Nieuw

Zweedse gemeente kocht voor 60 miljoen euro koopwoningen voor asielzoekers – oude autochtone zieke Zweedse man mag op straat slapen

U mag buiten slapen. Dat bericht kreeg een oude man van de gemeente Nacka te horen omdat men van mening was dat zijn zorgbehoeften te groot waren.

Fenixx heeft onlangs in een artikel beschreven hoe de gemeente Nacka voor 60 miljoen euro woningen heeft gekocht voor nieuw aangekomen migranten, waaronder drie woonappartementen met een totaal van 1,5 miljoen euro voor een moslimman met zijn drie vrouwen en zestien kinderen. Nacka’s eigen gemeentebewoners genieten deze luxe niet.

Lees meer: Zweedse gemeente koopt woonhuizen voor 1,5 miljoen euro voor ÉÉN moslimman met drie vrouwen

Een hulpbehoeftige oude Zweedse man in Nacka heeft onlangs van de gemeente te horen gekregen dat zijn zorg te duur wordt. De man woonde tot voor kort in een zogenaamde laagdrempel-huisvesting, maar onder andere op grond van zijn psychische verwardheid en verzuim om zijn medicijnen in te nemen hebben de verantwoordelijke gemeentebestuurders ervoor gekozen hem op straat te zetten.

De gemeente Nacka is van mening dat een andere huisvestingsoplossing, met ondersteuning en zorg die de man volgens een dokter nodig heeft, te duur wordt. Alle sociale huisvestingsvoorzieningen van de gemeente hebben hun deuren gesloten en zijn van oordeel dat het onmogelijk is om de man ergens plaats te bieden.

De sociale dienst heeft rechtuit tegen de oudere man gezegd dat hij toestemming krijgt om op straat te slapen. Een ambtenaar van de sociale dienst die de beslissing als onmenselijk beschouwde heeft een lex Sarah-rapport ingediend (een rapport wat misstanden in de zorg en gezondheidszorg naar buiten moet brengen).

Sinds de man wegens hoge kosten aan zichzelf is uitgeleverd wordt hij huilend op straat gezien en heeft zijn schoenen en een deel van zijn andere kleding verloren. Anderen hebben hem ook op straat zien slapen.

Bron:

https://www.metro.se/artikel/personalen-till-%C3%A4ldre-man-du-f%C3%A5r-sova-ute-xr

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4968 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Zweedse gemeente kocht voor 60 miljoen euro koopwoningen voor asielzoekers – oude autochtone zieke Zweedse man mag op straat slapen

 1. Het is te hopen dat de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt hetzelfde lot wacht als ….

  Like

 2. Nou zeg Peter, dat was precies mijn eerste gedachte….

  Like

 3. Het moet Anders!!.

  Like

 4. Henk der Niederlànder // september 19, 2017 om 10:31 //

  Waaruit maar weer eens blijkt hoe verrot het ambtelijk apparaat is.
  Het hele gebeuren is tegenwoordig vergiftigd met de weg met ons gedachte.
  Wat inderdaad het duidelijkst te zien is in Zweden.

  Like

 5. Daar kunnen de zweden echt trots op zijn!
  Ze zorgen alleen goed voor iedereen die niet zweeds is?

  Like

 6. Socialisme ten voeten uit, eindigt altijd in chaos en dictatuur.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: