Nieuw

China zet moslims in opvoedingskampen

© Kremlin

In China zien ze islamieten voor wat ze werkelijk zijn, een veiligheidsprobleem, daarom hebben de autoriteiten van het land besloten hen in omscholingskampen op te sluiten. Nu eist Human Rigts Watch dat ze worden vrijgelaten.

In de provincie Xinjiang, waar veel islamitische minderheidsgroepen verblijven, is China begonnen met een “politieke opleiding” voor moslims.

In de opvoedingskampen worden de moslims onder andere gedwongen te leren wat het verschil is tussen legitieme en verboden  religieuze activiteiten.

Degenen die naar de kampen worden gedeporteerd zijn zowel mannen als vrouwen en kinderen. Een familie is daar naar toegestuurd omdat het had deelgenomen aan de “Haij”, de bedevaart naar de islamitische heilige stad Mekka.

Chinese staatsmedia noemen de kampen “anti-extremisme trainingscentra”. Sinds april 2017 heeft China duizenden Uighurs en andere Turkse moslimminderheden in deze centra opgesloten, waar ze volgens Human Rights Watch onderworpen zijn aan “propaganda die de Chinese identiteit bevordert”.

Een deel van de islamitische minderheden zitten al maanden in de kampen opgesloten omdat China ze als een veiligheidsrisico ziet.

De Chinese overheid beschouwd de Uighurse identiteit, met zijn taal, cultuur en vooral religie, evenals hun ambities voor onafhankelijkheid, als een van de drie zogenoemde “kwade krachten”, namelijk separatisme, terrorisme en extremisme.

Nu eist Human Right Watch dat de moslims worden vrijgelaten en de faciliteiten worden gesloten, omdat het volgens het internationaal recht onwettig is.

“De Chinese autoriteiten houden deze mensen niet in politieke opvoedingskampen omdat zij misdaden plegen, maar omdat ze politiek onbetrouwbaar zijn,” zegt Human Rights Watch, Chief Executive Officer in China, Sophie Richardson, in een verklaring.

De Uighurs is een Turks volk, voorheen genoemd Oost-Turken, en bestaat alleen al in China 10-20 miljoen mensen.

Een van moslims die aan de heropvoeding onderworpen is geweest vertelt:

“Tijdens de trainingsdagen leefden de kaders en Abibullah samen, en langzaam werd het begrip van de Abibullah’s voor de partij en de overheid steeds beter. Ons leven wordt elke dag beter, ongeacht wie er als eerst en laatst een Chinese burger is.” Abibra zegt: “Nu wil ik aan mijn mensen vertellen dat we onderscheid moeten maken tussen legitieme religieuze activiteiten en illegale religieuze activiteiten. Sommige mensen weten niet wat het verschil is. Ik had geen bewustzijn van de wet, maar begrijp nu wat de staat toestaat.”

http://www.friatider.se/kina-s-tter-muslimer-i-omskolningsl-ger

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8623 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on China zet moslims in opvoedingskampen

 1. “waar ze volgens Human Rights Watch onderworpen zijn aan “propaganda die de Chinese identiteit bevordert”.”
  Wat een giller, alsof Islam geen propaganda is. Doek die HRW tent aub gelijk op.

  Liked by 3 people

 2. Wel vaker goed bezig die Chinezen tegen die Turkse Oeigoeren.

  Muslim prayers banned in govt buildings, schools in Xinjiang
  https://fubar.mobi/2015/12/31/muslim-prayers-banned-in-govt-buildings-schools-in-xinjiang/

  China verbiedt vasten tijdens ramadan
  https://fubar.mobi/2015/06/17/albert-heijn-stopt-met-ramadan-schap-china-verbiedt-vasten-tijdens-ramadan/

  China Declares War On Islam: Prayer In Mosques Is Outlawed And All Muslim Shopkeepers Must Sell Alcohol Or Face Prosecution
  https://fubar.mobi/2015/05/08/mohammedanen-verplicht-alcohol-en-tabak-te-verkopen/

  ‘Chinees’ krijgt zes jaar cel vanwege baardgroei
  https://fubar.mobi/2015/03/30/chinees-krijgt-zes-jaar-cel-vanwege-baardgroei/

  China Just Banned All Muslim Call To Prayer
  https://fubar.mobi/2014/12/29/china-just-banned-all-muslim-call-to-prayer/

  CHINA putting special warning codes into passports of Muslim Uighurs
  When the e-passports of the Uyghur Turks are scanned through the sensors at control points, a loud alarm goes off. After the alarm goes off, security is alerted that the individual is an Uighur. The Uighur is then pulled over into a side room where he or she is searched once again.
  https://fubar.mobi/2014/06/16/china-geeft-het-goede-voorbeeld/

  China Gets Tough On Islam, Bans The Muslim Hijab And Long Beard
  https://fubar.mobi/2014/04/28/china-gets-tough-on-islam-bans-the-muslim-hijab-and-long-beard/

  Like

 3. polderboy // september 16, 2017 om 07:19 //

  Volgens China hebben ze te maken met terreur van ETIM.
  (voor liefhebbers hier een boek: goo.gl/7Wgjcg).
  Deze met geweld voor fundamentalisme strijdende lui, gesteund vanuit Turkije, wilde gelijk In Syrië ook een sharia “democratie” bouwen. Dat leverde geregeld wat doden bij aanslagen en aanvallen. Hier een paar:
  https://www.nrc.nl/nieuws/2015/11/25/china-worstelt-met-oeigoers-geboefte-1559741-a1127349

  De sharia democratie bleek in Syrië wat mis te gaan, met als resultaat een paar honderd duizend doden, miljoenen vluchtelingen, uitgewoonde Yazidi vrouwen, onthoofde christenen, weggeworpen homo’s en ga zo maar door. Ook in Europa hebben we dagelijks nog te maken met een niet noemenswaardig aanslagje met een vrachtwagen of dergelijke.

  Een kniesoor die daarop let, want zorgvuldige toepassing van internationaal recht zijn immers veel belangrijker. Timmermans zei nog, toen Yazidi’s op een berg dood zaten te gaan, dat het moeilijk is, om exact vast te stellen, hoe je de vreselijke wandaden duidt tegen de Yazidi’s en dat zoiets tijd kost, dat duiden. Stel dat je de islam fascisten snel stopt door in te grijpen, en daarmee tienduizenden Yazidi’s redt? Stel dat je dat juridisch op de verkeerde gronden doet, dan heb je zomaar een aantekening in je personeelsdossier als verantwoordelijk ambtenaar. En een ambtenaar als Timmermans met een voortreffelijk personeelsdossier zou daar niet mee kunnen leven.

  Maar goed, chinezen lopen dus een vreselijk risico, dat ze een standje krijgen. Daar weegt de totale chaos, en al zijn verschrikken die invoering van islam fascisme met zich meebreng, niet tegenop.

  Liked by 3 people

 4. Human Right Watch wordt betaald door Arabische (schurken) oliestaten.
  Dat zegt genoeg.

  Liked by 2 people

 5. De VN is een een politiek instrument gedomineerd door mohammedanen (OIC) , hoog tijd om het op te doeken.

  Liked by 1 persoon

 6. China zou wel eens het eerste land kunnen worden dat de islam helemaal verbant. Het is te hopen, goed voorbeeld doet goed volgen…

  Liked by 1 persoon

 7. Als een migrand zich niet gedraagd als gast,maar meer en meer als bezetter, dan is het tijd om hem minstens appart te zetten.De nederlandse regering had helemaal geen moeite om de Molukkers,en Ambonezen,nog wel hun trouwgebleven ex soldaten schofterig in kampen te zetten.Maar NU moet dat tuig wat binnenkomt geknuffeld worden van de nieuwe EU gouverneurs .De Chinezen hebben groot gelijk, maar om millioenen in kampen te zetten lijkt me niet haalbaar.

  Liked by 1 persoon

 8. polderboy // september 19, 2017 om 00:40 //

  @ mahoog 23:55
  Ik ga zeker naar Molukkers en Ambonezen zoeken. Denk dat we veel gemeen hebben.

  Like

 9. A. Rossing // september 20, 2017 om 12:46 //

  We weten zo langzamerhand toch wel dat er geen goden bestaan. Al die verschillende wijzen van geloven in een of andere god leveren alleen maar ellende op, tot zelfs oorlogen aan toe.
  Waarom niet meer aandacht voor de werkelikheid?

  Like

 10. Die Chinezen hebben niet alleen het buskruit uitgevonden maar ook een probaat middel om de radicale Islam onschadelijk te maken.

  Politiek onbetrouwbaar zijn de moslims zeker, daar kan zelfs de PvdA over meepraten en dat wil heel wat zeggen!

  Wij zitten hier niet opgescheept met Oost-Turken maar met Neder-Turken die bij de minste of geringste aanleiding met Turkse vlaggen lopen te zwaaien.

  Illegale religieuze activiteiten vinden hier plaats in praktisch alle moskeeën waar opgeroepen wordt hier de sharia in te voeren via de baarmoeder, grootschalige betogingen en rellen.

  Human Right Watch kunnen we naadloos op een lijn stellen met Artsen zonder Grenzen. Extreem-linkse organisaties die uitsluitend denken aan de belangen van militante asielzoekers, waaronder zoals algemeen bekend talloze als vluchteling vermomde IS-strijders.

  Deze anti-terreur trainingscentra zouden ook in ons land navolging moeten krijgen.

  Maar hebben wij wel genoeg kandidaten om die centra te bevolken? vraagt de argeloze autochtoon die vrijwel zeker zijn stem heeft gegeven aan GroenLinks.

  Volgens de PVV (en die hebben daar echt verstand van!) zou het gaan om minimaal tienduizend jongeren van voornamelijk Marokkaanse signatuur die nu als tikkende tijdbommen vrij over straat rondzwalken en intussen hun tijd doden met plofkraken, kopschoppen en andere religieus geïnspireerde activiteiten.
  Ook een niet gering aantal jonge Neder-Turken komen in aanmerking voor heropvoeding, politieke heroriëntatie en de theoretische mogelijkheid deze jongeren deel te laten nemen aan het arbeidsproces.

  Dit soort maatregelen zijn een absolute voorwaarde om ons land in de toekomst te vrijwaren voor terreuraanslagen, het gevaar van moslimenclaves, het uitroepen van een islamitisch kalifaat en andere religieuze extremiteiten.

  Volgens onbevestigde geruchten zou er binnenkort een delegatie van PVV-parlementariërs vertrekken naar Xinjiang om aldaar hun licht op te steken over die verfrissende en effectieve aanpak van een probleem wat momenteel geheel West-Europa in zijn greep houdt.

  ER IS DUS NOG HOOP VOOR DE AUTOCHTOON!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s