Nieuw

Zweedse veiligheidsdienst: “Enorme stijging” van gewelddadige islamisten in Zweden

Persconferentie naar aanleiding van enorme stijging islamitische extremisten in Zweden. Säpo-chef Anders Thornberg in het midden. © Säpo

Er heeft een “enorme” toename van gewelddadige islamistische extremisten in Zweden plaatsgevonden. Zei Säpo (Zweedse nationale veiligheidsdienst) chef Anders Thornberg in het SVT Agenda televisieprogramma afgelopen zondag. Nu vraagt hij om hulp van lokale gemeenschappen om een ​​nieuwe terroristische aanslag te voorkomen.

SVT Agenda heeft gisteren een extra lang programma uitgezonden op grond van de toenemende islamistische radicalisering in Zweden.

Säpo melde dat er niet minder dan 2.000 gewelddadige islamitische extremisten in het land zijn. Wat een heel groot verschil is met 2010, toen waren volgen Säpo er slechts 200.

– Er heeft een enorme stijging plaatsgevonden. Dit is een compleet andere situatie dan dat we voorheen hadden, zegt Anders Thornberg.

Volgens de Säpo-chef gaat het onder andere om personen die de belijdenis van het kalifaat omarmen en de IS helpen met geld en logistiek.

Säpo is relatief zeker dat het cijfer juist is, maar het kunnen nog meer zijn die nog niet gevonden zijn.

Anders Thornberg is van mening dat de extreme toename van islamistische radicalisering te wijten is aan de “kwetsbare gebieden” (de beruchte no-go migrantenwijken in Zweden).

– Wat mij het meest zorgen maakt is de groei in deze omgevingen. Het maakt het moeilijk voor ons als veiligheidsdienst omdat het constant toeneemt, wat betekent dat we nog meer toezicht moeten houden.

Volgens Thornberg moeten lokale gemeenschappen in de zogenaamde “kwetsbare gebieden” helpen om radicalisering te stoppen. Het omvat sociale diensten, gemeenten, ouders, scholen en sportbewegingen, die volgens Thornberg de ogen en oren in de gebieden zijn.

– Je moet deze personen vinden en voorkomen dat ze verdwalen.

Om de islamitische extremisten te bestrijden krijgt Säpo nu ook hulp van de politie, die onder andere met de veiligheidsdienst meer informatie deelt dan ooit.

– De politie gebruikt zeer veel van zijn middelen om ons te helpen informatie te verschaffen. We hebben nog nooit zo veel informatie ontvangen van de politie als we nu krijgen. Wat nodig is om de legpuzzel in elkaar te leggen en deze netwerken te identificeren, zegt Anders Thornberg.

Bron:

http://www.friatider.se/s-po-enorm-kning-av-v-ldsbejakande-islamister-i-sverige

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4965 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Zweedse veiligheidsdienst: “Enorme stijging” van gewelddadige islamisten in Zweden

 1. polderboy // september 18, 2017 om 15:00 //

  Het gaat dus bij die gewelddadige personen om lui “die de belijdenis van het kalifaat omarmen”, en dat zijn eigenlijk maar een paar moslims.
  Maar ze zijn wel gelijk bijna alle moslims die vanaf 632 t/m 1908, gedurende 1300 jaar al die kalifaten omarmden?
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Caliphs

  Trouwens, je hebt toch ook zat gewelddadige moslims, van Al Qaeda, Nusra, en honderden, zo niet duizenden clubjes, die niet expliciet in eerste instantie het kalifaat nastreven, maar bijvoorbeeld de vernietiging van Israël, of andere zeer gewelddadige doelstellingen nastreven in naam van Allah, zoals neergelegd is in de Koran en toelichtingen?

  Is het niet makkelijker, omdat het allemaal zo verwarrend is, om de boel maar eens stevig aan banden te leggen. Ik bedoel al die clubjes, moskeetjes en andere hobbyverenigingen en stichtingen uit die hoek?

  Liked by 2 people

 2. Misschien moet de Zweedse pliesie op een olifant gaan zitten.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/29283586/__Olifanten_doden_vluchtelingen__.html

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // september 18, 2017 om 16:09 //

  En ik neem aan dat de goede man hevig verbaasd was ? Hoe kan dat nou toch hè ?

  Liked by 1 persoon

 4. polderboy // september 18, 2017 om 15:00 //
  Kortom; islam definiëren als extremistische ideologie en bestrijden. Met alles wat ons ten dienste staat!
  Dit om de doodeenvoudige reden dat, wanneer het islam gezwel blijft dooretteren de beschaafde wereld letterlijk ten onder zal gaan.

  Zoals Wilders dit weekend in de Telegraaf al verkondigde, het is niet
  2 vóór 12, niet 5 óver twaalf,…..het is inmiddels ochtend aan het worden.

  Like

 5. Henk der Niederlànder // september 18, 2017 om 17:49 //

  Morgen in alle Nederlandse kranten natuurlijk.
  Het kan natuurlijk ook zijn dat de slapende Nederlander niet wakker gemaakt mag worden en wel eens op het idee zou kunnen komen dat het hier hetzelfde is.

  Like

 6. Vorig jaar stond in de krant dat Zweden ontspoorde mensen allemaal zonder vragen zou toelaten tot het land ongeacht of ze de ergste misdaden hadden begaan, papieren of niet hadden en ongeacht uit welk land. Zouden overal bij geholpen worden. Goed zo Zwedenhrlp hen en jullie worden snel naar de kelder geholpen. Hoe gestoord moet je dan toch zijn

  Like

 7. Dit is op Mijn Blog magilando herblogden reageerde:
  Het is een bron van niet-aflatende zorg, maar niet voor Mevrouw Merkel en Mijnheer Rutte.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: