Nieuw

Het kostenplaatje van “Wir schaffen das”

Kosten geschat op 20 tot 50 miljard euro per jaar

Op 24 september vinden er in Duitsland Bondsdagverkiezingenplaats. De migratieproblematiek is alvast hét thema dat het debat domineert. Het lijkt erop dat bondskanselier Angela Merkel (CDU) zeker mag zijn van een vierde termijn. Toch zorgen de 1,5 miljoen migranten voor steeds meer druk op het Duitse systeem.

Door:  Pieter Van Berkel
De integratie van 1,5 miljoen migranten loopt zeer moeilijk. Merkel benadrukte met haar “Wir schaffen das!” het absorptievermogen van de Duitse arbeidsmarkt. Maar vandaag heeft nog 15% van de migranten werk. Het bedrijfsleven was indertijd ook optimistischer. Dieter Zetsche, topman van Daimler en voorzitter van autobrancheclub Acea, zei: “In het beste geval kunnen ze een basis vormen voor het volgende Duitse economische wonder, net zoals de miljoenen gastarbeiders in de jaren vijftig en zestig aanzienlijk bijdroegen aan de opkomst van de Bondsrepubliek.”

Sceptr >>

Doe mee met 8.368 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7209 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Het kostenplaatje van “Wir schaffen das”

  1. Alphons Mantel // september 23, 2017 om 09:16 //

    werkgevers zijn dus hopeloos naief en weten niks van economie; het lijken wel ministers

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: