Nieuw

Na opblaaslims nu opblaasvluchteling – PVV Brabant: ‘Opblaasbare vluchteling in Breda is waanzin’

‘Waanzin’ en ‘een verheerlijking van de massa-immigratie’. De Brabantse PVV-fractie heeft geen goed woord over voor de metershoge opblaasbare vluchteling die woensdag Breda binnenvaart. BNdeStem>>

PVV Brabant stelt vragen over metershoge opblaasbare vluchteling Breda

Op de site van BN DeStem viel op 14 september jl. te lezen dat als onderdeel van het Graphic Matters-festival op woensdag 20 september een ‘Inflatable Refugee’ Breda binnen zal varen, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de zogenaamde “kwetsbaarheid van vluchtelingen”.

Dit bericht leidt bij onze fractie tot de volgende Statenvragen:

1. Visit Brabant wordt genoemd als betrokken organisatie op de site van Graphic Matters . Werkt Visit Brabant samen met Graphic Matters? Zo ja, op welke wijze?[1]
2. Faciliteert de provincie Noord-Brabant op enigerlei wijze, direct of indirect, Graphic Matters? Zo ja, op welke wijze en/of voor welke bedragen?
3. Is de provincie Noord-Brabant, naast VisitBrabant, op enige andere wijze samenwerkingspartner van Graphic Matters? Zo ja, welke?
4. Visit Brabant omschrijft haar taakstelling als volgt: ’VisitBrabant is de marketingorganisatie van Brabant. Onze primaire taak is het ontsluiten van het aanbod in de Brabantse vrijetijdssector, om zo gezamenlijk Brabant nóg aantrekkelijker te maken voor bezoekers.‘’[2]. Hoe past het promoten van een 6 meter hoge ‘’opblaasbare vluchteling’’ bij de taakstelling van VisitBrabant? Kan GS verklaren hoe Brabant daarmee “nóg aantrekkelijker” wordt?
5. Wat zijn de kosten voor het tentoonstellen van de ‘Inflatable Refugee’ als onderdeel van het Graphic Matters festival danwel de Brabantnacht?
6. Deelt u de mening van de PVV-fractie dat het waanzin is om belastinggeld te verspillen aan het verheerlijken van de massa-immigratie? Zo nee, waarom niet?
7. Daarnaast promoot Graphic Matters posters met eenzijdig anti-Trump[3] en pro-islamisering[4] stellingnames onder het mom van ‘Tolerance’[6]. Kan het college aangeven of zij het wenselijk vindt dat middels overheidssteun, onder andere via Visit Brabant[6], dergelijke eenzijdige politieke deugpropaganda gepromoot wordt? Kan het college tevens aangeven in hoeverre zij het met overheidssteun promoten van politieke boodschappen acceptabel vindt en op basis van welke criteria beoordeling hiervan plaats vindt?
8. Bent u bereid om iedere eventuele bijdrage en/of samenwerking met dit project te beëindigen en de promotie via Visit Brabant stop te zetten? Zo nee, waarom niet?

Namens de PVV Noord-Brabant, https://www.pvvnoordbrabant.nl/index.php/nieuws/statenvragen/1656-brabantse-pvv-stelt-vragen-over-metershoge-opblaasbare-vluchteling-breda

KutKunstelaars :

Migratieproblemen zijn aan de orde van de dag en vullen zo ongeveer dagelijks het journaal en de kranten. Toch blijft het vluchtelingenprobleem voor veel Nederlanders een ver-van-mijn-bed-show. De opblaasbare vluchteling zal door zijn opvallende vertoning de mensen echter confronteren met de aanwezigheid van het probleem.

Er is door de kunstenaars expres gekozen voor deze grootte. De vluchteling is nu groot genoeg om tot ver voorbij de horizon te kijken en wordt niet belemmerd door grenzen of (ontbrekende) documenten. Hij straalt hoop en eenzaamheid uit. Zal hij veilig arriveren of wordt hij weggestuurd? De grootte van de opblaasbare vluchteling vertelt verder ook iets over hoe het westen naar hem kijkt. Vertegenwoordigt hij een kans of een probleem?

Kwetsbaarheid

De opblaasbare vluchteling is gemaakt van hetzelfde materiaal als de boten die door mensensmokkelaars worden gebruikt tijdens de overtocht. Het materieel is eigenlijk te fragiel om het natuurgeweld van de zee te trotseren. Hierdoor krijgt de figuur een extra kwetsbaarheid.

“Het materieel is eigenlijk te fragiel”

Dat biedt perspectieven denk ik dan weer voor ‘OpblaasKunst’.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Na opblaaslims nu opblaasvluchteling – PVV Brabant: ‘Opblaasbare vluchteling in Breda is waanzin’

 1. Die kan je toch met een pompbuksje aan flarden krijgen.

  Like

 2. Dat kan zeker maar dan zit je ook meteen achter de tralies want asielparasieten zijn nu eenmaal
  heilig verklaard in dit mickey mouse landje

  Like

 3. Waarom hebben ze dat ongedierte uit die boot gehaald toen ze hem in de fik staken?

  Like

 4. Hopelijk prikken ze die opblaasbare asielparasiet snel lek.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s