Nieuw

Koninklijke Bibliotheek archiveert Fenixx als UNESCO Digitaal Erfgoed

Geachte heer/mevrouw,

In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek (KB) om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig onderzoek, willen wij ook uw website archiveren en voor de lange termijn bewaren. Het gaat om de website en eventuele bijbehorende subdomeinen die toegankelijk zijn via de volgende URL(s):
https://fenixx.org/

Websites bevatten vaak waardevolle informatie die niet analoog verschijnt en die ten gevolge van de grote ‘omloopsnelheid’ het risico loopt voorgoed verloren te gaan. Dat websites als ‘digitaal erfgoed’ het behouden waard zijn, is internationaal erkend in het Unesco Charter on the Preservation of the Digital Heritage uit 2003. Het signaleert dat digitaal erfgoed verloren dreigt te gaan en dat het bewaren daarvan voor gebruik door de huidige en toekomstige generatie onderzoekers zeer urgent is.

Als nationale bibliotheek is de KB wettelijk verantwoordelijk voor het verzamelen, beschrijven en bewaren van in Nederland verschenen publicaties, al of niet elektronisch. De KB ziet het als haar taak om ook websites duurzaam te bewaren en raadpleegbaar te houden voor toekomstige generaties en ze te behoeden voor verlies door bijvoorbeeld technologische veroudering.
Om die reden archiveert de KB websites die als verzameling een representatief beeld geven van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en samenleving op het internet.

Uw website zal daartoe gearchiveerd en duurzaam opgeslagen worden. Het archiveren zal voor het eerst gebeuren vanaf 20 oktober 2017. Daarna zullen regelmatig opeenvolgende versies opgenomen worden. De archiefversies zijn te raadplegen binnen ons eigen gebouw. Ze zullen ook beschikbaar worden gesteld aan een algemeen publiek via de website van de KB zodra dit juridisch mogelijk is.
Aan gebruikers van het archief zal in een disclaimer duidelijk kenbaar worden gemaakt, dat de auteursrechten berusten bij de oorspronkelijke rechthebbenden en dat zij voor commercieel gebruik van de gearchiveerde websites toestemming van de rechthebbenden nodig hebben. Daarnaast zal duidelijk worden vermeld dat het een door de KB gearchiveerde versie betreft en zal er een verwijzing naar de originele website worden opgenomen.

De KB zal uw site archiveren met behulp van het programma Heritrix [1]. Deze software is zo ingesteld dat uw webserver er weinig tot geen last van zal ondervinden. We streven er naar om de webpagina’s op het toegankelijke deel van de site zo volledig mogelijk te archiveren. Uit kwaliteitsonderzoek blijkt dat de beperkingen die zijn aangegeven in het zogenaamde robots.txt-bestand te vaak complete archivering verhinderen. Eventuele beperkende aanwijzingen in dit robots.txt-bestand [2] zullen wij daarom negeren. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunnen wij testen in hoeverre uw website is te archiveren bij het respecteren van de beperkingen. In overleg met u kunnen wij daarna bepalen of archivering nog zinvol is.

Wij hopen dat u mee wilt werken aan dit initiatief. Wanneer u bezwaar heeft tegen de archivering of het te zijner tijd via het webarchief online beschikbaar maken, verzoeken wij u dit ons te laten weten door uiterlijk voor 20 oktober 2017 een e-mail te sturen naar webarchivering@kb.nl. Ook als u behoefte heeft aan nadere afstemming over de archivering van uw site verzoeken wij u dit voor genoemde datum kenbaar te maken.

Voor nadere informatie met betrekking tot webarchivering door de KB, kunt u zich wenden tot:

Peter de Bode, Webarchivering KB
Postbus 90407, 2509 LK Den Haag
webarchivering@kb.nl

Meer informatie over Webarchivering op de KB is te vinden op:
https://www.kb.nl/organisatie/onderzoek-expertise/e-depot-duurzame-opslag/webarchivering

Met vriendelijke groet,

Lucinda Jones
Hoofd Collecties
Koninklijke Bibliotheek

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Heritrix
[2] http://nl.wikipedia.org/wiki/Robots.txt

Doe mee met 2.525 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5158 Articles)
Altijd in oppositie.

16 Comments on Koninklijke Bibliotheek archiveert Fenixx als UNESCO Digitaal Erfgoed

 1. Proficiat, nu val je onder de Monumentenzorg met bijbehorende subsidie van 4 miljoen per jaar. Daarvoor mag je dan zonder toestemming niks aan de buitenkant verbouwen.

  Liked by 7 people

 2. Kijk, als voorberieding voor de processen tegen “rasicten” en islam critici in de toekomst is het handig vast alles gearchiveerd te hebben. Dan kun je als alles eenmaal is vastgelegd in alle rust beginnen met het vervolgen, stilletjes anoniem uitsluiten of gewoon opsluiten. Het is slechts wachten op de juiste wetgeving en een regering die faciliteerd. En geloof maar dat met een groeiende moslim bevolking een dusdanige regering er zal komen.
  Archiveren is leuk, heeft vele mogelijkheden maar vrijheid van meningsuiting en de fondsen ervoor worden zeer waarschijnlijk niet toegekend…..daarvoor moet je policor zijn of mislam.

  En in de toekomst kan er zo diep geanaliseerd worden dat men uit dit stukje kan afleiden dat ik havermout op had en gisterenavond een te grote buttplug met het verkeerde glijmiddel had gebruikt. De mogelijkheden om mensen tot in de kern uit te kleden zijn er al, en net zoalss alles waar macht mee kan worden uitgeoefend zal het worden misbruikt voor politieke doeleinden. En als je dan weet wat voor soort mensen aan de knoppen zitten, dan is Auswitzch bij Kijkduin geen onmogelijkheid maar een reeel toekomst beeld.

  Ik heb maar een advies, leef, spreek, neuk en vecht met hart en ziel, en laat de Eberhards van dese wereld maar kanker krijgen, want ze zijn de kanker van deze wereld. Wie anderen het zwijgen oplegd en hen het recht ontneemt gehoord te worden verdient geen respect, enkel minachting. Het is alleen wie de macht heeft die bepaald wat juist is, en Kankerkopje’s kliek heeft die macht. Hun gelijk geldt dus. We zitten weer in de grotten en de plaggenhutten, geestelijk dan wel maar toch.

  Dus archiver maar raak en laat toekomstige generaties weten dat een butt plug met vaseline niet slim is maar maar durex pleasure met een butt plug is echt klote, vooral als eruit moet. Dus toekomstige generaties, als jullie dit lezen, niet doen!!! is auwwwww…

  Liked by 4 people

 3. Mijn meme is ook al vereeuwigd bij de duitse omroep ZDF ze vonden het een beetje rechts en niet erg aardig tjah wat zal ik zeggen .
  Minuut 2:55 Merkel met het swingende touwtje lol.
  https://www.zdf.de/nachrichten/heute-plus/170919-hplus-gesamt-100.html

  Liked by 2 people

 4. Gaat linea recta door naar vadertje Staat.

  Like

 5. Dat gaat het überhaupt toch al. Of dacht je dat ze niet meelezen? En nu hoeven we tenminste geen back-up meer te maken.
  En daar komt bij dat ik tegenwoordig bij de kapper kan zeggen dat ik voor de Koninklijke Bibliotheek werk.

  Liked by 2 people

 6. Ik wilde net zeggen, alsof er al niet dagelijks een mannetje of wat bezig zijn blogs als deze af te leggen, allemaal zielige NSB-ertjes bij elkaar in een donker achterafkamertje. Maar gefeliciteerd met de Koninklijke status, in april een lintje dan maar (wat dan weer heel demonstratief -op beeld- door de plee kan).

  Like

 7. We zitten al een tijdje te brainstormen op een nieuwe header, maar lijkt me dat we er wel zo’n hofleverancier-tekentje in kunnen zetten nu 😉

  Like

 8. We hebben geen grafisch ontwerper in de gelederen (deze kunstelaar is voornamelijk timmerman en dat is echt iets anders), dus we houden ons aanbevolen voor wat constructieve hulp, bij de weg.

  Like

 9. Misschien zo’n heraldiek ding van een geknielde ridder met in de rechterhand een slagzwaard met de punt naar beneden, het gevest in dildo-uitvoering [om @duchesne een plezier te doen] met een knop van buttplug, het lemmet in zilver. Het geheel op een schild van glas-in-lood in tiffany uitvoering hetwelk gedragen wordt door 12 negertjes met tulbandjes in geel, groen en rood met aan de zijkanten 2 Eberhartjes in rood met goud?

  Liked by 2 people

 10. In de toekomst dus enkel nog posten onder een VPN icm Tor.

  Like

 11. @lee…doe weinig moeite, ze weten toch wel waar je huis woont……en die mannetjes die het internet afstruinen zijn “stichtingen”, volledig gesubsidieerde NGO’s met een volledig politieke agenda en dit zijn dus de hobby linkspsychopaten die uitgemeenschaps geld worden betaald om de gemeenschap die het niet met hun eens is het zwijgen op te leggen.
  Hun informatie word in dossiervorm door geschoven naar de politie, die dan de wetten die links heeft gemaakt erdoor moeten drukken en tot vervolging over gaan waardoor de mensen bij linkse politiek blindvolgende rechters terechtkomen…..ofwelhoe je eigen geld en tolerantie uiteindelijk je doodvonnis zijn.

  Wat doe je ertegen? Voordat het gezeik begint zorgen dat je hun huis weet te wonen en bij gezeik tienvoudig de eer retourneren…..zonder restricties. En dat werkt ook educatief….

  Liked by 4 people

 12. Ik denk dat als erop ingegaan wordt we niet zo gemakkelijk meer in vrijheid ons zelf kunnen of durven uitspreken.

  Like

 13. Eerlijk gezegd denkt ik dat het nog een tandje hoger gaat door deze archivering.
  En het is toch wel heel fijn om te weten dat mijn nageslacht over honderd jaar kan lezen wat een vreselijk goed mens ik was.

  Liked by 1 persoon

 14. En dat ze op scholen als ochtendgebed in koor moeten schelden tegen op grote geveldoeken geprojecteerde gearchiveerde teksten van Fenixx, het Adolfenblad van die tijd en dat de mensen elkaar voor #fenixx uitschelden. De geschiedenis herkent zichzelf achteraf nooit.

  Liked by 1 persoon

 15. effe update op Catalonie en Frankrijk en Moffrika ….het bevel van de regering in Madrid om de leiding van de Catalaanse politie over te dragen aan de Guardia civil, de nationale politie is geweigerd door de Catelaanse politie. Er zitten dus nu twee politie machten in Catalonie die beide een andere baas hebben…..wat heel verstrekkende gevolgen kan hebben.
  De Guardia civil heeft al extra manschappen gereserveerrd voor Catalonie en in het leger van Spanje is ook al geselecteerd welke militairen in Catalonie zullen worden ingezet….de Catalaanse militairen worden momenteel keihard herplaatst en van elkaar gesplitst, wat op zich een behoorlijk karwei is…het was eind jaren 70 begin jaren 80 dat Antonio Tejero het parlement binnen liep en het plafond lekschoot….het borrelt in spanje, niet enkel in Catalonie…

  In Farijs is een links anti Macron demonstratie van arbeiders door Antifa aangevallen …….wat eigenlijk wel heel duidelijk maakt dat Antifa een hele valse vlag voert en in vele Europeese landen het vuile werk doet voor de Bilderberg en Soros groep.

  Kortom, er is chaos rondom ons en ik vermoed dat er meer chaos naast ons komt ergens maandag heel vroeg in de ochtend…..Deutschland erwacht….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: