Nieuw

IS-bruid met heimwee naar Nederland ronselde actief jihadisten

Door: Berend Sommer

De vrouw die gehuld in niqab een interview gaf in het Belgische tv-programma Terzake, blijkt zelf heel wat op haar kerfstok te hebben. Ilham Borjani ronselde zelf actief nieuwe Syriëgangers en behoorde tot de fanatiekste Nederlandse jihadisten. Nu wil ze terugkomen.

Woensdag gaf Borjani een interview op de Belgische tv-zender VRT. Borjani vertrok in 2013 als jihadiste naar Syrië, maar was voor haar vertrek al sterk geradicaliseerd. Ze sprak openlijk haar sympathie uit voor terroristische organisatie Islamitische Staat. Ook behoorde ze tot de harde kern van een groep jihadisten uit de omgeving van Zoetermeer en Den Haag. Dat meldt De Telegraaf. ‘Ik verlang naar het kalifaat,’ schreef Borjani op in 2013 al op Twitter.

Lees verder:

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/09/is-bruid-die-terug-naar-nederland-wil-ronselde-actief-jihadisten-543164/

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4965 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on IS-bruid met heimwee naar Nederland ronselde actief jihadisten

 1. Henk der Niederlànder // september 22, 2017 om 11:06 //

  Lekker laten rotten in een Syrische cel en haar koter ook daar laten want komen ze naar NL kan de belastingbetaler weer geld voor haar gaan ophoesten.
  Dat is duidelijk te merken aan haar praat.
  Ze wil niet vroeg opstaan maar verwacht wel dat de werkende Nederlander op tijd zijn bed uit komt om voor haar en haar Islamitische koter de kost te verdienen.
  Maw ze wil niks voor NL betekenen maar wil wel dat NL alles voor haar wil betekenen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: