Nieuw

Oprotpremie voor Rohingya-vluchtelingen 

Door: ib

De Australische regering belooft aan vluchtelingen van de Rohingya die in asielcentra zitten op Papoea-Nieuw-Guinea, duizenden dollars als ze terugkeren naar Myanmar, het Zuidoost-Aziatische land waar ze opgejaagd worden door de regering. Dat schrijft The Guardian vandaag.

Australië werd vorig jaar al veroordeeld door het hooggerechtshof in Papoea-Nieuw-Guinea omdat het vluchtelingen vasthoudt in detentiecentra op het eiland Manus, waar al meermaals inbreuken op de mensenrechten werden vastgesteld. De regering heeft ondertussen beloofd dat ze het detentiecentrum tegen eind oktober van dit jaar zal sluiten.

Om dit proces te versnellen, zouden overheidsvertegenwoordigers tot 25.000 Australische dollar (ongeveer 16.600 euro) aan Rohingya aanbieden opdat ze terug naar huis zouden keren. Dat zeggen zeven verschillende Rohingya aan de krant.

Lees verder:

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3262934/2017/09/19/Australie-wil-Rohingya-vluchtelingen-duizenden-dollars-betalen-voor-terugkeer.dhtml

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4965 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Oprotpremie voor Rohingya-vluchtelingen 

 1. Betaal ze met een kogel ben je voor 50 cent klaar

  Liked by 1 persoon

 2. Claudia M. // september 19, 2017 om 12:12 //

  Terug naar huis? Myanmar? Ik meen begrepen te hebben dat ze Myanmar illegaal zijn binnen gekomen. Daar zitten ze daar ook niet bepaald op die klanten te wachten i.v.m. abominabel gedrag t.o.v. de oorspronkelijke bewoners van dat land. Sterker nog, dat is de reden waarom ze er momenteel met gezwinde spoed uitgejaagd worden!

  Volgens mij is dat geheel terecht, je moet het toch wel heel bont maken om Boeddhisten tegen je in het harnas te jagen. De ongeveer 4% Christenen in dat land hebben daar dan weer geen last van. Hoe zou dat nu toch komen?

  Like

 3. Reinier Vangie // september 19, 2017 om 12:13 //

  Waarom moeten moslims altijd geld krijgen. hebben zij zelf niet deze ellende gecreëerd met hun moorddadige aanslagen. Eindelijk eens een regering die snoeihard optreed tegen dat rampzalige volk.
  En zal de Myanmar overheid ze terug nemen ze lijken wel gek..

  Like

 4. Hebben die kannibalen geen honger meer of hoe zit het?.
  Blieven ze geen helal?.

  Like

 5. Klotestreek van Australië, net nu Myanmar dat gajes aan het verwijderen is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: