Nieuw

Verhoog toezicht op allochtone agent in strijd tegen corruptie

Door: Gerlof Leistra

De nu onthulde corruptie bij de politie is mede het gevolg van het te snel aannemen van allochtone agenten. Zij zijn oververtegenwoordigd in de cijfers, blijkt uit een rapport in opdracht van een onderzoeksafdeling van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Hoogste tijd om strengere eisen te stellen aan nieuwe agenten.

De gerapporteerde feiten over corrupte agenten zijn schokkend: het gaat om het lekken van informatie, omkoping, het mede mogelijk maken van georganiseerde misdaad en ongewenst contact met zware criminelen. Bij zestien van de veertig ‘harde’ corruptiezaken waren allochtone agenten betrokken, terwijl zij maar 7 procent van de Nationale Politie uitmaken. Die oververtegenwoordiging is zorgwekkend.

Lees verder:

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2017/09/hou-meer-toezicht-op-allochtone-agent-in-strijd-tegen-corruptie-541280/

Doe mee met 8.460 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4954 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Verhoog toezicht op allochtone agent in strijd tegen corruptie

 1. Alphons Mantel // september 16, 2017 om 10:02 //

  waarom kregen de buitenlandse moslims een Ned. paspoort? Hebben we teveel natuur in ons land?

  Like

 2. Daarom ook worden er minder aangiftes gedaan. Hetzelfde met meld misdaad anoniem, als je je tel.nr. niet uitschakelt, weten ze nog wie er belt zie laatst wat er gebeurde in den Haag.
  Ikzelf weet dat 1 van mijn buren een plantage heeft, gerund door Morocs. De politie is al diverse keren bij mij langs geweest om de meterkast te controleren, sturen ze allochtonen. Denken ze werkelijk dat autochtonen aan allochtonen informatie verstrekken? Dat is zelfmoord. Ze zijn nog steeds niet bij die plantageburen geweest, wel toevallig hè.
  1 van die buren is pas geleden nog beschoten door zo’n rifaap, ook in diezelfde criminele wiet sfeer.
  Bij mij hebben ze in ieder geval een nieuw type “loodje” geplaatst op de meterkast, maar daar waar ze het zouden moeten doen, zie je ze niet. Ook dit is Nederland. Allochtoon selectief.

  Like

 3. oplossing is natuurlijk lood behandelen met lood.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: