Nieuw

Säpo-veteraan: Politici zijn weggedoken voor islamitische bedreigingen – uit angst om als ‘racisten’ gelabeld te worden

PO Hellqvist heeft meer dan 30 jaar bij de Säpo gewerkt (Säkerhetspolisen, de Zweedse nationale veiligheidsdienst). Hij is zeer bezorgd over de ontwikkeling van de samenleving in Zweden en is overtuigd dat het zal leiden tot meer parallelle samenlevingen en nieuwe terroristische aanslagen, zegt hij tegen SVT (Sveriges Television, de nationale publieke omroep van Zweden ). Volgens Hellqvist durven politici het islamisme niet met harde hand aan te pakken omdat ze bang zijn als xenofobisch aangewezen te worden.

De oud Säpo-medewerker PO Hellqvist heeft zowel gewerkt als hoofd van de veiligheidsdienst als buiten in het veld in islamistische extremistische omgevingen zoals in Gotenburg.

Hij is zeer kritisch over de manier waarop delen van de samenleving in Zweden zich hebben ontwikkeld en is bezorgd over de zogenaamde “kwetsbare gebieden” (de beruchte no-go migrantenwijken in Zweden), waarvan hij zegt dat deze zijn uitgegroeid tot “broeinesten” voor zowel misdaad als gewelddadig islamisme en uiteindelijk terrorisme.

– Ik zie de parallelle gemeenschappen, ik zie scholen met slechte voorzieningen, ik zie armoede, ik zie een hoge werkloosheid, ik zie het ontbreken van jonge vrouwen op openbare plaatsen, ik hoor praten over een moraalpolitie. Ik hoor en zie dingen die niet in een democratie thuishoren zoals wij die kennen, zegt hij in een interview met SVT Agenda.

Volgens Hellqvist is er een machtsstrijd bezig tussen de Zweedse autoriteiten en buitenlandse “structuren” in de buitenwijken.

PO Hellqvist is van mening dat de Zweedse politici en autoriteiten niet genoeg hebben gedaan om de ontwikkeling van parallelle samenlevingen en islamitische radicalisering te stoppen, waarschijnlijk uit angst om als racisten bestempeld te worden.

– Waarschijnlijk hebben ze deze kwesties ontweken uit angst om verwikkeld te raken in een woordenwisseling met betrekking tot vreemdelingenhaat of islamofobie, zegt hij.

Dit laatste citaat is niet te lezen in het SVT-artikel, maar kan worden gehoord in de radio-uitzending van gisteren om 19.30 uur.

Hellqvist zegt dat hij zich meer zorgen maakt over diegenen die thuis radicaliseren in de buitenwijken dan de terugkeerders van de terreursekte islamitische staat. Omdat de eerstgenoemden met veel meer zijn, en omdat de Säpo en de politie op hen niet goed toezicht kunnen houden.

Degenen die in Zweden zijn geradicaliseerd, hebben gemakkelijk toegang tot wapens, zegt hij, en een nieuwe terroristische aanslag is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd. Daarnaast hebben de voorsteden charismatische salafistische leiders die de bevolking beïnvloeden, legt hij uit.

– Absoluut, antwoordt PO Hellqvist op de vraag of we een nieuwe bloedige terroristische aanslag kunnen verwachten, en merkt op dat Zweden zowel het milieu als de individuen heeft.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/han-jobbade-pa-sapo-i-30-ar-ser-parallella-rattsamhallen

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5568 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Säpo-veteraan: Politici zijn weggedoken voor islamitische bedreigingen – uit angst om als ‘racisten’ gelabeld te worden

 1. Het socialisme maakt meer kapot dan je lief is.
  Het moet Anders!!!.

  Like

 2. polderboy // september 20, 2017 om 09:53 //

  @ Bert 09:24
  Maar socialisten zijn toch juist de personen die niet zoveel op hebben met al die religieus geïndoctrineerde lui? Zijn het wel socialisten dan, die zoveel op hebben met islam?

  Daarnaast, liberalen, Rutte, stellen dat je vrijheid hebt, geloofsvrijheid, dus dat er niks aan de hand is, behalve een paar lui die zich niet aan de regels houden? Verder heeft hij een sterk argument, want in islamlanden is bijna iedereen islamiet. Het kan niet anders, dan dat het dus een geweldig geloof is, toch? Waarom wil iedereen daar anders moslim zijn? Dus waarom zou iedereen hier ook geen moslim kunnen zijn, sterker nog, in de nabije toekomst zijn? Liberalen hebben daar geen moeite mee, want het is ieders individuele keuze.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: