Nieuw

Danish Man Who Burned Quran Is Prosecuted for Blasphemy

A 42-year-old man who burned a Quran and posted a video of it on Facebook has been charged with blasphemy in Denmark, a striking decision by prosecutors in a country that is largely secular but has grappled with the role of Islam in public life.

The decision stunned many Danes: No one has been convicted of blasphemy in Denmark since 1946, and the country has a long tradition of free speech; burning the flag is not a punishable crime.

Simmering tensions between religious sensitivities and free speech have been a theme in Denmark since 2005, when the newspaper Jyllands-Posten published 12 cartoons of the Prophet Muhammad. The depictions outraged many Muslims, who consider such representations to be blasphemous.

The controversy led to deadly riots, attacks on Danish embassies in the Middle East and a trade boycott against Denmark. But Danish prosecutors at the time refused to charge the newspaper’s editors with blasphemy.

The decision to charge the Quran burner was made by a regional prosecutor in Viborg, on the Jutland peninsula…

readmore>>
nytimes
Also published on Zeepertje.com

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Zeepertje (1539 Articles)
When you're scared of jumping, you'll never get anywhere... I'm a Kafir, a crusader against the most evil ideology islam. I have in depth knowledge and that's the reason I resist and reject islam, I will bash and smash it, in every possible way at every possible moment to every possible person. I gather and therefore expose all news on islam or islam-related news on the 2017 initiated site ZEEPERTJE.COM Please join and feel free to react. Fight islam for it's the evil of our time, evil trying to dominate and kill democracy, kill all freedom of speech and freedom of religion... Islam means annihilation of all that is non-islamic, AND the proces of islamization is, together with the promotion of the leftist "progressive" behaviour (like transgender /multiculti /mass-migration /interrace-marriage promotion and therefore destruction of Western (family) values) the blower on the machine called Zionism. The total submission/destruction of the Goyim/Kafir so Human Kind! Just always remember this!

3 Comments on Danish Man Who Burned Quran Is Prosecuted for Blasphemy

 1. JackvanderVeen // september 20, 2017 om 08:40 //

  Zelfs rechters gaan dus tegen de wet in uitspraken doen om zoveel als mogelijk zich met de islamitische gekken te conformeren. Want oohhhhh zo bang voor een represaille vanuit die hoek.
  Of zou de rechter geoordeeld hebben uit oogpunt van nationale veiligheid. Uitlokking tot agressie of erger is ook in Denemarken strafbaar.
  Dat laatste lijkt mij logischer. Als blijft wel overeind dat hier ook gehandeld wordt uit angst voor ontspoorde moslims, waar ook Denemarken van overspoeld is.

  Liked by 1 persoon

 2. De wereld is bezopen

  Liked by 1 persoon

 3. Ze schijten in hun broek voor dat moslimtuig.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s