Nieuw

Schattingen en aannames

Velen keken gisteren verbijsterd naar een zich Aisha noemende vrouw die vanuit het kalifaat van IS terug wil naar Nederland. Niet omdat ze IS en het kalifaat zo verschrikkelijk vindt maar omdat de omstandigheden in het kamp zo vreselijk zijn.

Ieder redelijk weldenkend mens zal vinden dat ze daar maar lekker moet blijven op wat stijflinkse goeroes en “WeesWelkom” types na, maar ja psychisch gestoorden hou je altijd.

Wat mij zo opvalt in de discussie die daar omheen is ontstaan dat de overheid eigenlijk niks weet, men ‘neemt aan’ dat er ongeveer 280 uitreizigers zijn geweest waarvan men aanneemt dat ze zich aangesloten hebben bij IS. Men schat dat er inmiddels zo’n vijftig zijn teruggekeerd.

Let wel we hebben het hier niet over winkeldieven of zakkenrollers maar over mensen die zich aansloten bij een terroristische organisatie die al ruim voordat zij daar naartoegallows-2631544_640 gingen op grote schaal de meest gruwelijke en barbaarse misdaden pleegden. Het is dus niet zo dat ze dat niet wisten want een onderdeel van de strategie van IS was juist om hun walgelijke misdaden te filmen en via allerhande kanalen te tonen op internet en tv. Ze schreeuwden het bij wijze van spreken van de daken.

“Wir haben es nicht gewußt” gaat hier dus niet op, ze wisten donders goed wat daar gebeurde uit naam van de islam en het nieuwe kalifaat. En als de overheid zich mag beroepen op schattingen en aannames dan zullen ze het mij vast niet kwalijk nemen dat ik aanneem dat de mensen die nu plots terug willen hun geloof en overtuiging niet achterlaten. Dat is nou eenmaal niet hetzelfde als een jas aan of uittrekken.

Door naar dat gebied af te reizen en zich aan te sluiten zijn ze op zijn minst medeschuldig aan de meer dan walgelijke misdaden die daar hebben plaatsgevonden. Er is zelfs een mogelijkheid dat ze zelf die daden gepleegd hebben.

niqab-2521730_640

Nou vond Tijl het helemaal niet erg dat ze uitreisden, sterker nog in plaats van ze tegen te houden had men ze wat mij betreft gratis vliegtuigreizen mogen aanbieden. Eindelijk eens goed besteed belastinggeld ! Maar dan wel onder één voorwaarde, niet meer terugkomen, nu niet straks niet nooit niet. Je hebt een welbewuste keus gemaakt, dus dan niet na afloop gaan lopen miepen, en al helemaal niet als je zoals Aisha aangeeft dat je nog steeds achter dat gedachtegoed staat.

Een heel leger aan psychologen sociologen en god weet wat nog meer aan ‘logen’ heeft zich gebogen over de vraag of “deradicalisering” mogelijk is en hoe dat er dan uit zou moeten zien, en als er één ding is wat duidelijk is geworden dan is het dat ze daar nog niet het begin van een antwoord op hebben gevonden. Ze Weten Het Niet. Oftewel ze rommelen maar een beetje aan met een onzekere uitkomst. Dat zullen al deze geitenwollensokken natuurlijk nooit toegeven maar zelfs iemand die met de grootst mogelijke moeite de kleuterschool heeft doorlopen kan dat zien.

De islam afwijzen of verlaten is onmogelijk, zij als geen ander weten wat daar de consequentie kan zijn, en om als een levend speenvarken boven een houtskoolvuurtje te hangen kan voor niemand een aanlokkelijk idee zijn, ook niet of zelfs niet voor deze patiënten.

Dus ja wat moeten we nou doen ? Nou volgens Tijl moeten we de wet en regelgeving eens nakijken, zien wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn en als blijkt dat dat onvoldoende of ontoereikend is de boel aanpassen aan de huidige behoeften. Het was al zo dat het ten tijde van oorlog in vreemde krijgsdienst treden strafbaar was en feitelijk is het enige dat we hoeven te doen is het stukje “ten tijde van oorlog” schrappen. (Leuke bijkomstigheid is dat je daar ome Erdogan ook nog een hak mee zet, alle Turkse jongeren, ook degenen die hier wonen met een dubbel paspoort moeten hun dienstplicht in Turkije voldoen of afkopen en daar zetten we dan ook gelijk een streep door, een win-win situatie dus !)

Zó eenvoudig kan het zijn dames en heren politici !

Doe mee met 2.524 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

12 Comments on Schattingen en aannames

 1. Semper paratus // september 21, 2017 om 13:02 //

  Afknallen is de oplossing voor dit ongedierte!

  Like

 2. Het beviel mevouwtje niet in Nederland, want hier moet men naar school of gaan werken…

  Like

 3. trebor2110 // september 21, 2017 om 15:44 //

  Wel leuk dat ze vind dat je in Nederland niet vrij bent , en ze is komt niet terug voor haarzelf maar voor haar kinderen omdat het voor haar kinderen toch wel beter gesteld is in Nederland

  Like

 4. Republikein // september 21, 2017 om 15:48 //

  Stenigen.
  En op 10/10 wordt internationale dag tegen de doodstraf gevierd/ is uitgeroepen tegen etc.
  Laten we haar voor die datum stenigen.
  Keigaaf.

  Like

 5. Like

 6. „Ik heb geen spijt. Het was een school voor mij”, zegt ze. „Ik heb veel geleerd. Je ziet dingen, je maakt dingen mee. Bijvoorbeeld dat er een raket op je huis wordt afgevuurd; dat is meer levenservaring dan wat iemand in Nederland meemaakt.”

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/29327261/__NL_se_Jihadi_in_docu__.html

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // september 21, 2017 om 17:01 //

  Ja en elke ochtend opstaan en naar school of naar je werk gaan trekt haar ook niet zo erg.
  Nee muts misschien dacht je dat het van ons ooit een hobby is geweest maar we doen het wel om een goed leven voor onszelf en onze geliefden te verdienen. Het is natuurlijk een stuk makkelijker om bij alles je hand op te houden maar dan moet je ook niet gek opkijken als men je een parasiet vindt. En parasieten meisje, daar hebben we al veel te veel van, die kunnen we missen als kiespijn. Vraag lekker een uitkering aan bij je geloofsgenoten in het kalifaat.

  Like

 8. copywriter // september 21, 2017 om 17:09 //

  Domme doos verwacht (eist) tweede kans. Een tweede kans is geen recht maar een gunst. Heeft al genoeg kansen gehad, eerst al in Marokko (zie accent) toen in Nederland daarna in IS en nu een vierde kans weer in Nederland?
  Dacht het niet.
  Bovendien die koters van haar zijn geworteld in Syrie die moet je niet willen verplanten naar Nederland.
  Nederland is koud en kil, racistisch en fascistisch en die arme koters zullen hier geen leven hebben onder MP Geert Wilders.
  Nee hoor lekker daar blijven, daar schijnt altijd de zon regent het nooit en de UN zorgt wel voor je natje en droogje.
  En dat ze op de vloer moeten slapen is hetzelfde wat die Jezidi slaven ook moesten onder haar bewaking dus het went wel.

  Like

 9. Alleen een tweede kans als de eerste kogel mis was.

  Like

 10. Als deze ISIS-medewerksters Nederland binnen durven te komen, moeten ze aan de grens meteen de kogel krijgen.
  Trouwens, wat jammer dat die raket niet raak was, die op haar huis afgevuurd werd. Dan waren een hoop problemen gelijk opgelost geweest.

  Like

 11. Die raket had recht haar muts in moeten vliegen

  Like

 12. @ republikein
  good old stoning.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: