? De ooit onder leiding van de Europeanen in cultuur gebrachte grond was korte tijd nadat ze hun hielen hadden gelicht alweer overwoekerd, biljoenen hebben westerse landen aan hulp gestuurd, technici om ze te helpen, het was allemaal water naar de zee dragen. Je draait je om en het is alweer naar de ratsmodee. Arabieren zijn van een nomadisch rondtrekkend stelletje armoezaaiers uitgegroeid tot schathemelrijke landen maar dat was geen prestatie, ze hebben er geen vinger voor uitgestoken. De olie werd gezocht door westerlingen, het werd opgepompt door westerlingen, het werd verscheept naar raffinaderijen door westerlingen. Het enige dat de Arabieren deden was hun hand ophouden.

Kijk naar Zuid-Afrika, door westerlingen ontgonnen en tot grote bloei gebracht, plantages, goudmijnen, diamantmijnen en ga zo maar door, er werd een economie mee gebouwd die zelfs een wereldwijde boycot decennialang met glans kon weerstaan. En vanaf de dag dat de zwarte bevolking de teugels in handen kreeg ging alles in sneltreinvaart bergafwaarts, plantages die meer dan een eeuw zeer winstgevend waren geweest verkommerden binnen de kortst mogelijke tijd, mijnen draaien nog altijd met de sterk verouderde techniek uit het koloniale tijdperk. De spoorwegen die het continent doorkruisen zijn ooit aangelegd door westerlingen, daar zal hier en daar honderd meter bij gekomen zijn maar daar houd het wel zo’n beetje mee op.

En nu is het dus zover, de Afrikaanse bevolking explodeert maar is nog altijd niet in staat om zichzelf te bedruipen, landbouw, veeteelt, infrastructuur het staat allemaal nog in de kinderschoenen en soms zelfs dat nog niet eens. En dat terwijl al die monden toch gevoed moeten worden. Industrie blijft achter. Ze zijn geen stap verder dan toen ze nog met een handje kralen en een spiegeltje uit de bomen gelokt werden.

En nu is het dan zover, ze gaan massaal aan de wandel, te voet, per boot, met de trein of het vliegtuig, allemaal op zoek naar het grote geluk. Op zoek is misschien niet de goede uitdrukking, ze weten drommels goed waar het te vinden is; in Europa !

En ze vragen er niet om, ze eisen het, in eerste instantie nemen ze genoegen met “Bed Bad en Brood” maar al spoedig is dat niet meer toereikend, ze eisen hun “rechten” op.

Normaal gesproken zou dat ondenkbaar zijn, daar hebben eeuwenlang grenzen toe gediend maar de heersende politici van diverse pluimage hebben toegestaan dat hele horden naar binnen liepen en lopen. Zeker, mensen die te lijden hebben onder oorlogsgeweld moet je de helpende hand toesteken, in het uiterste geval zou je ze zelfs tijdelijk in eigen land op kunnen vangen. Daar moeten dan natuurlijk wel aan een aantal regels voldaan worden.

Helaas de westerse “gastheren” laten het na regels te stellen of maatregelen te treffen voor die groepen die zich misdragen. De barbaren zien dat en net als kleine kinderen proberen ze telkens een stapje verder te gaan. En dat lukt want de “gastheren” kijken de andere kant op, sterker nog ze worden aan alle kanten tegemoet gekomen.

Ach gossie toch, is er geen moskee om je ‘geloof’ te belijden, nou dan geven we die toch.

Wat is er toch aan de hand met ons Europeanen dat wij een politieke elite toestaan alles waar wij eeuwenlang voor gewerkt hebben te grabbel laten gooien. Sociale vangnetten zijn opgebouwd op basis van solidariteit vandaar ook dat deelname of zo u wilt bijdrage niet vrijwillig maar verplicht was. Prima natuurlijk, als je beweert beschaafd te zijn dan ben je ook min of meer verplicht mensen die buiten hun schuld last krijgen van fikse tegenwind moet helpen. Een heel ander verhaal wordt het als je grote groepen die nooit hebben bijgedragen ook financieel gaat ondersteunen. Dat zou nog te verdedigen zijn als het toekomstperspectief is dat zij ooit wel gaan bijdragen. Maar zelfs dat perspectief ontbreekt, het leeuwendeel blijft langdurig afhankelijk. Hoeveel “gasten” die langdurig gaan parasiteren kun je ontvangen zonder daar alles wat ooit is opgebouwd voor te moeten opofferen. En belangrijker nog; is het ons dat waard ? Ik bedoel het is niet zo dat ze hun best doen om mee te doen en er een gezellige boel van maken, in tegendeel zelfs. “Wij” hebben ze toegestaan hun inferieure cultuur, voor zover je daar al van kunt spreken, te behouden. Nee je mocht vooral geen eisen stellen. Selectie was ook al niet bespreekbaar. Vreemd want toen vanaf begin jaren vijftig grote groepen Europeanen emigreerden werd er door de immigratielanden wel degelijk streng geselecteerd aan de grens, had je geen capaciteiten of ruime financiële middelen dan kwam je er niet in. En terecht ! Had je afwijkende politieke denkbeelden (communisten) dan kon je het rustig vergeten. Geen hond die dat gek vond, we begrepen dat allemaal, en toch…. gingen we zelf wel die kant op. Kom maar binnen jongens ! Zelfs iemand met alleen Lagere School kan bedenken dat dit geen stand kan houden zonder aan alle kanten in te moeten leveren.

Hoe je het ook wendt of keert een samenleving/maatschappij heeft regels nodig anders wordt het een janboel, die regels zijn niet in beton gegoten die kunnen bijgesteld worden, daar moet echter wel een grens aan zitten. Waarom staan we islamitische migranten toe in hun oorspronkelijke klederdracht te blijven lopen ? Geld dat dan ook voor laten we zeggen een Papoea die in zijn blote reet met een peniskoker over straat mag ? Nee dan ineens niet ! Op zijn minst bijzonder ! Je mag bij ons je eigen kinderen niet slaan, waarom kijken we dan de andere kant op als nieuwkomers doodleuk in hun kinderen gaan zitten snijden, is dat niet een flink aantal stappen verder dan een simpele draai om de oren ?

Er is geen andere conclusie mogelijk, het antwoord op de vraag of we alleen maar humaan of knettergek zijn is dat we knettergek zijn, rijp voor de psychiatrie, we laten op termijn alles dat we in eeuwen hebben opgebouwd vernietigen. Waarom ? Omdat onze politieke elite dat wel een goed idee vindt ! En bent u het daar niet mee eens dan bent u maar een ongure racist, een kleinzielige nationalist, een xenofobe ellendeling, een smerige nazi, dan bent u vast ook een grootschalige industriële genocide aan het plannen.

Toch ?

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

4 Comments on Humaan of knettergek ?

 1. Tijl Uylenspiegel // september 23, 2017 om 13:59 //

  Dit past er wel mooi bij….

  Like

 2. Dit is het Couwenhove-kalerghi plan in uitvoering.
  Het vermengen van oorspronkelijke Europeanen met arabieren en afrikanen.
  Waarom?….een verdeeld volk is makkelijker onder knoet te houden en de multinationals
  willen meer consumenten om hun producten kwijt te raken.
  De Chinezen lachen zich rot want nu gaat het gemiddelde IQ van de Europeanen naar beneden en dus gaat het enkel nog achteruit met Europa.
  Dat plan heeft duidelijk geen rekening gehouden met burgeroorlogen die er zeker gaan
  komen en die Europa totaal zullen vernietigen.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik zet dit maar weer op mijn facebook in de hoop dat mijn vrienden dit doorsturen naar de goedmensen.De goedmensen die ik ken willen nl niet meer op mijn facebook kijken ,want ik ben te NEGATIEF ,en kijk te veel vidiootjes,want het valt bèst wel mee.Tja dan ben ik uitgeluld.

  Like

 4. Zolang de NL/Europese burger zich niet fysiek gaat organiseren om diegenen die verantwoordelijk zijn voor de rampspoed die dit continent inmiddels overspoeld letterlijk uit ‘hun zetel te wippen’, zal de catastrofe te vergelijken zijn met het Europa van na de 2e wereldoorlog,….echter met dit verschil dat niet de vijand maar de Europeaan verslagen zal zijn.

  ‘Beschaving’ is een mooi gegeven. Het is de spreekwoordelijke ‘kers’ op de menselijke taart.
  Echter wanneer diezelfde “beschaving” een beletsel vormt om je ‘have en goed’ én je toekomst cq leven te kunnen verdedigen, dit vanwege het feit dat je ‘onbeschaafd’ dient te handelen, heb je dus op voorhand al verloren.
  Tel daarbij op dat de vijand die het hedendaagse Europa belaagd voor het overgrote deel bestaat uit barbaren, wilden en half-primaten en U weet hoe Uw kansen liggen op het moment dat U zich ‘beschaafd’ blijft gedragen.

  Kortom wil Europa en de Europeaan overleven is het een meer dan handig idee even een “pauze” in te lassen mbt het ‘beschaafd’ zijn.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: