Nieuw

“Bij twijfel, behandel ze als kinderen”: EU instantie beveelt einde aan medische leeftijdbepalingen van immigranten

Zweedse staatsminister op bezoek bij vluchtetelingkindjes.

De Raad van Europa (Council of Europe) heeft zich uitgesproken tegen het uitvoeren van medische leeftijdbepalingen op migranten om hun leeftijd vast te stellen, met de bewering dat kinderen van deze procedure “bang en onrustig” kunnen worden.

In een op woensdag gepubliceerd rapport over leeftijdbepalingen, heeft het kinderrechtencomité van de Raad van Europa verklaard dat tenzij er bewijs is dat de persoon een volwassene is, de asielzoekers die beweren jonger dan 18 jaar te zijn “het voordeel van de twijfel moet worden gegeven en als kind aanvaard moeten worden”.

Met de bewering dat leeftijdbepalingen “kinderen bang en onrustig kunnen maken”, beveelt het rapport dat de werkwijze alleen mag plaatsvinden “als een belang beoordeling concludeert dat het nodig is, met het oog op de belangen van het kind te bevorderen”.

En alleen als een “laatste redmiddel” mogen de EU-landen gebruik maken van “invasieve” medische leeftijd evaluatiemethoden – zoals tandheelkundige onderzoeken en röntgenstraling – aldus het rapport, waarin wordt geconcludeerd dat “het ultieme doel van elke procedure is de bescherming te garanderen van de rechten van de persoon”.

Aanvullend moet met “geslacht, cultuur, en familieachtergrond van de kinderen rekening worden gehouden”, gebiedt het kinderrechtencomité, wat de Raad van Europa op de hoogte zal houden over zijn project voor ontwikkeling van pan-Europese richtsnoeren voor leeftijdbeoordelingen, “met respect voor de rechten van het kind in het kader van migratie”.

Op basis van een onderzoek van 37 EU-lidstaten in het voorjaar van 2017, onderzocht men hoe landen de leeftijd beoordelen van migranten zonder identificatiepapieren die zeggen dat ze jonger zijn dan 18 jaar.

“Leeftijd evaluatiemethoden mogen niet gedwongen worden,” bedingt het rapport, “bij weigering moet het kind niet vrezen dat er directe of indirecte negatieve gevolgen zijn als gevolg van zijn weigering,” aldus het document, en instrueert dat in dergelijke gevallen “de aanname van een minderjarige leeftijd moet worden aanvaard.”

Eerder deze maand, heeft de Afghaanse asielzoeker die terecht stond wegens de verkrachting en moord op een studente geneeskunde in Duitsland toegegeven dat hij gelogen had over zijn leeftijd, uiteenzettend dat hij pretendeerde een kind te zijn, omdat “de situatie beter is” voor migranten die beweren jonger te zijn dan 18 jaar.

“Wij willen kinderen een beleving geven”. Volwassen asielzoekers die pretenderen kinderen te zijn op bezoek in een kinderboerderij.

In Zweden hebben medische tests om de leeftijd van migranten te bepalen – in navolging van twee moorden door “minderjarige immigranten” die bleken volwassen te zijn – onthuld dat veruit de meeste zogenaamde minderjarige migranten ouder zijn dan 18 jaar.

Uit de leeftijdbepalingen van 1 481 zelfverklaarde kinderen in een controle met behulp van een MRI-scan van het kniegewricht en een röntgenfoto van verstandskiezen, kon de Nationaal Forensische Medische Dienst vermelden dat 86 procent volwassenen waren en over hun leeftijd logen.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/09/22/europe-orders-end-migrant-age-tests/

Doe mee met 927 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5830 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on “Bij twijfel, behandel ze als kinderen”: EU instantie beveelt einde aan medische leeftijdbepalingen van immigranten

 1. Fuck EU

  Like

 2. Ach dat zegt genoeg over de idioten van de EU,behandel dat tuig als kinderen,al zijn die vaak wijzer dan dat tuig,maar van de EU Rutte en Merkel kun je alleen ellende verwachten.Misdaad loont weer eens.

  Like

 3. Je kunt er dus van uit gaan dat ze liegen, dat is onderdeel van hun ‘cultuur’.

  Like

 4. Nou nee…
  Bij twijfel doe je gewoon altijd een medische bepaling.
  Dat is iets wat elk redelijk mens zou doen, dus moet de EU bij twijfel dezelfde regel volgen.
  Je kunt niet iemand op zijn bruine ogen vertrouwen.
  En je moet nooit zomaar een binnenwandelend persoon een NL paspoort geven.

  Dat de Raad van Europa zich hier niet aan wenst te houden zou serieuze argwaan moeten wekken .
  Waarom geen check, hoezo niet, wat valt er te verbergen,.?
  Hiermee maakt de raad van Europa en de EU zich verdacht..waarom willen ze legaliteit (van illegalen) aan ons opdringen?

  Elk gezond verstand spreekt voor een nuchtere ballotage.
  Bij diegene (politicus) die tegen dit gezonde en nuchtere verstand ageert moet ernstig in twijfel worden getrokken of diegene zijn land nog wel vertegenwoordigt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: