Nieuw

De Makaken hebben geen zin om padvinder te worden

In de wijk Dam in Antwerpen Noord wordt momenteel de eerste stap gezet richting een multiculturele scoutsgroep. Een moeilijke oefening, want tot op vandaag blijft de jeugdbeweging overwegend blank. “We gaan werken met rolmodellen met een migratie-achtergrond die kinderen warm maken voor de jeugdbeweging”, klinkt het.

Antwerpen telt 6.800 scouts, verdeeld over 54 groepen. Maar slechts een klein percentage heeft een multiculturele achtergrond. “Het gaat over enkele honderden, dat is dus geen representatief beeld van de werkelijke samenleving”, zegt woordvoerder Jan Van Reusel. Bij Scouts en Gidsen Vlaanderen zijn ze al lang bezig met het thema diversiteit. Allochtonen echter warm maken om zich aan te sluiten, is makkelijker gezegd dan gedaan.

Lees verder:

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-antwerpen/scouts-willen-minder-blank-worden-a3262549/

Doe mee met 8.340 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

1 Comment on De Makaken hebben geen zin om padvinder te worden

  1. Een blik op die kont ,een treffende gelijkenis met Rutte ,”daar komt alleen maar “Shitt uit !

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: