Nieuw

Oorlog is de voortzetting van politiek met andere middelen

Een van de meest controversiële voorstellen die door Bernie Sanders tijdens zijn presidentiële campagne in 2016 werd gepresenteerd, was gratis onderwijs voor iedereen aan hogescholen en universiteiten. Zowel de republikeinen als de democraten protesteerden en waren van mening dat het land failliet zou gaan als men dat deed. Waar moet het geld vandaan komen?

Eergisteravond heeft het Senaat een jaarlijkse toename van militaire uitgaven goedgekeurd met 80 miljard dollar. Trump had slechts om 54 miljard dollar verzocht. 80 miljard zou meer dan genoeg zijn geweest om aan het voorstel van Bernie Sander te voldoen.

Als het militaire-budget van het Senaat in een wet wordt gegoten zullen de militaire uitgaven van de VS het totale budget van de tien rivalen van Amerika overschrijden.

Bron:

https://www.sipri.org/sites/default/files/Trends-world-military-expenditure-2016.pdf

Doe mee met 2.525 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5158 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Oorlog is de voortzetting van politiek met andere middelen

 1. misschien even dit pizaschijfje bij kim voorhouden.

  Like

 2. Het schijfje geeft ook aan dat de prioriteit van de VS niet bij het welzijn van de eigen burgers ligt noch bij opbouwen verrijking van de bevolking op geestelijk gebied.

  Gratis onderwijs is de beste investering die een volk kan doen voor de eigen toekomst. Het hebben van een militair budget van een dusdanige omvang is eigenlijk hetzelfde als geld bijdrukken dat niet gedekt is, zoals de EU doet. Ergens komtgeld vandaan, in het gecal van de VS uit een schuldenberg die zo groot is dat deze nooit meer kan worden afgelost, enkel het failliet van de eigen munt of een wereldoorlog kan dit nog weghalen. Vroeg of laat gaat iemand anders met de rekening zitten, meestal, en eigenlijk altijd is dat de burger aan de bodem.

  De dollar word wereldwijd steeds meer geweigerd en aan de kant geschoven, zaken worden weer naar goud geconverteerd, de Dollar en daarmee ook de Euro zijn aan hun dodenzang bezig.

  Liked by 1 persoon

 3. Khadaffi had het blijkbaar goed gezien en werd omgelegd.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // september 22, 2017 om 10:55 //

  Het zou zomaar kunnen dat u gelijk heeft Duchesne, ik hoop echter dat u het aan het verkeerde eind heeft want dat zou een wereldoorlog inhouden zoals die nog nimmer heeft plaatsgevonden waarbij het twijfelachtig is of de aarde na afloop nog bewoonbaar is. Rusland, China en de USA hebben ieder voldoende kernwapens om de hele aarde te vernietigen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: