Nieuw

Vrouw in nikab mag België niet in nadat ze weigert gezicht te laten zien op Zaventem

Een vrouw met Deense nationaliteit is woensdag de toegang tot België ontzegd nadat ze weigerde haar gezicht te laten zien bij een grenscontrole op de luchthaven van Zaventem. Dat bericht staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Het dragen van een nikab is op ons grondgebied sinds 2011 verboden.

“Nadat ze in Tunis al weigerde haar gelaat zichtbaar te maken, weigerde ze dit in Zaventem opnieuw. Onze grenspolitie weigerde haar vervolgens de toegang tot de Schengenzone. Zonder identiteitscontrole, geen toegang tot ons grondgebied. Vandaag werd ze teruggestuurd naar Tunesië. Mensen die zich weigeren te identificeren kunnen we onmogelijk toegang tot Schengen geven.”

HLN >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Vrouw in nikab mag België niet in nadat ze weigert gezicht te laten zien op Zaventem

 1. Kom naar Canada, onze laffe douane laat tenten gewoon door, sterker nog, je hoeft niks te laten zien en er wordt niks gevraagd, super snelle service gegarandeerd. Maar owee als je witte Canadees bent, dan word je ondervraagd alsof je een crimineel bent, soms graven ze tot de uithoeken van je laptop en ook je smart phone door.

  Like

 2. Lijkt me volstrekt logisch. Ze kunnen wel van alles onder hun kleding verbergen!

  Like

 3. Republikein // september 16, 2017 om 11:19 //

  Waar kan ik dit kwijt?
  Hier maar, omdat het over België gaat, onze zuiderbuur met zekere verwantschap.
  Het gaat eigenlijk over de lange armen van Soros maar allez, ik moet ook mijn frustratie plempen

  Dorien Dierckxorien Dierckx is medeoprichter, schrijver en editor van RefuTales.

  Na haar master in de Rechten, heeft ze een Master-na-Master in het Notariaat behaald. Dorien is ervan overtuigd dat deze opleidingen haar ondersteunen in de strijd voor rechtvaardigheid. Gelijkheid en mensenrechten hebben haar altijd na aan het hart gelegen. Doordat ze haar maatschappelijk engagement ook academisch wilde ondersteunen, besloot ze om een derde master te behalen. Momenteel volgt ze de interfacultaire master ‘Gender en Diversiteit’. Deze opleiding heeft haar ogen geopend voor het belang van debat, alsook voor de verrijking die andersdenkenden kunnen bieden.

  Gender en Diversiteit, daar zitten we op te wachten.
  Ze is ook autistisch.

  Wat is autisme?

  Autisme is een aangeboren ontwikkelingsstoornis. Kinderen die autisme hebben ontwikkelen zich anders dan hun leeftijdsgenoten, op een ander tempo en in een andere volgorde. Hun hersenen verwerken alle informatie die binnenkomt op een andere manier. Dit kan verschillende per persoon heel verschillende gevolgen hebben.

  Dat kan je wel zeggen als je een interfacultaire master haalt in Gender en Diversiteit.
  Dorien zegt dat ze op zoek is naar oplossingen.
  Die heb ik wel, weer terug naar onder je steen, je bent nml. voor mij een bedreiging.

  De paradox is in dit meesterlijk broddelverhaal dat ik, dat wij ook een verrijking zijn omdat andersdenkenden, maar dat gaat er niet in, in die maffe pan.

  Zo zie je maar weer, het IQ heeft vaak niks te maken met gezond verstand.
  Altijd geweten dat slim niet altijd gepaard ging met intelligentie, er hangt een sluier in je hoofd die het niet toestaat verder te kijken dan dat je neus lang is.

  Dit was weer brandhout hoor, maar ff opgelucht.

  Ik snap er geen reet van……

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s