Nieuw

Wat een feest !

Jazeker, morgen is het weer de Derde Dinsdag van september, koning Willem-Alexander mag een opstel van Mark Rutte voorlezen en ter gelegenheid daarvan mag het plebs zich even vergapen aan de gruwelijke rijkdom van enkelen.

Tijl zal het maar eerlijk bekennen, hij is er moe van, elk redelijk weldenkend mens zou verwachten dat daar waar het bij het begin van de financiële crisis het raadzaam werd geacht de lasten met tenminste twintig miljard (€ 20.000.000.000,=) te verzwaren dat die lastenverzwaring na het ‘overwinnen’ van de crisis zou worden teruggedraaid.

Helaas, dat hoorde je alleen tijdens verkiezingstijd, direct nadat het stemmen was afgerond was dit hét onderwerp waar niet meer over gesproken werd. Met geen letter!secret-2725302_640 In plaats daarvan gaat men potverteren, men denkt geld ‘over’ te hebben en dat moet ergens naartoe. Nee niet naar de (veel te veel) belasting betalende burger hoe komt een mens op het idee !?!

Het buiten de deur houden van de PVV wordt financieel afgewenteld op de burger, een compromis sluiten tussen maar liefst VIER partijen gaat ongetwijfeld vele miljarden kosten. Een kind kan bedenken dat een coalitie tussen vier partijen waar nu al meer dan een half jaar over gesteggeld wordt geen stand zal gaan houden maar tot die tijd willen alle fractievoorzitters laten zien dat ze knokken voor hun achterban.

Stuk voor stuk proberen deze vier partijen hun kroonjuwelen binnen te halen, Alexander P. wil natuurlijk miljarden spenderen aan ‘innovatie’, een heerlijk grijs gebied waarvan gevreesd moet worden dat de helft van de burgers niet eens weten wat het woord betekent. Dat maakt ook niet uit, het opent de deur om links en rechts mensen de zakken te laten vullen. Allerhande ‘rapporten’ zullen daarover verschijnen met als enige doel om de opstellers daarvan een dagbesteding te geven, een soort Sociale Werkplaats voor Hoger Opgeleiden dus.

Degene die dit gelag gaat betalen is de burger (binnenskamers het plebs genoemd maar dat terzijde). Het hele belastingstelsel is al een nachtmerrie, zodra er weer een lastenverzwaring plaatsvind moet dat tegelijkertijd weer afgezwakt worden omdat anders de ‘armen’ (lees bijstandsgerechtigden) er teveel op achteruit gaan. Dat gepensioneerden al negen jaar lang de grootste klappen opvangen dat is bijzaak. Die kunnen geen vuist meer maken en zijn daardoor willige slachtoffers. Geen rollator opstand op het Malieveld of een scootmobiel optocht rond het Binnenhof maar wel een toename van ouderen bij de voedselbank. Who cares ?

De rij zaken waar meer geld naartoe moet groeit met de dag, defensie natuurlijk fier bovenaan maar ook onderwijs en verpleging strijden nog voor de eerste plaats. Intussen loopt het storm bij de Coöperatie Laatste Wil die een eenvoudig middel voor vrijwillige euthanasie beschikbaar maken voor iedereen die dat wenst. Niet zo gek als je jaar na jaar je besteedbaar inkomen ziet dalen, overal moeten ze op beknibbelen. Een terrasje tijdens een van de zeldzaam mooie dagen, nee doe maar niet. Een cadeautje voor een kleinkind ? Nou vooruit dan maar, als het maar niet meer dan een tientje kost want het gaat ten koste van het huishoudbudget. 9200000021276011Geen biefstukje maar een gehaktbal, geen aardappelen en groente maar macaroni. Na je pensionering heb je plotseling tijd zat alleen jammer dat de centjes om die tijd een beetje aangenaam te maken dan ontbreken.

Nederland kijkt massaal naar “Heel Holland Bakt” maar de grootste koekenbakkers zitten in het parlement en die rotzooien maar een beetje aan. Het is nog even wachten tot D66 met een voorstel komt om het middel voor euthanasie in een moorkop te verwerken. (zei ik nou moorkop? nee dat is veel te duur ivm. de bezuinigingen, maak daar maar een muffin van)

muffins-2652012_640 Tast maar toe, je voelt er niks van…

Te vrezen valt dat zij denken hét middel tegen vergrijzing te hebben ontdekt. Een pil van Drion voor armlastige ouderen die geen zin hebben om na een werkzaam leven steeds verder in het moeras van armoede te zakken. “De zorgzame samenleving” noemt Rutte dat…..

 

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

14 Comments on Wat een feest !

 1. Als ouderen ergens goed in zijn, dan is dat wel zeuren.
  Een AOW is nog steeds ruim 100 euro meer dan een bijstand uitkering.
  En verder krijgen ze net zo goed huur en zorg toeslag.
  En ik hoef ook niet dagelijks macaroni te vreten met een blikje smak met een scheutje ketchup.
  Of elke dag een bal gehakt.
  Ik zie hier ook nog steeds iedere AOW’er met een auto rond rijden.
  Iets wat totaal uitgesloten zou zijn voor mij als ik een rijbewijs zou hebben.
  Natuurlijk is het geen vetpot, maar overdrijven is ook een vak.
  Maar er zijn er nog steeds die er een stuk beroerder voor staan.

  En dan heb ik niet over mensen die schulden maken tot een hobby ontwikkeld hebben en daardoor onder curatele staan met 50 euro in de week.
  Dat hebben de meeste volledig aan zichzelf te danken.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // september 18, 2017 om 15:01 //

  AOW’ers met een auto, hoe dúrven ze !

  Like

 3. En voor de duidelijkheid, ik heb geen bijstand uitkering maar een WAO, die zelfs in mijn geval nog zo’n 15 euro lager uitvalt dan de bijstand.

  Like

 4. Van mij mogen ze in Rolls rijden.
  Maar als je dan elke dag macaroni of een gehaktbal zit te vreten dan lig je duidelijk de prioriteiten verkeerd.
  Op mijn vreten bezuinig ik niet, zeker elke week haal ik voor ruim 15 euro verse vis.
  Drink bijna dagelijks mijn biertje en rook ook nog eens.
  Buiten wat ik nog eens uitgeef aan mijn hobby, muziek instrumenten.

  Like

 5. Marie Antoinette kwam met de suggestie dat als het hongerige volk geen brood kon betalen ze maar cake moesten eten, maar Rutte en co geven de ouderen de mogelijkheid tot een voltooid leven en een drionnetje…

  We evolueren…

  Liked by 2 people

 6. Lord of Hosts // september 18, 2017 om 15:54 //

  Dure mannen in dure pakken willen graag dure mannen in dure pakken blijven, geef ze eens ongelijk. Dan heb je, als woordvoerder van geopolitieke belangen, maar één keuze; de opdrachten van de opdrachtgever zonder tegenstribbelen uitvoeren, ook als je het belang ervan niet begrijpt. Een luxe baantje bij de NS, Shell, de EU, WNF of als koning of koningin, daar hoef je toch helemaal geen scholing of competenties voor te hebben als je goed links kunt lullen en je zakken rechts kunt vullen.
  Wie heeft het nu over landsbelang of volksbelang, dat zet geen zoden aan de dijk maar betekend je ondergang. Dan eindigt je leven in het slechtste geval door een kogel, en zelfs na je dood word je beschuldigd ontucht te hebben gepleegd met Marokkaanse jongetjes. Niet dat er ooit een betrouwbare bron zich gemeld heeft of gevonden is, maar ongefundeerd natrappen naar degene die het lef had een andere koers te volgen.
  Neen, dan maar liever een dure man in een duur pak blijven… Kom maar op met die islamitische invasie!

  Liked by 1 persoon

 7. Het beste is je pensioen opstrijken in een buitenland, daarmee haal je het uit de roulatie.
  Van 1 euro krijg je wat? 20 cent? de rest stroomt via allerhande belasting de regeringspot weer in.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // september 18, 2017 om 23:12 //

  Tot slot wil ik dan nog even vermelden dat ik volledig verrast was door de reacties van Bert G. waardoor ik mij weggezet voel als zeurpiet. Kennelijk moeten ouderen / AOW’ers dankbaar zijn voor het genadebrood. Brood dat ze overigens wel zelf hebben mogen betalen. Dat pensioenen gedwongen worden om met een absurde rekenrente te rekenen waardoor het lijkt alsof ze onvoldoende geld in huis hebben om aan de opgebouwde verplichtingen te voldoen…? Peanuts!! De pensioenkassen zijn nog nimmer zó groot geweest, de overheid kijkt daar al decennia likkebaardend naar, en omdat men uitgezonderd het ABP er verder geen vinger tussen kan krijgen heeft dit voor zoveel venijn gezorgd dat men nu de gepensioneerden maar pakt. Er is de afgelopen jaren niet één fonds geweest dat de bij hun opgebouwde pensioenen konden worden geïndexeerd. Dat wil zeggen dat er niet gecompenseerd is voor prijsverhogingen. Gaan we nu eens uit van een magere 2 % inflatie per jaar dan hebben gepensioneerden de afgelopen jaren zo’n 18% ingeleverd en als ik dan zeg dat ouderen onevenredig gepakt zijn dankzij de regering dan zeur ik ! Klaagt Tijl nou dat hij aan de geeuwhonger ligt ? Nee allesbehalve, hij heeft gedurende een fiks aantal jaren pensioen opgebouwd naast zijn AOW. Er zijn echter ook anderen die minder fortuinlijk waren, denk bijvoorbeeld aan al die ‘kleine zelfstandigen’ die nimmer de mogelijkheid hadden om pensioen op te bouwen, die rond moeten zien te komen van een uitkering die net boven bijstandsniveau ligt. Allemaal zeurpieten. Nou goed, dan weet ik dat ook weer.

  Like

 9. Tijl, het was niet mijn bedoeling om jou als zeurpiet weg te zetten.
  Maar er hoeft maar een kleine verandering te zijn in een inkomen, die overigens iedereen treft, en direct lees je overal van oudere dat ze nu toch echt bijna aan de bedelstaf zullen komen.
  Ik gun iedereen een aangenaam leven, en niet alleen ouderen.
  Ook mensen die na hun 50ste nooit meer aan een baan komen en in de bijstand zitten tot hun 67ste.
  En die staan er toch echt een stuk beroerder voor, die krijgen niet eens de kans meer om nog een beetje pensioen op te bouwen.

  Ze hebben ook op een schofterige manier gestolen van mensen met een pensioen, daar ben ik het dan ook helemaal mee eens.
  Maar om altijd nou te moeten lezen dat uitgerekend ouderen nu aan de onderkant van de samenleving komen te staan, mensen die vanaf nu honger moeten lijden, door die ene verandering.
  Dan denk ik wel eens, overdrijven is ook een vak, er zijn zoveel mensen die het het met veel minder moeten doen en ook niet naar de voedselbank hoeven, maar hebben leren rekenen.
  Had ik die ruim 100 euro er maar bij per maand tot mijn 67ste, de hoogte van een AOW, maar die krijg ik pas op die leeftijd.
  Dus nu nog even 13 jaar dan maar met wat minder leven.
  Ook ik moet mijn volledige eigen risico betalen van de ziekenzorg.
  En ook mijn vaste lasten zijn ongeveer gelijk, ik moet het alleen wat beter verdelen om rond te komen.
  Maar mij hoor je verder nergens over, het is niet anders.

  Like

 10. Tijl, ik heb je nog een reactie gegeven, maar helaas is deze verdwenen.

  Like

 11. @BertG. // september 19, 2017 om 06:51

  Ik heb weer even ‘verloren-reacties-uit-het-filter-haal-slaaf’ gespeeld.

  Het is hersteld.

  Liked by 1 persoon

 12. Als ik het zelf kon terug halen, dan had ik het niet hoeven te vermelden.
  Maar bedankt voor het er uit halen.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // september 19, 2017 om 12:01 //

  Bert G. ook ik heb en fors aantal jaren met een gedeeltelijke afkeuring te maken gehad maar ben noodgedwongen wel gedeeltelijk blijven werken alhoewel er perioden zijn geweest dat vriend en vijand het gekkenwerk vonden, ik heb letterlijk moeten vechten als een leeuw om mijn werk te behouden en dat heeft ertoe geleid dat ik de inkomensachteruitgang flink heb weten te beperken. Een gezond mens heeft vaak geen idee waar hij mee te maken krijgt als zijn gezondheid hem in de steek laat. Eerlijk gezegd heb ik geen idee wat andere pensioenfondsen doen met gedeeltelijk afgekeurden maar mijn pensioenopbouw liep via de verzekering voor de volle honderd procent door. Ook met mijn pensioenfonds heb ik de nodige problemen gehad doordat de vele ondoorzichtige regels verkeerd werden toegepast en eigenlijk zijn dat geen problemen waar je op zit te wachten als je toch al grote lichamelijke klachten hebt. Dat mijn werk invloed had op mijn ziekte blijkt wel omdat ik na mijn pensionering met ongewijzigde medicatie toch beduidend minder last heb. Wat ik aan al die strijd heb overgehouden is dat ik me ontzettend kwaad maak om onrechtvaardigheid. En ja, ik vind dat ouderen (en dan heb ik het niet alleen over AOW’ers) onevenredig gepakt zijn, niet alleen door het afschaffen van de VUT en het verhogen van de AOW leeftijd. Zodra je de vijftig gepasseerd bent dan ben je voor de overheid loslopend wild en elke vezel in mijn lijf schreeuwt het uit omdat je machteloos bent daartegen. Om maar een voorbeeld te geven, ik heb jarenlang nog de VUT premie moeten voldoen terwijl ik er geen gebruik van kon maken en vervolgens stemde de vakbonden ermee in dat de teveel betaalde premie niet werd terugbetaald aan de gedupeerden maar in het pensioenfonds werd gestort. Naar mijn mening is mijn boosheid gerechtvaardigd en dat maakt misschien dat ik wat overgevoelig ben als iemand zelfs maar de suggestie wekt dat het gezeur is. Er zijn vele instanties die toegeven dat ouderen onrechtmatig gepakt worden alleen men trekt zich er niks van aan en volgens mij wordt dat veroorzaakt doordat ouderen niet meer de mogelijkheid hebben om op grote schaal te protesteren en ook de bonden vinden het wel goed zo. En nee, ik heb financieel niet echt te klagen hoewel mijn bootplannetje toch een beetje te hoog gegrepen lijkt te zijn, het zij zo, als de last te groot wordt dan verpats ik haar wel en ga ik op zoek naar een ander hobby. (En nee het laatste dat ik doe is besparen op eten, voor mij niet alle dagen macaroni 😀 )

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: