Nieuw

“Technisch defect” – Russisch gevechtshelikopter schiet met scherp op journalisten

Video – Een Russische gevechtshelikopter heeft per ongeluk een raket afgeschoten op een groep journalisten. Twee van hen werden gewond tijdens de enorme oefening Zapad 17, schrijft Independent.

De Russische website 66.ru schrijft dan het ongeluk plaatsvond op zondag of maandag in de omgeving van Luzskij nabij de Estse grens.

De militaire oefening Zapad 17 is met 13.000 deelnemende troepen een gigantisch veldoefening, en bezorgt veel hoofdpijn bij de Baltische buren van Rusland.

Van officiële zijde heeft de regering vermeldt dat het ongeluk in ieder geval niet gebeurd is tijdens het bezoek van president Vladimir Poetin op maandag.

– De video laat een ander voorval zien wat eerder plaatsvond toen een defect vuurleidingsysteem in een van onze helikopters op het verkeerde doel vergrendeld was en een raket een auto raakte, er vielen geen gewonden, zegt een woordvoerder.

Op de video die later door het Russische ministerie van Defensie is vrijgegeven, kun je vanuit de cockpit zien hoe de elektronica van de helikopter een doel op de grond identificeert en hoe de raket afvuurt.

Bron:

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/zapad-2017-war-games-russia-helicopter-rockets-journalists-injured-belarus-a7955281.html

Doe mee met 2.527 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5149 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on “Technisch defect” – Russisch gevechtshelikopter schiet met scherp op journalisten

 1. Tijl Uylenspiegel // september 20, 2017 om 16:19 //

  Wel typisch dat dit nu ineens een “gigantische veldoefening” wordt genoemd, nog geen twee maanden geleden was er aan de andere oefening van de NAVO die veel groter was. Toen hoorde je niks over agressie of over bangmakerij, toen geen filmpjes over zwaar materieel dat via treinen op de plaats van bestemming werd gebracht en de journalisten vonden het allemaal allemachtig prachtig… Meten met twee maten ? Welnee joh ! Die NAVO is reuze vredelievend en al die wapens zijn alleen maar voor defensieve doeleinden.
  En wie het gelooft krijgt een vliegtuig….. of naar keus een onderzeeër.

  Like

 2. Like

 3. Zo vredelievend is de VS CIA NAVO nou ook weer niet:

  Kom af en toe wel wat leuks tegen terwijl ik die Engelse leeslijst (menubalk) aan het maken ben 😉

  Like

 4. Indien het hier CNN en overig links fakenieuws tuig betreft, vind ik het een passende actie.

  Liked by 1 persoon

 5. templars2017 // september 20, 2017 om 21:03 //

  Oeps , zie je wel kan altijd gebeuren , ofwel had de piloot een eitje te pellen met journalisten..

  Like

 6. Republikein // september 21, 2017 om 03:34 //

  Wij hebben ook 4 inzetbare jets, kostte slechts 4,5 miljard.
  Geen blikgroente, echter kost voor baat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: