Nieuw

De collectieve rouw om een nog levende burgemeester

Door: Geerten Waling

Van der Laan stopt: einde ongemakkelijke vertoning.

Het was te verwachten, toch kwam het als een verrassing. Eberhard van der Laan (PvdA) stopt per direct als burgemeester van Amsterdam. Hij gaat met ziekteverlof. Zijn terminale ziekte weerhoudt hem ervan nog langer zijn werk te doen en hij kiest ervoor zijn laatste periode door te brengen bij zijn naasten. Zijn beslissing is even pijnlijk als begrijpelijk. Maar in democratisch opzicht is zij een opluchting.

Het bericht van zijn ziekte bracht begin dit jaar een ongemakkelijke vertoning op gang: de collectieve rouw om een nog levende burgemeester. Het was lief bedoeld, zoals Van der Laan zelf ook uitermate liefdevol sprak en schreef over zijn ‘lieve Amsterdammers’. Maar het had ook iets oneigenlijks: het publiekelijk uitventen van heftige emoties, de stervende zwaan in het stadhuis, de aasgieren die gretig hun rondjes cirkelen, speculerend over zijn naderende einde, zijn mogelijke opvolging. Dat is nu gelukkig voorbij.

Lees verder:

http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/09/van-der-laan-stopt-einde-ongemakkelijke-vertoning-542065/

Doe mee met 8.268 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4441 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

2 Comments on De collectieve rouw om een nog levende burgemeester

 1. Als ik het verleden vertaal naar het heden en het nu wat komen gaat krijgen die Amsterdammers die tuigvlogger als burgemeester.

  Liked by 1 persoon

 2. Ivan Chapka // september 19, 2017 om 14:11 //

  Het komt nu goed uit, want prinsjesdag en dus deze week nog ontbinding kabinet. Daardoor is de namaakjood Asscher weer vrij om zijn plaats als burgemeester in te nemen. Let maar op.
  Wat betekent dit voor de democratie? Niets noppes nada.
  Bijna alle grote steden worden nu voorgezeten door een PvdA burgemeester, n.b. van een op sterven na dood zijnde partij.
  Dit is dus pure EU democratie, vriendjes politiek van het zuiverste water. Ergo wij leven niet in een democratie maar een onvervalste dictatoriale oligarchie.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: