Nieuw

‘Islam, het is ook onze geschiedenis!’: EU gesponsorde tentoonstelling, met nepbom, opent na terreur vertraging

Door: Lyan Deacon – Vertaling: ‘rommel’

Een door de Europese Unie (EU) gefinancierde tentoonstelling met de naam: ‘Islam, het is ook onze geschiedenis!’, is geopend in Brussel na maanden van vertragingen veroorzaakt door islamitische terreuraanvallen en veiligheidsproblemen.

Het project volgt de impact van de islam in Europa doorheen de geschiedenis, gericht op positieve prestaties in de geneeskunde, filosofie, architectuur en voedsel, evenals de migrantencrisis en recente terroristische aanslagen.

Het project in de hoofdstad van de EU heeft volgens de website van de Europese Commissie, de niet-gekozen uitvoerende tak van de EU, de Europese belastingbetaler 2.500.000 euro gekost  Een verklaring beweert:

“De historische bewijzen die door de tentoonstelling worden getoond – de realiteit van een eeuwenoude moslim-aanwezigheid in Europa en het complexe samenspel van twee beschavingen die tegen elkaar hebben gevochten, maar elkaar ook verrijkt hebben – ondersteunt een educatief en politiek streven: Het helpen van Europese moslims en niet-moslims om hun gemeenschappelijke culturele wortels beter te begrijpen en hun gedeelde burgerschap te cultiveren.”

Isabelle Benoit, een historica van Tempora, van de organisatie die de tentoonstelling heeft ontworpen, vertelde AP: “We willen de Europeeërs duidelijk maken dat de islam deel uitmaakt van de Europese beschaving en dat het geen recente invoer is maar 1300 jaar teruggaat.”

Na de aanslagen van Parijs in november 2015 en de bomaanvallen in Brussel in maart 2016 moesten autoriteiten en organisatoren echter de opening van de tentoonstelling in de stad uitstellen. Organisatoren hadden ook een probleem om een ​​locatie te vinden, want velen waren bezorgd dat dit evenement onenigheid zou veroorzaken.

De tentoonstelling is uiteindelijk op 15 september geopend in het Vanderborghtgebouw, dat eigendom is van de Brusselse stadsautoriteiten.

“Moeten we het annuleren of het tenminste uitstellen tot gelukkigere omstandigheden? Wij geloven absoluut van niet,” beweert de website met klem. “Juist omdat de timing tragisch is, is het belangrijk de buitengewone rijkdom van deze (islamitische) geschiedenis aan onze tijdgenoten te tonen die heeft geholpen ons te maken wat we zijn.”

De website van het evenement beweert dat het tijdstip van de tentoonstelling, tijdens een golf van islamitische immigratie en terreur, in feite significant is en sommige installaties refereren aan de migrantencrises en islamitisch terreuraanvallen.

Een decor van de Deense kunstenaar Nikolaj Bendix Skyum Larsen herdenkt de migranten die zijn verdronken in hun poging om de Middellandse Zee over te steken, en een ontwerp van een Amerikaanse kunstenaar Gregory Green toont een Louis Vuitton-tas met een nepbom erin.

De website zegt: “Het blijkt dat onze tentoonstelling op een zeer relevante tijdstip in de geschiedenis komt, wanneer de ontmoeting tussen Europa en de islam door burgers uit het continent wordt gezien in al zijn tragische manifestaties – massale en chaotische golven van immigratie, zinloos terroristisch geweld, gevoelens van vervreemding, onbegrip en vijandigheid.”

De opening van de tentoonstelling komt op hetzelfde moment dat de EU een rapport publiceert waarin wordt beweerd dat moslims op de arbeids- en huisvestingsmarkten in Europa gediscrimineerd worden door hun namen en de manier waarop ze zich aankleden.

Een derde van de moslims in Europa heeft verklaard dat zij de afgelopen vijf jaar discriminatie hebben ondervonden bij het zoeken naar een baan, volgens het rapport dat woensdag door het EU-Fundamental Rights Agency (Grondrechtenbureau) is gepubliceerd.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/09/21/islam-history-eu-funded-exhibition-featuring-fake-bomb-terror-delay/

Doe mee met 2.524 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5189 Articles)
Altijd in oppositie.

11 Comments on ‘Islam, het is ook onze geschiedenis!’: EU gesponsorde tentoonstelling, met nepbom, opent na terreur vertraging

 1. Tijl Uylenspiegel // september 22, 2017 om 11:08 //

  Geschiedvervalsing door de €U. Duidelijker gaat het niet worden wat men van plan is, na de leegloop van de christelijke kerken (protestants of katholiek en alles wat daar tussenin zit) maakt kennelijk dat de “Grote Denkers” achter de €U vinden dat er een nieuwe religie/ideologie moet komen. De keus is gevallen op de islam.

  Like

 2. Het is nu al zo dat een gedeelte van de jeugd er van overtuigd is dat de mossels Nederland heeft helpen bevrijden en opbouwen.
  En dus voor die tijd hier al aanwezig was.
  Zolang ze het maar blijven herhalen, dan gaat vanzelf een groep dit geloven als waarheid.

  Like

 3. Zie ook nog wel zo’n nep onderzoeker aankomen met een soort van verzonnen bewijs dat er al mossels hier leefde naast de Germanen en meestreden met de Vikings.

  Like

 4. Dit is gewoon valse propaganda voor de islam .
  Gelukkig zien wij dagelijks wat deze verijking ons brengt .

  Like

 5. @BertG.

  De Vikings streden wel mee met moslims. Weliswaar voor veel geld als huursoldaten, maar toch.

  Like

 6. Sarajevo is de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina (waar de islam de grootste religie is en ligt niet eens in de EU.

  Like

 7. Dus die Zweden hebben altijd dan al een zwak voor die mossels gehad, anders ga je ze niet helpen in een strijd.
  Dan begrijp ik ook waarom ze dat land helemaal vol hebben laten lopen, het zat er altijd al aan te komen als oude makkers in de strijd.

  Like

 8. Al vaker gezegd; de islam Europa uit werken begint er mee het Brussel/eu bolwerk te elimineren. “Top / down” dus

  Ofwel, ‘dweilen’ heeft geen enkele zin zolang het dak lekt!

  Like

 9. Like

 10. Ja was heel fijn die eeuwenlange aanwezigheid van islam in Europa:

  En dat ging overal zo.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: