Nieuw

Algerijnse miljonair belooft alle Burkoe-boetes te betalen

De Algerijnse miljonair en politiek activist Rachid Nekkaz heeft beloofd de 150 euro boete te betalen voor alle moslimvrouwen die in Oostenrijk worden betrapt op het dragen van het geheel bedekte kledingstuk nadat het verbod op 1 oktober in werking is getreden.

Nekkaz (foto hierboven) beloofde deze week alle boetes te betalen voor het dragen van dit verboden kledingstuk, en kreeg meteen scherpe kritiek van de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz, die het verbod verleden jaar heeft voorgesteld.

“We kunnen dit zeker niet waarderen, en iedereen die een boerka of een nikab in Oostenrijk draagt zal daar de consequenties van ondervinden,” zei Kurz tijdens een interview op donderdag.

Kurz zei dat er ook een mogelijkheid bestaat dat de Algerijn een strafbaar feit kan plegen door boetes te betalen voor andere mensen. “We zullen geen symbolische handelingen tolereren die gericht zijn op het stimuleren van een anti-maatschappij aan ons,” waarschuwde hij.

Dit is niet de eerste keer dat Nekkaz heeft aangeboden om te betalen voor boetes die voortvloeien uit het dragen van verboden islamitische kleding. In Frankrijk, België, Nederland en Zwitserland hebben hij en zijn organisatie “Touche pas à ma constitution” (“Raak mijn grondwet niet aan”) meer dan 300.000 euro besteed aan betalingen van boetes en juridische kosten.

De Oostenrijkse tv-zender Servus TV, die eigendom is van de Oostenrijkse energiedrinkreus Red Bull, beweerde dat Nekkaz op zoek was naar uitbreiding van zijn organisatie in het land. “Als men religieuze vrijheid accepteert, moet men ook de zichtbaarheid van religies accepteren”, zei Nekkaz om zijn handelingen te rechtvaardigen.

Het Oostenrijkse Burqa-verbod werd verleden jaar oorspronkelijk voorgesteld door de Oostenrijkse Volkspartij (ÖVP) leider Sebastian Kurz, maar werd door de Sociaal Democraten (SPÖ) maandenlang vertraagd. De wet is uiteindelijk begin dit jaar doorgevoerd en is niet specifiek gericht tegen de boerka en nikab, maar geldt voor alle gezichtsbekledingen in het openbaar waardoor gezichtseigenschappen onherkenbaar worden.

Kurz heeft het afgelopen jaar een hardere houding aangenomen betreffende migranten integratie, en voor de verkiezingen van volgende maand is hij een duidelijke voorloper in de opiniepeilingen.

Alleen de anti-massamigratie vrijheidspartij (FPÖ) heeft zich met zijn leider harder opgesteld, met zijn eis het islamisme te verbieden en de immigratie naar nul te verminderen. De FPÖ staat momenteel op de tweede plaats in de opiniepeilingen, en geeft brandstof aan de speculatie van een coalitie tussen FPÖ en Kurz’s ÖVP na de nationale verkiezingen op 15 oktober.

Bron:

https://kurier.at/chronik/oesterreich/verhuellungsverbot-algerischer-millionaer-will-strafen-uebernehmen/287.522.823

Doe mee met 2.525 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5158 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Algerijnse miljonair belooft alle Burkoe-boetes te betalen

 1. Wat een pest ventje is dat dan keihard aanpakken die mongool.

  Like

 2. polderboy // september 24, 2017 om 13:32 //

  De Raad van Europa zich uitgesproken tegen hoofdbedekking van moslima’s, ook op basis van het streven van genderneutraliteit.
  Maar goed, daar gaan allerlei lui op andere niveau’s in het bestuur weer tegenin.
  Trouwens, moslims weten echt wel wat van ze verwacht wordt, maar dat betekent niet dat ze zich aan die verwachtingen conformeren, integendeel.

  Like

 3. als hij de boetes betaald kan je er vergif op in nemen dat ze massaal een burka of hoe dat heet aan doen juist om ons althans Oostenrijk te pesten, die rijke kwal betaald wel, zo makkelijk als je stikt van de poen

  Like

 4. Hopelijk deelt Oostenrijk zoveel boetes uit dat hij aan de bedelstaf raakt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: