Nieuw

Noppes: Noorwegen wijst het vluchtelingenverzoek van UNHCR af

De Noorse minister van immigratie, Sylvi Listhaug, heeft duidelijk gemaakt dat Noorwegen niet nog meer quota-vluchtelingen kan ontvangen.

UN’s High Commissioner for Refugees (UNHCR) heeft onlangs om hulp gevraagd om een extra 40.000 quota-vluchtelingen uit Libië en andere Afrikaanse landen in Europa te verdelen.

In een brief aan de Noorse minister van immigratie schrijft de EU-immigratiecommissaris Dimitris Avramopoulos dat hij het initiatief ondersteunt om 40.000 extra quota-vluchtelingen uit Afrika naar Europa te brengen. Hij dringt bij de Noorse minister erop aan “om zich zoveel mogelijk ambitieus op te stellen”.

Maar in een e-mail van het Noorse dagblad ABC Nyheter schrijft Listhaug dat het geen optie voor Noorwegen is om extra quota-vluchtelingen te accepteren.

– Het is niet mogelijk om nog meer vluchtelingen te ontvangen. Noorwegen is een van de landen die de meeste quota-vluchtelingen heeft ontvangen in relatie tot de bevolking, schrijft ze.

Geen echte vluchtelingen

Avramopoulos geeft toe dat de meerderheid van degenen die over het Middellandse-Zeegebied naar Europa komen geen bescherming nodig hebben. De grootste groepen zijn migranten uit landen als Nigeria, Guinee en Bangladesh.

– Maar we hebben een juridische en morele verplichting om bescherming te bieden aan hen die het echt nodig hebben, schrijft de EU-commissaris.

Jammer dan, volgens Listhaug is Noorwegen vol.

Bron:

http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.3944/nope-norway-rejects-unhcr-s-refugee-request.html

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2017/09/15/195332854/listhaug-ikke-aktuelt-ta-imot-flere-flyktninger-na

Doe mee met 8.346 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

8 Comments on Noppes: Noorwegen wijst het vluchtelingenverzoek van UNHCR af

 1. FANTASTISCH! Pas op de plaats maken m.b.t. de zooi (zowel nieuw als 3e/4e generatie) die er nu al is. Wat veracht ik de ons-verraders in West-EU incl. Nederland! Kijk Rutte: Het kan! => Waar een wil is is een weg! Maar ja, dat volgende baantje dat jou is beloofd in Brussel gaat voor het welzijn van de hele NL bevolking en hun nageslacht hè…

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // september 16, 2017 om 10:32 //

  Goed nieuws voor Noorwegen, minder goed nieuws voor de overige landen. Want dit betekent niet dat die migranten niet binnenkomen, ze krijgen alleen wat restricties. Die overigens voor hen niet ter zake doen want ze willen gewoon naar het land of de landen met de meest riante voorzieningen; Nederland, Duitsland, België en Groot-Brittannië.
  Spanje, Italië en Griekenland hebben pas écht een probleem, de vele honderdduizenden die ze aan land lieten komen kunnen ze nu niet legaal het land uit krijgen en de grenzen van hun buurlanden controleren steeds strenger. Nadeel is dat de €U het zal moeten betalen, met name Italië en Griekenland staan financieel aan de rand van de afgrond, zelfs als ze het zouden willen kunnen ze het niet betalen.

  Like

 3. Saoedie Arabië, Koeweit, Qatar, Oman, Bahrein, VAE ruimte zat, geld zat, wij zijn het beu gekke Gerritje te moeten spelen voor die corrupte VN.
  Laten de rijke moslims zich ontfermen over die zgn. vluchtelingen.

  Like

 4. Dus wat Avramopoulis zegt is: Ja inderdaad het zijn geen echte vluchtelingen, maar we doen net of het echte vluchteluingen zijn

  Like

 5. Noorwegen dus ook op de alsmaar groeiende lijst van landen die weigeren nog meer economische vluchtelingen op te nemen.

  Wie volgt, Nederland?

  Niet dus, want wij hebben een stevige reputatie op te houden op het gebied van tolerantie en gastvrijheid. Al gaat dit ten koste van de oorspronkelijke bevolking die deze volksverhuizingen met lede ogen moet aanzien.

  Nederland, het afvoerputje van Europa, er kan nog meer bij! Wij schuiven wel een eindje op in de talloze probleemwijken waar de politie al niet meer durft te komen.

  Bij GroenLinks maken ze zich nu al ernstige zorgen over het ontbreken van de Eskimo’s, Pygmeeën en de Hottentotten in onze uitgebreide collectie etnische minderheden in West-Europa. Het plaatje van de noodzakelijke diversiteit in onze samenleving zou dus niet geheel compleet zijn.

  Maar geen nood, er is altijd wel een vrachtwagenchauffeur bereid (tegen goed geld uiteraard) om een lading Pygmeeën naar Engeland over te brengen mits er geen bromsnor op het ongelukkige idee komt om nader onderzoek te verrichten en dan worden ze alsnog geplaatst in een AZC. Waar blijven eigenlijk die Papoea’s? Compleet met peniskoker zouden die onze diverse samenleving in Nederland uiterst uniek maken.

  Je kan het zo gek niet verzinnen of het wordt binnenkort realiteit.

  Voor mij staat één ding vast: de echte vluchtelingen hebben geen geld om de mensensmokkelaars te betalen of ze moeten bereid zijn om hun organen af te staan voor wat naderhand blijkt te zijn een aalmoes. Net genoeg voor een plekje op een Grieks eilandje waar ze intussen ook niet meer welkom zijn.

  Wat lees ik, Bangladesh? Dat is toch een flink eind lopen lijkt mij. Of stappen ze onderweg uit een vliegtuig gecharterd door Artsen zonder Grenzen?

  Maar ondertussen praten we wel over 40.000 extra vluchtelingen die recht zouden hebben op een humane opvang. En er zijn steeds minder landen bereid om ze op te nemen om overigens begrijpelijke redenen.

  Rutte houdt hopelijk zijn poot stijf anders wordt Nederland binnenkort een grote uitkeringsfabriek waar de autochtoon op den duur een bezienswaardigheid wordt.

  Tegen goed geld te bezichtigen op het eiland Texel, opgesloten in een reservaat.

  Liked by 1 persoon

 6. ‘Stone Age people’ belong in a ‘Stone Age habitat’.
  Dus niet in de beschaafde en moderne wereld maar gewoon zoals de afgelopen 14 eeuwen in de zandbak.

  Like

 7. horatius
  u hebt het mis. pygmeeen hottetotters oelewappers en eskimoos willen uit zichzelf niet komen want doen hun best om in eigen land te overleven ondanks barre omstandigheden. bovendien gaat het bij de immigratie industrie vrijwel alleen om import van islam omdat die op termijn voor grote problemen borg staat en daar draait het om denk ik. In west europa moet burgeroorlog komen en de originele bevolking moet weg. de nieuwe wereldorde is al 50 jaar met dat plan van islam inport bezig en lubbers was de eerste volgens mij die ze zogenaamd om arbeid binnenhaalde omdat wij dat niet meer wilden doen. 5 maanden geleden pleitte hij dat GL gelijk had en dat wij jaarlijks 25.000 islamieten moesten opnemen. Die vent zou nu nog opgepakt moeten worden om waarmee hij nederland samen met Prins Bernard van de bilderberg groep mee opgezadeld heeft

  Like

 8. @kees520,

  U heeft natuurlijk volkomen gelijk wat betreft de komst van die exotische volkeren. Maar ik denk toch, mochten ze hier alsnog aan de deur kloppen i.v.m. de klimaatsverandering GroenLinks ze van harte welkom zouden heten.

  Dat veruit de meeste vluchtelingen moslims zijn is ook een feit en dat we daarmee een enorm probleem hebben binnengehaald moge duidelijk zijn.

  De hele zaak is in beweging gezet in de jaren 70. Betaalbare olie in ruil voor de komst van miljoenen moslims naar Europa.
  De gezinshereniging kwam toen op gang en in de jaren 80 de eerste problemen met de criminele Marokkanen.

  Janmaat was de enige politicus die het gevaar zag, maar werd vervolgens gedemoniseerd en zijn aanhangers waren fascisten.

  En tot op de dag van vandaag is er eigenlijk niets veranderd in het politieke klimaat in Nederland.

  Ruud Lubbers is een van de architecten van de multiculturele samenleving en is dus medeverantwoordelijk mocht er hier in Nederland ooit een burgeroorlog uitbreken.

  En zo zijn er nog een groot aantal politici op te noemen die wij mogen beschouwen als collaborateurs met de radicale Islam.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: