Nieuw

Ipsos onderzoek: Zweden’s en Duitsland’s instelling tegen immigratie verslechtert het snelst

Uit een door Ipsos uitgevoerd onderzoek, waar men in 25 verschillende landen de instelling ten opzichte van immigratie heeft onderzocht, blijkt de gezindheid in Zweden en Duitsland het snelst in een negatieve richting te wenden.

Een op de vijf (21 procent) is van mening dat immigratie een positief effect heeft op het land, terwijl twee op de vijf (42 procent) het tegendeel beschouwt. De meest positieve landen zijn Saoedi-Arabië, India en het Verenigd Koninkrijk, terwijl men het meest negatief is in Turkije, Italië, Hongarije en Servië.

De grootste verandering in de positieve richting zijn de Britten en de Amerikanen, terwijl de grootste negatieve verandering in Zweden is, waar slechts 25 procent nu denkt dat immigratie een positief effect heeft, vergeleken met 37 procent zes jaar geleden.

Ongeveer de helft, of 48 procent, is in het rapport van mening dat er teveel immigranten in het respectievelijke land  zijn. Ongeveer hetzelfde aandeel, 49 procent, maakt zich zorgen over de overmatige druk op de sociale systemen wat door immigratie wordt veroorzaakt. Op dit punt weet Zweden zich opnieuw te onderscheiden, waar 56 procent zich hierover nu bezorgd maakt, met 40 procent in het vorige onderzoek.

Slechts drie op de tien geloven dat immigratie het respectievelijke land een aantrekkelijker land maakt om in te leven.

Wat de asielzoekers betreft, wil 39 procent hun grenzen helemaal sluiten en 59 procent gelooft dat terroristen de vluchtelingenstromen gebruiken om naar het Westen te komen. 53 procent gelooft niet dat de meeste mensen die komen vluchtelingen zijn, maar economische migranten.

Bron:

https://www.ipsos.com/ipsos-mori/en-uk/new-global-study-reveals-unease-about-immigration-around-world

Doe mee met 8.464 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4963 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Ipsos onderzoek: Zweden’s en Duitsland’s instelling tegen immigratie verslechtert het snelst

  1. Economische migranten bestaan wettelijk niet dus deporteren zijn we gelijk 70% van de echte migranten kwijt en bij de regeringen terugvorderen eisen van onjuist en teveel ontvangen gelden. Als sanctie …. minder ontwikkelingshulp. Waar is de oorlog over Oh…. dan kunnen er nog meer terug.

    Like

  2. Zelf ook economische emigrant, maar het was om nazi afpers land te verlaten die ondernemers voortdurend in de weg zit. Ook netjes alle papierwerk gedaan alvorens te vertrekken. Ook nog nooit een uitkering of iets dergelijks ontvangen. Er zijn schijnbaar meer soorten. Stel voor om de andere gewoon parasieten te noemen of een plaag.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Zweden – veiligheidschef zegt dat terreurdreiging ‘het nieuwe normaal’ is

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: