Nieuw

Oeps, weer een negerke

De affiche van de Oerwoudfuif van de scouts en gidsen van Nevele. Na jaren plots wereldnieuws in Vlaanderen.
foto: ©scouts en gidsen Nevele

Over het full-time slachtofferschap van Dalilla Hermans

In juni van dit jaar was ze al wereldnieuws in Vlaanderen: Dalilla Hermans had in een vers gepubliceerd Suske-en-Wiske-album een Afrikaanse man ontwaard die eruit zag als een ‘halve aap’. Grote consternatie, oproep tot dialoog over dit stripracisme, halve excuses van een verbouwereerde uitgever, en een oproep tot alle amateurtekenaars om de foute afbeelding te retoucheren.

Vorige week deed ze het opnieuw, het moet iets trimesteriëels zijn: op de affiche voor de jaarlijkse Oerwoudfuif van een scoutsgroep in Hansbeke prijkt zowaar weer een lachend negertje met kroeshaar, en weer was Dalilla ‘ziedend verontwaardigd’, blijkens de verzamelde Vlaamse pers.


In België hebben ze ook een Sylvana


De roots van Dalilla zijn uiteraard niet vreemd aan deze waakzaamheid. In 1988 werd ze vanuit Rwanda samen met haar zus door een Vlaams gezin in Weelde (what’s in a name) geadopteerd, beleefde er naar eigen zeggen een gelukkige jeugd, was geliefd op school en in de jeugdbeweging, mocht studeren (maar haalde geen diploma), stond in 2014 op de federale kamerlijst van Groen, publiceerde een paar boeken en komt momenteel aan de kost als redactrice bij het on line-damesmagazine Charlie.

Lees meer:

https://doorbraak.be/oeps-weer-een-negerke/

Doe mee met 2.527 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5149 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Oeps, weer een negerke

 1. Een beroeps niets nut dus

  Like

 2. Als je denkt als een slaaf, als je eruit ziet als een slaaf, als je klaagt als een slaaf, dan ben je .. een slaaf!

  Like

 3. Henk der Niederlànder // september 21, 2017 om 12:58 //

  Wow, hebben ze in Belgie nou hun eigen Silvana Simons.
  Dan wens Ik de Beskus veel succes.

  Like

 4. Braboneger kom er maar in.

  Like

 5. Republikein // september 21, 2017 om 15:21 //

  Daarom heb ik zo’n tyfushekel aan programma’s zoals Spoorloos.
  Nee, ik niet, rustig maar, de moeder van mijn kinderen wel en altijd haar hele leven kijken naar je eiguh arremoe, en ik lees hier maar hoor alles.
  Gelukkig zit ze 2 weken op Kreta, pfff, ff geen buis.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: