Nieuw

Bommen, raketten, spleetogen, auto’s, flatscreens, smartphones en hypocriete westerlingen, inderdaad het is al bijna 65 jaar ‘vrede’ in Korea

De enige reden dat de Noord Koreanen niet gewoon doodgezwegen worden of reeds decennia geleden door een goedgeplaatste atoombom van de aardkloot zijn weggeveegd is de aanwezigheid van Zuid Korea. Zonder Zuid Korea geen LG tv’s of Samsung smartphone’s meer, en even in eigen belang sprekende kan ik dan ook niet meer aan onderdelen komen voor mijn in Korea geproduceerde ‘echte Amerikaanse’ Chevrolet. Ja zo hypocriet ben ik, zijn jullie, nee zijn we gewoon allemaal.

Zonder Noord Koreanen geen nog goedkopere arbeidskrachten voor de industrie van Zuid Korea. Mensen die 24/7 woonachtig zijn op een gigantisch bedrijfscomplex aan de grens tussen beide landen. Mensen die af en toe een dagje naar huis gaan om te kijken of de familie nog leeft of reeds is opgepakt. Hoeveel duurder denk je dat die mooie tv gaat zijn wanneer de Koreaanse arbeidskrachten niet langer meer thuis geven of de kinderhandjes die je smartphone assembleren plotseling ontbreken? De strijd tussen beide landen aangewakkerd door ons, wij denken daar te moeten en kunnen vertellen hoe het allemaal moet en wij denken te weten wat het beste is voor de Koreanen. En dit al bijna net zolang als de tijd die wij voor de anti Nederland club van Rutte aan de macht kwam nodig hadden om van ons pensioen te kunnen gaan genieten, inderdaad bijna 65 jaar wapenstilstand en vrede in Korea.

Terwijl veel mensen denken of dachten dat de derde wereldoorlog officieel zou gaan uitbreken in de islamitische zandbak is de kans op een strijd startende in Korea weer een heel stuk groter geworden na het zoveelste spierballen contest tussen Kim Jong-un en Donald Trump. De Japanners moeten inmiddels met enige regelmaat bukken voor de langs zoevende Koreaanse raketten terwijl de Chinezen en de Russen tot de goden bidden dat er niets gaat gebeuren, want welke kant moeten zij kiezen bij dit wedstrijdje lange afstand zeiken?

In 1953 werd er een wapenstilstand gesloten in Korea alwaar de Russen en Chinezen samen met Noord Korea aan het knokken waren tegen Zuid Korea, De Verenigde Staten en de meelopende Europeanen waaronder Nederland. Bijna 65 jaar spioneren, irriteren, ruzie zoeken, bommen testen, provoceren en ga zo nog maar even door lijkt ons nu tot een hernieuwde Koreaanse oorlog te brengen of beter een strijd tussen Noord Korea en de VS. De Noord Koreanen lijken in eerste instantie hun pijlen te richten op het eiland Guam, Micronesië, alwaar de Amerikanen een legerbasis hebben overgehouden aan de capitulatie van Japan in augustus 1945.

Middels deze marine- en luchtmachtbasis proberen de Amerikanen greep te houden op de omgeving en mede om deze reden is de omgeving van Guam met regelmaat doelwit van Noord Koreaanse ‘oefeningen’. De Noord Koreanen zijn de in hun ogen bemoeizieke Amerikanen meer dan zat dus het is eigenlijk gewoon wachten tot de bom daadwerkelijk gaat inslaan. Wat we heel goed in de gaten moeten houden is het feit dat de hele gang van zaken geen enkele donder meer te maken heeft met Noord en Zuid Korea maar een hetze opgezet door Kim-Jong un tegen de Amerikanen en hun bondgenoten.

En wanneer de eerste bom nu daadwerkelijk vanuit Noord Korea geworpen wordt op Zuid Korea? Op de Amerikaanse legerbasis van Guam? Gaat Trump dan gelijk keihard terugslaan in een poging om Noord Korea te vernietigen? Hoe zit het dan met de veiligheid van de Zuid Koreanen en met onze veiligheid? Hoe gek is Kim-Jong un? Of hoe gek is Donald Trump eigenlijk? Wanneer de eerste serieuze aanval vanuit Noord Korea gaat komen dan is de kans dat China neutraal blijft vrij groot, maar wat doet Rusland? En wanneer de Verenigde Staten van mening zijn dat er voldoende Amerikaans bloed onder de nagels vandaan gehaald is en als eerste een dodelijke steen werpt? Kan China dan neutraal blijven of gaan ze Noord Korea dan steunen? En wat doen de Russen dan? En de Europese lafbekken compagnie?

Een week of twee geleden werd er een groot feest gehouden in Azië waarbij de Noord Koreaanse kerngeleerden Ri Hong Sop en Hong Sung Mu hun leider Kim Jong-un officieel op de hoogte brachten van een leuk nieuw speeltje om het spierballen gevecht met de Amerikanen in het voordeel te beslechten, . Langeafstandsraketten met een bereik van ruim 10.000 km en een H bom die 8 maal sterker is dan de bommen die Hiroshima en Nagasaki van alle leven ontdeed.

Een oorlog is aanstaande, echter is en blijft de vraag waar en wanneer deze officieel van start gaat. In mijn beleving leven wij in bijzondere tijden en gebeurt er elke dag wel iets. De ene ramp is groter dan de andere en de ene oorzaak is beter te begrijpen dan de andere maar waarom wil men wel keihard terugslaan tegen een dictator die vanuit Noord Korea onze smartphone, smart tv en Hyundai bedreigt terwijl een dictator die Koerden uitroeit, islamitische staat helpt en schijt heeft aan mensenrechten als bondgenoot wordt gezien?

Materialistisch en hypocriet dat lijken mij in deze de toverwoorden die alles wat verkeerd is goed lijken te kunnen praten. Natuurlijk moeten wij oorlogsdreiging vanuit Noord Korea niet accepteren en vechten voor onze vrijheid maar waarom enkel en alleen tegen Noord Korea en niet tegen al die andere die ons uit naam van de een of andere achterlijke middeleeuwse ideologie ons land, onze vrijheid en onze manier van leven bedreigen. Leg mij dat nou maar eens uit.

Ach wat maak ik me ook nog druk deze laatste dag van me leven aangezien het morgen 23 september is en de een of andere koffiedikkijker de zondvloed, het einden der tijden juist op deze zaterdag heeft gepland. En dat komt ook al niet uit het is godverdomme Beerse kermis van het weekend, altijd gezellig dus kunnen we die zondvloed niet een weekje uitstellen?

met groet Bolo

Doe mee met 2.524 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2130 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on Bommen, raketten, spleetogen, auto’s, flatscreens, smartphones en hypocriete westerlingen, inderdaad het is al bijna 65 jaar ‘vrede’ in Korea

 1. lijkt erop dat China nu druk uitoefened op NK met afsnijden geld stroom

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // september 23, 2017 om 01:28 //

  Als er al ooit sprake was van vrede dan was het een gewapende vrede, een werkelijk vredesakkoord is nooit overeengekomen, de vrede was in werkelijkheid een wapenstilstand.
  Er wordt in het Westen te gemakkelijk vanuit gegaan dat Kim Jong-Un een onbetwiste alleenheerser is. Kim was niet de eerste in lijn van troonsopvolging, hij heeft eerst zijn broer opzij geschoven en later zelfs laten vermoorden. Kaïn en Abel all over again… Maar daar bleef het niet bij, ook zijn oom heeft eraan moeten geloven en dat maakt de speculaties over een interne verdeeldheid waarschijnlijk. Wat Kim doet is wat vele andere dictators voor hem ook deden, de verdeeldheid smoren door een gemeenschappelijke buitenlandse vijand te creëren.
  Gesteld dat hij in die poging te ver gaat dan is de enig werkbare oplossing om heel Noord-Korea in één klap vleugellam te maken, zo niet dan betaalt Zuid-Korea de prijs. Hij balanceert op een koord, één misstap en zijn hele land is historie. Anders dan de politici voor hem heeft Trump duidelijk aangegeven dat ze in feite al te ver gegaan zijn en zoals het een straatvechter betaamt dreigt hij niet, hij doet een belofte, en die belofte kunnen ze maar beter serieus nemen want Amerika is daadwerkelijk in staat om met een paar klappen het hele land van de kaart te vegen. Ook al zou Noord-Korea over atoombommen beschikken en een waterstofbom, de aantallen en de techniek valt totaal in het niet bij wat Amerika ter beschikking heeft.

  Like

 3. Nu snappen we de echte reden waarom ze Noord Korea niet zullen aanvallen en de reden waarom hun leider Kim het westen zo durft te provoceren. Kim zal hier sterker uitkomen en zal hiermee pas stoppen als alle sancties van tafel zijn ipv zoals ze nu gaan doen zwaardere sancties opleggen . Goed artikel van Bolo

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: