Nieuw

Aanklacht tegen vermoedelijke IS-terrorist geseponeerd – grote steekwapens in zijn woning zijn van een “fakir”

Onder andere IS-propaganda en zelfgemaakte scherp geslepen zwaarden werden bij de man gevonden. © Polisen

Zweden – Een 40-jarige Afrikaanse man die eerder in Härnösand was gearresteerd, had onder andere zeven zwaarden, militaire helmen, een vizierkijker en IS-propaganda in zijn huis. Hij heeft ook geprobeerd explosieven te verkrijgen en was de leider van een lokale groep gewelddadige islamisten.

In april werd de 40-jarige man gearresteerd omdat hij een ambtenaar van de sociale dienst met de dood bedreigd had. Hij werd gearresteerd op verdenking van geweld tegen een ambtenaar en in mei veroordeeld tot een maand gevangenisstraf, schrijft Metro.

De man werd ook verdacht van drugsmisbruik waarop de politie een huiszoeking bij hem deed.

Daar vond de politie meerdere interessante zaken, zoals zeven zelfgemaakte zwaardachtige voorwerpen in een tas, militaire helmen, een richtrechtkijker, twee telescopen, een grote tas vol met kleine glasscherven, en IS-propaganda.

“Sommige van de objecten kunnen direct worden gebruikt als wapens voor een mogelijke aanslag. Geen van de items werd in beslag genomen,” schrijft de politie in haar interne documenten waar Metro beslag op heeft kunnen leggen.

In het rapport staat ook dat de man getracht heeft wapens en explosieven aan te schaffen, en dat hij de leidersrol had van een lokale groepering die de radicale islam nastreeft.

Daarom lanceerde de politie ook een onderzoek naar voorbereiding van terroristische misdaden.

Maar toen aanklager Daniel Brodén de zaak overnam werd het geclassificeerd als voorbereiding van grove mishandeling. Nu heeft hij de zaak neergelegd omdat de misdaad niet bewezen kan worden.

De Noord-Afrikaanse man heeft bijvoorbeeld aangevoerd dat de zwaarden in zijn huis niet tot hem behoren, maar een vriend die werkt als “fakir”.

– Dat zijn beweringen die wij niet kunnen tegenbewijzen, zegt Daniel Brodén tegen Metro.

En hoewel de man meerdere andere verdachte zaken in zijn huis had, zijn ze niet illegaal om te bezitten.

De 40-jarige immigrant werd al in 2015 door de politie opgemerkt toen hij met meerdere andere mannen in zijn auto op de Öresundbrug werd gestopt. Een van de mannen in de auto was een 30-jarige die geregistreerd stond als ongewenst (persona non grata) in landen van het Schengengebied, omdat hij werd beschouwd als “gewelddadig en vuurwapengevaarlijk”, schrijft Metro.

De Zweedse nationale veiligheidsdienst (Säpo) is ingeschakeld maar wil geen commentaar geven.

Bron:

https://www.metro.se/artikel/terrormisst%C3%A4nkt-i-sverige-hade-sju-sv%C3%A4rd-f%C3%B6rvarade-dem-%C3%A5t-en-fakir

http://www.friatider.se/utredning-mot-misst-nkt-terrorist-l-ggs-ner-skyllde-stora-sv-rd-p-fakir

Doe mee met 2.524 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5189 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Aanklacht tegen vermoedelijke IS-terrorist geseponeerd – grote steekwapens in zijn woning zijn van een “fakir”

 1. Een spoedcursus zwaard-slikken zou misschien geschikt zijn voor de rechter?

  Like

 2. templars2017 // september 18, 2017 om 20:42 //

  Dat de wapens of wat er moet voor doorgaan niet in beslag zijn genomen is niet te verwonderen, ze waren zgn. niet van hem ,larie en apekool.
  Een tas vol glasscherven en een verzoek om explosieven te bemachtigen ,wat heb je nog meer nodig om een bom te maken? juist , de intentie , en die had die sukkel zgn. niet dus heeft de politie hem geloofd.
  In Zweden is racisme toch ook niet getolereerd ,niet? dan klopt er geen moer van want die zandvlooi had een isis vlag , hoeveel bewijs van racisme moet je hebben?
  Maar die criminelen mag niets in de weg gelegd worden ,in Zweden al zeker niet …..
  Daar wachten ze liever tot er een aanslag gepleegd wordt om dan kaarsjes te kunnen branden en zeggen ze krijgen er ons niet onder ,bende idioten ze zitten er al onder maar blijkbaar beseffen ze het nog niet.
  Wedden dat die zandvlooi heeft zitten gieren als hij hoorde dat de aanklacht tegen hem was afgelegd.

  Liked by 1 persoon

 3. liegende neger is ook pleonasme, Het was niet voor niks dat SA vroeger een apartheidsland was. Eens een kaffer altijd een kaffer

  Like

 4. Sweden …..zieker kan een regering niet worden!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: