Nieuw

Ontneem sociaal media trollen hun stemrecht – adviseert Britse verkiezingswachthond

De Britse Electoral Commission (Verkiezingscommissie) zegt dat het verbannen in overweging moet worden genomen om de mate van beledigingen aan politici te verminderen.

Het verbannen van sociaal media trollen van stemrecht kan helpen om het aantal beschimpingen waar politici mee worden geconfronteerd te verminderen, zegt de verkiezingswachthond.

De verkiezingscommissie verklaart dat de wetgeving betreffende verkiezingen moet worden herzien en nieuwe wetten moeten worden ingevoerd.

Bij de indiening van het voorstel aan een commissie inzake normen in het openbaar leven en onderzoek naar de intimidatie van politieke kandidaten, zeggen de ambtenaren dat veel overtredingen van de kieswet gedateerd kunnen worden tot de 18e eeuw of eerder.

Ze zeggen dat een verscheidenheid van beledigingen aan politici kunnen resulteren in het diskwalificeren van stemmen of registratie voor stemmen. Dergelijke afschrikmiddelen kunnen worden overwogen om kwetsende mensen een halt toe te roepen.

“In sommige gevallen bepaalt de kieswet dat misdrijven met betrekking tot gedrag ook kan leiden tot een misdrijf wat onder het algemene strafrecht valt. Het kan zijn dat soortgelijke speciale stemrecht consequenties als afschrikmiddel kunnen worden gebruikt in verband met het beledigen van politici en verkiezingscampagnes,” aldus de Verkiezingscommissie.

Een BBC-enquête heeft aangetoond dat 87% van de parlementsleden hebben verklaart dat zij smaad hebben ondervonden tijdens de algemene verkiezingscampagne van 2017. De helft (51%) van de parlementsleden die reageerden op de Radio 5 Live-enquête, zei dat het de slechtste verkiezingscampagne was die zij in termen van insult ooit hebben meegemaakt.

Een MP (lid van het Britse parlement) van Labour zei dat iemand haar had gedreigd haar kantoor op te blazen, een andere MP beweert dat “een fles naar me gegooid werd”. De anonieme enquête ontving 113 reacties van de 650 Britse parlementsleden.

Een woordvoerster van Downing Street zei dat Theresa May de insultatie en intimidatie tegen politici tijdens de verkiezingen als onacceptabel beschouwt.

“Ze heeft de commissie inzake normen in het openbaar leven gevraagd om op dit probleem een blik te werpen, en we wachten af waarmee ze terugkomen,” zei de woordvoerster, “In het algemeen, denk ik dat we kunnen vaststellen dat er een duidelijk verschil is tussen legitieme kritiek en gedrag dat voortvloeit uit haat en grofheid.”

https://www.theguardian.com/politics/2017/sep/18/ban-social-media-trolls-from-voting-election-watchdog-suggests

 

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4968 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Ontneem sociaal media trollen hun stemrecht – adviseert Britse verkiezingswachthond

 1. Marhammed // september 20, 2017 om 10:03 //

  Goed idee….maar we moeten dan ook een wet invoeren wanneer politici onze cultuur en land verraden ze niet meer mogen deelnemen aan verkiezingen. En aangezien er dan niet teveel meer zouden overblijven levert dit dan nog een flinke besparing op ook !

  Like

 2. polderboy // september 20, 2017 om 10:47 //

  Het grauw roert zich daar na al die aanslagen in Engeland. Emoties lopen hoog op natuurlijk.

  Normaal wordt dan gesteld, maar die mensen zijn wat gevoeliger, getraumatiseerd, van aanlagen en wanorde. We moeten begrip hebben voor hen.
  Aboutaleb zei in het verleden nog er geen moeite mee te hebben als twee matties elkaar voor een grapje voor kankerjood uitmaken. Dat is guitig bedoeld immers. En het heeft wat te maken met de liefde voor Palestijnen bij Marokkanen met name, zei hij als kenner van die groep.
  Maar als die twee guitige matties samen met vijftien baarden in de tram naast een Jodinnetje zitten? Is dat dan guitig bedoeld? Nee. het is smaad, laster, bedreiging en intimidatie in die context.

  Nee, politici hebben in deze geen enkele reden, om zichzelf op een speciale wet te kunnen beroepen: ze zijn immers de aanstichter van de ellende. Ze verdienen geen enkel coulance, mits ze dezelfde wetten voor burgers laten gelden. Ze hebben immers zelf vaak de meest beledigende uitingen naar hele groepen in de samenleving gebezigd en laten het toe als burgers voor bijvoorbeeld “hoer” werden uitgescholden, jaren achtereen..

  In het Romeinse colosseum in Rome was vroeger mijn vinger naar beneden gegaan, als die lui om genade voor een speciaal wetje voor henzelf vroegen. Voor de leeuwen ermee…

  Liked by 1 persoon

 3. Ze worden een beetje desperaat waarom omdat mensen zich op het net organiseren en dan wordt je een troll genoemd.
  Even een voorbeeldje de Duitse groepering Reconquista Germanica heeft via twitter acties de AFD Alternatieven fur Deutschland al op de kaart gezet door georganiseerd de te twitteren .
  En meteen springt de linkse lugenpresse er bovenop en roept oh twitter bots etc en doet een hit piece op de tv ZDF .
  Deze groupering hadt binnen twee weken al een leden aantal van 4500 mensen op een discord server verzamelt en een op voorhand opgezette strategie bedacht .
  Kan niet anders zeggen dan petje af voor deze mensen .
  Vanaf minuut 2:10 ………… https://www.zdf.de/nachrichten/heute-plus/170919-hplus-gesamt-100.html
  De oprichter van Reqonquista Germanica op youtube en de introductie video .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: