Nieuw

Bangladesh deelt condooms uit aan vluchtelingen uit Birma

Bangladesh is begonnen met het uitdelen van condooms in hun overvolle vluchtelingenkampen voor Rohingya vluchtelingen, ze zijn bang voor een bevolkingsexplosie wat de humanitaire crises wat zich langs de grens afspeelt zal verergeren.

Gezinsplanning-teams zijn ingezet om advies te geven en condooms en andere voorbehoedsmiddelen te verdelen in vluchtelingenkampen.

Onder de 420.000 Rohingya-vluchtelingen die sinds 25 augustus zijn aangekomen, zijn er reeds 70.000 nieuwe of verwachte moeders geïdentificeerd.

“Ze hebben zes, zeven, acht, negen, 10 kinderen,” zegt Pintu Kanti Bhattacharjee, hoofd van de Gezinsplanning-afdeling van de overheid in het district Cox’s Bazar, waar de kampen zich bevinden. “We zijn erg bezorgd. Als ze hier nog zes maanden tot een jaar zijn, zullen er nog eens 20.000 kinderen geboren worden.”

Moeders met baby’s, zwangere vrouwen en grote gezinnen met meer dan 10 kinderen zijn in de kampen niet ongebruikelijk onder islamitische vluchtelingen.

Ambtenaren in de kampen adviseren de nieuw aangekomen Rohingya vluchtelingen gezinsplanning, voor de meesten van hen een nieuw concept.

Ambtenaren ter plaatse verdelen de anticonceptie aan mannen en vrouwen met verschillende resultaten. Mujibur Rahman, een Rohingya-man in het vluchtelingenkamp Kutupalong in Ukhia, accepteerde de condooms en de anticonceptiepillen die hij kreeg. “Die zullen ons zeker helpen,” zei de 25-jarige.

Maar andere waren niet zo dankbaar: “Ik dacht dat het een voedselpakket was,” zegt Mohammad Mostafiz, een 40 jaar oude Rohingya-man die twee vrouwen en 14 kinderen heeft. “Het is onze religieuze plicht om kinderen te verwekken. Gebruik van medicijnen om zwangerschap te voorkomen is een zonde. Ik denk niet dat mijn familie deze dingen zal gebruiken.”

Bron:

http://www.thesundaily.my/news/2017/09/19/bangladesh-frets-about-population-boom-rohingya-camps

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4968 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Bangladesh deelt condooms uit aan vluchtelingen uit Birma

 1. Fucking tyfus moslims met ook hun demografische oorlog.
  Deel de pil van Drion uit en als ze vrouwlief zwanger maken meteen gehele gezin uitroeien. Oorlog is oorlog!

  Liked by 1 persoon

 2. Lol, Banga-banga-desh en bevolkingsplanning:

  “Op “kleine” landen zoals Singapore en Bahrein na is Bangladesh het dichtstbevolkte land ter wereld. Bij het begin van de 20e eeuw telde het gebied dat nu Bangladesh is zo’n dertig miljoen inwoners; dat aantal is nu vervijfvoudigd.[7] ‘

  En dan moeten wij die doden bij de jaarlijkse overstromingen zielig vinden.

  Liked by 1 persoon

 3. Claudia M. // september 21, 2017 om 17:12 //

  Ik heb meer vertrouwen in de prikpil. Vier keer per jaar een prikje en geen zwangerschappen meer. Bijkomend voordeel, als je ermee stopt, word je in de regel ook niet direct weer zwanger. Desnoods zeggen ze dat het een anti-griepprik is… Mannen gewoon een placebo. Als de dames per ongeluk toch onder het mes moeten, direct de ‘tubes’ dichtmaken.

  Like

 4. Ja daar gaan dus van naar de klote! Die moslims vermenigvuldigen zich als konijnen en mijn Arisch zaad slaat op klippen. Die van mij ook, met dat kippengaas in haar pruim, Die wil ook niet niet meer rommeltjes op de wereld zetten. De babyfabriek is dicht zegt ze. Nou daar ben je dan mooi klaar mee. Geen wonder dat we als superieur blank ras het onderspit gaan delven tegen de apenheuvel.

  Like

 5. Henk der Niederlànder // september 21, 2017 om 19:09 //

  Iets van jihad via de baarmoeder.

  Like

 6. Verplicht stellen zich te laten steriliseren, anders terug naar het land van herkomst.

  Like

 7. En dan daar alsnog steriliseren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: